To najlepšie od Saloos

Saloos má vo svojej ponuke pomerne širokú škálu regeneračných pleťových olejov. Ide v podstate o viaczložkové zmesi olejov. Najčastejšie ich tvorí zmes jojobového, borákového a šípkového oleja. Jednotlivé produkty sa zväčša odlišujú obsahom prírodných esenciálnych olejov, podľa ktorých sú aj pomenované. Úlohou týchto regeneračných pleťových olejov je spomaliť proces starnutia a pôsobiť regeneračne. Problémom je tak trochu to, že každý si musí nájsť ten správny olej pre jeho typ pleti. Správny znamená to, že sľubované účinky sa na pleti naozaj aj prejavia a olej bude vsakovať rýchlosťou hydratačného krému. Pre moju zmiešanú pleť som si našla variantu s čajovníkom a citrónovou trávou, ktorý označujem ako najlepší výrobok od Saloos.


Podľa popisu výrobcu ide o extra výživný, prírodný bio olej, ktorý je určený na mastnú, mladú a taktiež problematickú pleť, ktorej pomáha udržiavať prirodzenú sviežosť a vitalitu. Vyrobený je z bioolejov lisovaných za studena a 100 % prírodných éterických olejov.  20 ml tohto oleja sa predáva za približne 6,50 €.

Saloos: Bio regeneračný tvárový olej Lemon Tea Tree
INCI:
Popis:
simmondsia chinensis seed oil
jojobový olej
·         regeneračné účinky
·         udržuje vlhkosť pokožky
·         zlepšuje odolnosť pokožky voči vonkajším vplyvom.
·         používa sa proti omrzlinám, ekzémom, akné, rozpraskanej pokožke
borago officinalis seed oil bio
borákový olej
·         regeneračné účinky
·         pomáha na zmiernenie opuchov
·         používa sa v prípravkov proti akné, atopickému ekzému, psoriáze
rosa canina fruit oil
šípkový olej
·         regeneračné účinky
·         výživný, ochranný, hydratačný
·         reguluje tvorbu kožného mazu
·         upokojuje zápaly, podporuje hojenie jaziev a popálenín.
·         odporúča sa proti vráskam a starnutiu kože
parfum (zmes éterických olejov)

vonné zložky
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
limonene (súčasť éterických olejov)

vonná látka
citral (súčasť éterických olejov)

vonná látka


Výrobok spĺňa kritéria certifikátu prírodnej kozmetiky CPK. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí citral,  ktorý môže spôsobovať alergiu. Prekvapením je, že v zložení sa nenachádza čajovník ani citrónová tráva, ako je uvedené v názve výrobku. Tieto zložky budú teda pravdepodobne pod zložkou parfum.


Olej vonia veľmi príjemne. Odhadujem to na kombináciu citrónovej trávy a čajovníka. Ťažko však povedať, ktoré esenciálne oleje výrobca skombinoval, lebo v zložení to zahŕňa iba nekonkrétnu položku parfum. Olej sa ako je zvykom pri tejto značke aplikuje pomocou kvapkadla, ktoré však nedosiahne až na dno nádoby a po dosiahnutí polovice balenia začne byť problém s aplikáciou. Poslednú tretinu už pomocou kvapkadla von nedostanete. Ja som ho teda vylievala do dlane, tým ale samozrejme narastá spotreba, lebo vždy vytečie viac oleja ako je potrebné. Olej som nanášala na vyčistenú tvár, na ktorú som pred nanesením oleja nastriekala dermálnu vodu. Olej veľmi rýchlo vsakoval. Po minúte - dvoch tvár vôbec nebola mastná. Hydratácia bola dostatočná. Zaujal ma však najmä svojimi regeneračnými schopnosťami.

plusy
  • hydratuje
  • regeneračné účinky
  • rýchlo vsakuje
mínusy:
  • obal

Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Komentáre

  1. Ja som na tvár zatiaľ dávala len čistý argaňák a s tým som bola moooc spokojná, iné oleje som zatiaľ neskúšala, ale láka ma to. Najprv si ale musím dať ksicht trochu dokopy krémikmi z lekárne, lebo nejak štrajkoval pred časom a nechcem to nejak "uponáhľať" ;)...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čisty chcem vyskúšať. Zatiaľ som mala iba zmes olejov v kombinácií s argánovým a to ma veľmi nenadchlo.

      Odstrániť
  2. Mám ho doma, ale po tretine spotrebovaného obsahu som ho prestala používať. Už ani neviem prečo, ale na deň obľubujem viac olej Dr. Hauschka. No inšpirovala si ma zasa ho vytiahnuť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho používam večer. Predsa len pod make-up by asi veľmi vhodný nebol. Veru treba ho používať, aby sa nepokazil :-)

      Odstrániť
  3. Teď taky používám Saloosácký olej, mám teda ylang-ylang, ale nad tímto jsem taky hodně váhala. Jen jsi mě vyděsila s tím, že poslední 1/3 z lahvičky (téměř) nedostanu... ach jo... :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky