WELEDA | Kosatcový nočný krém

Ponuka krémov značky Weleda je naozaj široká. Zákazník si môže vybrať mandľovú, kosatcovú, ružovú, púpalkovú starostlivosť, prípadne pleťovú kozmetiku s granátovým jablkom, či špeciálnu starostlivosť. Dlho ma od vyskúšania niektorého z krémov odrádzalo to, že som nevedela, ktorá rada je vhodná pre moju pleť. Raz darmo. Som zhýčkana jasnými a jednoznačnými označenia z drogérie, ktoré hlásajú, že táto kozmetika je na mastnú pleť, iná na suchú a ďalšia na zmiešanú. Viac som sa dozvedela na oficiálnej stránke Weledy, kde pre mastnú a nevyrovnanú pokožku odporúčajú práve kosatcovú pleťovú starostlivosť. No a keďže som v Nemecku našla v naozaj peknej akcií kosatcový nočný krém, kúpila som si rovno dva. Mimochodom, ak máte radi Weledu a budete v Nemecku, určite sa pozriete do drogérie, lebo výrobky tejto značky sú tam v primere o cca 2 € lacnejšie ako na Slovensku a ešte môžete nájsť aj výhodnú akciu.
 

Podľa popisu ide o výživný ošetrujúci krém, ktorý intenzívne pôsobí na pokožku počas nočnej regeneračnej fázy. Vďaka obsahu výťažku kosatca cielene podporuje prirodzenú regeneráciu, vyrovnáva obsah tuku a vlhkosti v pokožky. Ráno má byť pokožka uvoľnená a oddýchnutá. Výrobok spĺňa kritéria certifikátu prírodnej kozmetiky NATRUE. Množstvo 30 ml sa predáva za približne 14 €.
 
WELEDA: kosatcový nočný krém
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
prunus amygdalus dulcis oil
mandľový olej
obsahuje výživné látky, tvorí základ
alcohol
alkohol
konzervant
butyrospermum parkii
bambucké maslo
zahusťuje, hydratuje
theobroma cacao seed butter
kakaové maslo
zahusťuje, hydratuje
glyceryl stearate SE

emulgátor, premasťuje
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
hydrolyzed beeswax
hydrolyzovaný včelí vosk
upravuje konzistenciu
iris germanica root extract
extrakt z koreňa kosatca
pôsobí proti akné, stresu, poklesu kontúr
chamomilla recutita flower extract
extrakt z rumančeka kamilkového
upokojujúce účinky
calendula officinalis flower extract
extrakt z nechtíka lekárskeho
protizápalové účinky
magnesium aluminum silicate

zahusťovadlo
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
fragrance

vonné zložky
limonene

vonná látka
linalool

vonná látka
citronellol

vonná látka
benzyl alcohol

konzervant
geraniol

vonná látka
citral

vonná látka
eugenol

vonná látka
farnesol

zabraňuje rastu baktérií
  
Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria geraniol, citral, eugenol, ktoré môžu spôsobovať alergiu.

Krém nádherne vonia. Má hustú konzistenciu, ale rozotiera sa dobre. Na pleti zostáva akási ochranná vrstva, avšak pleť ráno nie je mastná. Ak mám vychádzať z oficiálneho popisu, tak pozorujem vyrovnanie obsahu vlhkosti. Regenerácia je úplne priemerná. Používala som už viacero výrobkov, ktoré tento krém v regenerácií predbehli. Problémom bolo to, že pri pravidelnom používaní každý deň som pozorovala zvýšený výskyt podkožných akné. Keď som krém prestala používať, podkožné akné sa prestalo tvoriť. Celkom mi vyhovovalo aj použite 2 - 3krát do týždňa, keď som krém striedala buď s lipio sérom od Karla Hádka, alebo s olejom Tea Tree - Manuka od Saloos. Pri použití na dekolt som tento problém nepozorovala a tam som ho mohla používať každý deň. Z tvorby podkožného akné upodozrievam bambucké maslo, ktoré bolo zložkou aj ďalšieho krému, ktorý mi spôsoboval tento problém. Každopádne budem obsah masla určite sledovať aj v iných výrobkoch. Mne teda nočný krém veľmi nesadol, ale myslím, že ešte vyskúšam kosatcový hydratačný krém, ktorý by bambucké maslo nemal obsahovať.
 plusy:
  • pekný obal
  • pekná vôňa
  • dobre sa rozotiera
  • dobre vsakuje
  • pleť je hydratovaná 
  • prírodná kozmetika
 mínusy:
  • odlišné ceny v Nemecku a na Slovensku
  • nevyhovoval mi na každodenné použite 
  • na obale chýba presnejší popis, pre aký druh pleti je krém určený
Celkové hodnotenie: priemerný
Vyskúšali ste kosatcovú radu od Weledy?

Komentáre

  1. Kosatcovou řadu jsem nezkoušela, na pleť zatím jen mandlovou a s tou jsem byla moc spokojená. Asi kosatec ani nevyzkouším, protože mám pleť spíš suchou. Jinak hezká recenze, škoda, že ti krém tolik nesedl.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podla mna je ten krem skor pre normalnu ako pre mastnu plet, takze vyhovovat by mohol. Ked Ti vsak vyhovuje mandlova starostlivost, tak nie je dovod experimentovat.

      Odstrániť
  2. Já mám vyzkoušenou taky jen mandlovou řadu a do té jsem se vyloženě zamilovala :) Mám citlivou pleť, takže mi vyhovuje. A krásně voní. Docela by mě zajímalo, jak voní ten kosatec :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem vonu k nicomu prirovnat. Je pekna a vyrazna. S kosatcom vsak nema urcite nic spoloce, kedze obsahuje extrakt z korena. Skor sa o tu vonu stara to mnozstvo vonnych latok v zlozeni.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky