Čistiace peny | Alverde versus Terra Naturi

K mojím obľúbeným prostriedkom na odličovanie a čistenie pleti patria čistiace peny. Zhodou okolností sa na mojej poličke ocitli čistiace peny od dvoch značiek prírodnej kozmetiky, ktorým bude venované dnešné porovnanie. Ak ste zvedaví, ktorá z nich je lepšia, čítajte ďalej.


Dostupnosť
Značka prírodnej kozmetiky Alverde vznikla v Nemecku ako privátna značka drogérie DM. Výrobky značky Alverde si na Slovensku aj v Čechách možno približne od roku 2002 zakúpiť v drogériách DM. Terra Naturi je podobne ako Alverde tiež prírodnou značkou z Nemecka, avšak spadá pod sieť drogérií Müller. Ak chceme vyskúšať výrobky tejto značky, musíme vycestovať do Nemecka, Rakúska, či do Poľska.
Hodnotenie: 1 bod pre Alverde

Certifikáty
Pena Alverde spĺňajú kritéria certifikátu prírodnej kozmetiky NATRUE a má označenie VEGAN. Rovnako je to aj s penou Terra Naturi.
Hodnotenie: 1 bod pre Alverde a 1 bod pre Terra Naturi

Vôňa
Pena Alverde vonia sviežou príjemnom vôňou, v ktorej sa mieša limetka s jablkom. Pena od Terra Naturi je bez vône, avšak pri otvorení vrchnáka sa uvoľní jemná octová aróma, ktorú už ale pri čistení necítiť. Ľudia s pokožkou citlivou na vône uprednostnia Terra Naturi a ten zvyšok zase Alverde.
Hodnotenie:1 bod pre Alverde a 1 bod pre Terra Naturi

Obal
Alverde má obal v sviežich jarných farbách, čo minimálne u mňa zlepšuje náladu. Terra Naturi je v trochu nudnejšia, ale v princípe jej tiež nie je čo vyčítať. Z funkčného hľadiska sú na tom oba výrobky rovnako.
Hodnotenie:1 bod pre Alverde a 1 bod pre Terra Naturi
Zloženie
Alverde: Aqua, Alcohol denat, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Malus Domestica Fruit Extract, Glyceryl Oleate, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, Citric Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Limonene, Citral, Linalool. Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patrí citral, ktorý môže spôsobovať alergiu.
Terra Naturi: Aqua, Decyl glucoside, Alcohol, Glycerin, Caprilyl/ Capryl glucoside, Disodium cocoyl glutamate, Aloe barbadensis leaft juice, Sodium levulinate, Citric acid, Sodium cocoyl glutamate, Glyceryl caprylate, Sodium anisate, Parfum, Levulinic acid. Podľa organizácie EWG žiadna zložka neparí k "High Hazard" látkam.
Hodnotenie: 1 bod pre Terra Naturi

Odličovanie a čistenie
Obe peny sú voči pokožke šetrné a obe som používala na odličovanie pleti aj očného make-upu. Alverde si viedla o niečo lepšie. Po použití Terra Naturi na bielom uteráku ešte zostávali stopy make-upu. Alverde sa z pleti aj lepšie oplachovala. Po použití oboch pien som vždy používala toniku.
Hodnotenie: 1 bod pre Alverde

Cena
Čistiaca pena Alverde sa predáva za 2,95 € / 150 ml. Terra Naturi stojí tiež presne 2,95 € / 150 ml.
Hodnotenie: 1 bod pre Alverde a 1 bod pre Terra Naturi


Suma sumárum v tomto porovnaní zvíťazila pena Alverde a to konkrétne 6 : 5. I tak si však myslím, že za vyskúšanie stoja oba výrobky. Pravidelne si kupujem Alverde a keď je možnosť striedam ju s Terra Naturi.

Komentáre

  1. Fíha nový design, vcelku pekný, hlavne to logo. No tieto peny, ja som skúšala len Alverde, bola fajn, ale kvôli prítomnosti citrusov ma trochu dráždila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potom by zrejme teda Terra Naturi bola pre Tebe lepsia.

      Odstrániť
    2. Co sa tyka sablony, tak este na nej budem pracovat, ked zase bude trochu casu. Ja nikdy s nicim niesom spokojna :-)

      Odstrániť
  2. Ja aktuálne skúšam čistiacu penu od Bi Good a pochvaľujem si ju. Veľmi ma prekvapila na to, že ide o prírodnú kozmetiku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bi Good ma penu? To musim mat :-)

      Odstrániť
    2. Nie, nie je to taký číry čistiaci gél, ale pekne pení na to, že je prírodný a nevysušuje :).

      Odstrániť
    3. Hihi, tiež som sa ako Mačka potešila, že bi good má penu :D

      Odstrániť
    4. No, Bilberry nam robi zbytocne nadeje :-)

      Odstrániť
  3. Toto ide mimo mňa, bohužiaľ... nevyhovuje mi moc ani tá od Biodermy, nieto ešte toto...
    Pekná pidi-zmena dizajnu, tie farby na mňa pôsobia veľmi pozitívne ;)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :-) . Ja peny oblubujem v akejkolvek podobe, takze moje nadsenie je jasne. Tu od Biodermy som este neskusala.

      Odstrániť
  4. Ahoj,nevies mi poradit nejaky krem na tvar pre normalnu pokozku ale aby bol uplne bez vone, dakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozmyslam, ale s kremom, ktory by neobsahoval ziadnu vonu nemam skusenost. Asi by som sa popozerala po pripravkoch na citlivu plet, tie zvyknu byt bez vone. Nasla som napriklad tento od Annemarie Borlind http://www.assay.sk/prirodna-kozmetika-annemarie-borlind/zz-sensitive-jemna-citliva-plet/611-Denny-krem-na-citlivu-plet-50-ml , ale osobnu skusenost s nim nemam. Ja od tejto znacky pouzivam kremy na zmiesanu a mastnu plet, a s tymi som spokojna.

      Odstrániť
  5. Ja som mala tú penu od Alverde ,ale musela som ju vyhodiť. Mňa strašne pálila, odličovala ,ale pleť som mala vysušenú a po pár použitia sa mi pokazila aj pumpička. Ako vraj by mi balenie vymenili v dmku ,ale ten produkt bol pre mňa zlý :/
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, tak to my ani nehovor. Zriadim organizaciu "Peny v nudzi" a pripravim si aj transparenty :-)

      Odstrániť
  6. Musím sa priznať, že od Alverde som ešte nič nevlastnila. Musím sa na to pozrieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ceny su viac ako priaznive, takze nie je co dovod vahat.

      Odstrániť
  7. Ďakujem za toto porovnanie pien. Možno si spomínaš, ako som tu nedávno váhala, či vyskúšam Terra Naturi, tak teraz si ma presvedčila, že by som mala zostať verná Alverde. Prečo? Lebo sa mi viac páči balenie (je veselšie a nemá priesvitný vrchnáčik), lebo ma baví jeho vôňa, lebo odličuje tak dobre aj očný makeup, že ani nepotrebujem hľadať niečo lepšie v tomto segmente.
    Jarný dizajn sa páči aj mne, vyčaril mi úsmev na tvári.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ju kupujem uz dlhodobo. Je skvela. Ono by bol aj pruser, ak by Terra Naturi bola lepsia, lebo neviem ako by sa na letiskovej kontrole tvarili, keby mi nasli kufor plny peny :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky