Jar prináša zmenu

Jar prináša zmenu. Prejaví sa to nielen na prírode, ale i v našom obliekaní, stravovaní, zvyklostiach. Prečo teda nepriniesť zmenu aj do našej kozmetickej rutiny a nevyskúšať niečo nové, netradičné, prírodné? Pri preklikávaní v ponuke e-shopu Elnino, ktorý sa mi spája s ponukou všetkého možného - len nie prírodného, som na moje milé prekvapenia zistila, že v ponuke tohto e-shopu možno nájsť viacero zaujímavých prírodných značiek. Spomedzi výrobkoch od značiek prírodnej kozmetiky Cannaderm, John Masters Organics, Weleda, Lavera, Dr. Hauschka, ktoré spomínaný e-shop ponúka, som v duchu hesla "Chce to zmenu" vybrala čistiaci krém od značky Dr. Hauschka. Poviem rovno, že po čistení pleti micelárkami, tonikami, vodami a mliekami bol tento čistiaci krém poriadnou zmenou.


Podľa popisu výrobcu je čistiaci krém určený na každodenné čistenie pleti. Na pleti má zanechávať pocit úľavy, absolútnej čistoty a jemného osvieženia. Má uvoľňovať a zjemňovať upchaté póry, redukovať drobné vriedky a zabraňovať vzniku nových. Rastlinné zloženie má na seba účinne viazať nečistoty z pleti, odumreté bunky a prebytočný tuk. Zabezpečuje vyvážené ph. Použitie je pomerne netradičné. Najskôr je potrebné navlhčiť tvár i ruky a v dlaniach rozmiešať 1- 2 cm krému. Nasleduje vtláčanie krému prostredníctvom celej plochy dlaní na tvár, pričom krém sa nemá rozotierať. Čistenie končí opláchnutím teplou vodou a na záver studenou vodou. 50 ml výrobku možno kúpiť v priemere za 10 - 12 €.


DR. Hauschka: Čistiaci krém
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
prunus amygdalus dulcis seed meal
drť z madle
peelinguje
calendula officinalis flower extract
nechtík lekársky
      protizápalové účinky
anthyllis vulneraria extract
bôľhoj lekársky
podporuje hojenie
alcohol
alkohol
rozpúšťadlo, konzervant, čistiace účinky
arachis hypogaea oil
olej z podzemnice olejnej
obsahuje vitamín E
chamomilla recutita flower extract
rumanček kamilkový
upokojujúce účinky
hypericum perforatum flower stem extract
ľubovník bodkovaný
upokojujúce účinky
helianthus annuus seed oil
slnečnicový olej
obsahuje vitamíny, tvorí základ
hamamelis virginia bark extract
hamamel virgínsky
upokojujúce účinky
triticum vulgare germ oil
olej z pšenice siatej
obsahuje výživné látky, tvorí základ
prunus amygdalus dulcis oil
mandľový olej
obsahuje výživné látky, tvorí základ
parfum
vôňa
vonné zložky
citronellol

vonná látka
geraniol

vonná látka
malpighia punicifolia fruit extract
barbadoská čerešňa
bohatý zdroj vitamínov
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo
lecithin
lecitin
emulgátor
algin
alginát
zahusťovadlo z rias

Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí geraniol, ktorý môže spôsobovať alergické prejavy. Z certifikátov prírodnej kozmetiky výrobok spĺňa kritéria certifikátov NATRUE a BDIH.


Podľa popisu je teda výrobok určený na čistenie pleti, nie však na odličovanie. Ja som ho používala predovšetkým na ranné čistenie pleti, kde som dlho nevedela nájsť produkt, ktorý by pleť vyčistil od zvyškov nočného krému či nečistôt, ktoré pleť počas noci vylúčila, prípadne sa na ňu počas spánku nachytali a zároveň aby tento produkt pleť nevysušoval, prípadne nebol príliš agresívny. Predsa len je rozdiel medzi ranným a večerným čistením, keď večer je pleť potrebné ešte aj odlíčiť. Vyskúšala som ho aj na večerné čistenie pleti, kde tento produkt nasledoval po odlíčení pleti čistiacim gélom a v podstate nahradil tonikum. Vyhovoval mi na použitie ráno i večer avšak z dôvodu šetrenia som si ho nechala iba na ranné čistenie a večer som používala tonikum.


Čistiaci krém má príjemnú bylinkovú vôňu, svetlohnedú farbu a v konzistencii možno cítiť zrniečka mandle. Pritláčanie na tvár u mňa ráno pôsobí ako šetrný spôsob ako sa prebrať z polospánku. Na krém sa naviažu nečistoty z pleti. Pri oplachovaní dochádza v dôsledku manľových zrniečok aj k jemnému peelignu. Výrobca však zdôrazňuje, aby sa krém nepoužíval ako peeling - teda aby sme si ním nedrhli tvár, ale pri oplachovaní sa jemnému peelingu zabrániť nedá. Pleť je po použití čistiaceho krému skvele vyčistená, nie je nijak podráždená a ani vysušená. Pri dlhšom používaní pozorujem rozjasnenie pleti a zjemnenie menších jazvičiek a začervenaní. Výrobok sa predáva iba v 50 ml balení, čo však vôbec nie je problém. Míňa sa pomaličky. Spotrebu by som prirovnala k spotrebovaniu 200 ml čistiacemu gélu. Vzhľadom na kvalitné zloženie a účinky by som aj cenu výrobku označila za primeranú.

plusy:
  • netradičný spôsob čistenia pleti
  • prírodná kozmetika
  • spôsob ako sa ráno prebrať z polospánku
  • príjemná vôňa
  • čistí a rozjasňuje pleť
  • zjemňuje jazvy a nedokonalosti pleti
mínusy:
  • pravdepodobne nebude vyhovovať pokožke citlivej na mechanický peeling
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Ide o môj prvý výrobok od značky Dr. Hauschka, ale rozhodne nie posledný. Máte skúsenosti s touto značkou? Čo odporúčate?
  Ďakujem e-shopu Elnino za poskytnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Mna urcite zaujal a myslim, ze toto nebude moje posledne balenie.

      Odstrániť
  2. Z použití jsem trochu zmatená, protože vypadá náročně, ale je mi jasné, že to bude o zvyku. Skvělé jsou ty tabulky, které vždy k recenzím děláš, učím se tak o látkách v produktech - díky za ně! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V poslednom case ma zacalo bavit citat si o zlozkach a rozmyslat, ako vsetky tie vyrobky vlastne funguju. Pouzitie je urcite netradicne, ale nie je na nom nic problematicke. :-)

      Odstrániť
  3. Právě mám v koupelně druhou tubu tohoto krému. Je úžasný a těším se, až novou tubičku načnu. Krásně voní a proces použití je zážitek

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jaaaj, ako rada by som používala niečo podobné aj ja... Holt, ja a voda... :(((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si neviem predstavit odlicovanie bez vody. Mala by som pocit, ze na pleti este nieco zostalo.

      Odstrániť
  5. Ach, tento krém je asi mojím najobľúbenejším kozmetickým produktom vôbec. Mne značka Dr. Hauschka všeobecne vyhovuje (aj keď nie úplne každý produkt mi sadol), no čistiaci krém je niečo, na čo sa každé ráno doslova teším. Používam ho už viac ako dva roky a užívam si ho. Používam ho tak ako ty - najradšej ráno, občas aj večer, no šetrím si ho skôr na ráno. A to malé balenie vydrží nekonečne dlhoooo :D
    Skvelá recenzia!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Ja som od znacky skusala iba tento jediny vyrobok, ale urcite chcem vyskusat aj ich kremy.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky