Aprílové | prázdne obaly

Znovu sa po mesiaci stretávame s hodnotením spotrebovanej kozmetiky. Takže bez zbytočných slóv, poďme sa pozrieť na kozmetiku, ktorá pôjde do recyklovaného zberu.


V marci pôjde do smetného koša celkovo 13 obalov. Z celkového počtu spotrebovaných výrobkov 8 kusov spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.


Maskara ALLONGEANT od Gosh je podľa popisu určená na rast rias, pričom výsledok má byť viditeľný po dvoch týždňoch. Tento účinok som na sebe nepozorovala, ale kvôli tomu som maskaru nekupovala.  Maskara má skvelú gumovú kefku, ktorá spolu s maskarou riasy oddelí, predĺži, dodá objem. Doteraz som si myslela, že gumové kefky mi nevyhovujú. S výsledku som však bola nadšená. Riasy boli pekne zvýraznené, pôsobili hustejšie a dlhšie, maskara počas dňa neopadávala a nedráždila oko. Po dlhom čase teda skvelá maskara. Už používam druhé balenie.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Kompaktný púder Dermacol je typický svojím čipkovaným reliéfom, čo sa niekomu môže páčiť, no mňa to necháva chladnou. Čo ma však nenecháva chladnou je to, že púder je tak silno zlisovaný, že ak by som opačnou stranou štetca tú čipku nerozbila, tak je tam doteraz. Proste púder sa na štetec nedá nabrať, alebo sa naberie iba v zanedbateľnom množstve. Fungovala som teda tak, že opačnou stranou štetca som naškrabala púder a ten potom naniesla na tvár. To som musela opakovať pri každej aplikácií. Púder takmer nefarbí a nemení tak farbu make-upu. Schopnosť zmatniť by som označila ako štandardnú - vydrží zmatňovať tak 4 - 5 hodín, potom je potrebné priložiť vreckovku a znovu prepúdrovať.
Cena: cca 3,60 €
Celkové hodnotenie: výborný

Minerálny makeup Alverde poskytuje stredné krytie a zanecháva na tvári matný efekt. Make-up sa pekne prispôsobí odtieňu pokožky. Výrobok neobsahuje silikóny, takže nejaké to vyhladenie, ako sme zvyknuté pri konvenčných make-upoch očakávať nemôžeme. Nanáša sa však dobre a to rukami a aj pomocou štetca. Bol by to ideálny make-upov, keby nemal krátku výdrž. Po nejakých 4 - 5 hodinách začne meniť farbu na oranžovú, pleť je mastná a make-up sa začne z tváre vytrácať. Ak by sme ho nechali na tvári do večera (tých 8 - 9 hodín od nanesenia), bola by to už čistá katastrofa. Ak potrebujete, aby make-up vydržal celý pracovný deň, nebude to dobrá voľba. Ak však potrebujete tvár upraviť, iba na nejaký poldeň, potom budete určite spokojné. A aby som nezabudla. V lete je nepoužiteľný. Olejové zložky sa oddeľujú a nedá sa rozotrieť. Zvyšok roka je to však v poriadku. 
Cena: cca 3,70
Celkové hodnotenie: niekde medzi dobrým a výborným

Soľ z Mŕtveho mora Kawar sa medzi spotrebovanými výrobkami objavuje pravidelne. Vyhovuje presne mojím požiadavkám. Ide o soľ s hrubými zrniečkami, ktoré sa pomaly rozpúšťajú. Nie sú v nej žiadne umelé farbivá, ktoré by zbytočne zaťažovali organizmus a farbili vaňu. Už používam ďalšie balenie
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 

Denný fluid na zmiešanú pleť od Annemarie Börlind má úžasnú našľahanú konzistenciu, čo pre krémy v tube je raritou. Krém má jemnú príjemnú vôňu, ľahko sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Je tiež dobrým podkladom pod make-up. Neupcháva póry a nepozorovala som žiadne zhoršenie pleti. Hydratáciu by som označila ako bežnú. Prirovnala by som ju k hydratačným schopnostiam krému na mastnú pleť od rovnakej značky. Nie je to teda žiaden problém, len ak hľadáte vyslovene niečo hydratačné, tak hydratačný wau efekt tento krém neposkytuje. Zaujímavosťou je tiež, že hoci sa v popise výrobku nespomína nič o ochrane pred UV žiarením, v zložení výrobku sa nachádzajú zložky, ktoré túto ochranu poskytujú. Nebude zrejme extra vysoká, ale aj menší ochranný faktor určite poteší. 
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: výborný

Peeling s morskými riasami od Alverde vonia podobne ako celá "morská rada" rada riasami, ale vôňa je menej výrazna ako pri čistiacom géli, či pleťovej vode z rovnakej rady. Peelingovacia hmota je priehľadna s modrými zrniečkami. Z hľadiska konzistencie by som peeling zaradila k jemnejším. Na tvári nelepí, dobre sa oplachuje. Už upchaté póry síce neodstráni, ale pôsobí preventívne voči ich upchávaniu. Používanie tohto peelingu ma skutočne baví.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Obnovujúci očný krém Skin Blossom má bielu až priehľadnú farbu, ľahšiu konzistenciu a je bez vône. Rýchlo sa vstrebáva a je teda použiteľný ako nočný i denný očný krém. Bez problémov môžno naňho aplikovať make-up. Ľahšia konzistencia však nie je prekážkou hydratácie. Krém som začala používať v zime a nemala som problém s vysušeným očným okolím, ani počas tých dvoch týždňov, keď bol mráz. A čo je po hydratácií ďalším dôležitým prejavom tohto krému, je že redukuje opuchy. Z mojej strany musím teda povedať, že po dlhšom čase som znovu používala výborný očný krém.
Cena: cca 8,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Balzam Vanilkové pery od výrobcu Mydlo z Farmy si ma získal krásnou výraznou vanilkovou vôňou. Hydratáciu by som označila ako nadpriemernú. Na obale je upozornenie, že pri dobrom skladovaní vydrží približne tri mesiace a to treba brať aj v úvahu. Vôňa po troch mesiacoch vyprchala a v balzame vznikli zrniečka, ktoré neboli pri aplikácií príjemné. Je to vlastne prvá prírodná kozmetika, ktorá sa mi pokazila. Natrela som si ním teda chodidlá a presunula ho do škatule s prázdnou kozmetikou.
Cena: cca 3,80 €
Celkové hodnotenie: výborný


 
Suchý šampón Amica od výrobcu Alpa je klasikou medzi suchými šampónmi. Pamätám si, že som ho vybrala podľa toho, že bol najlacnejší. Svoj účel si plnil dobre a nemám voči nemu žiadne výhrady. Len treba brať do úvahy, že je určený iba na príležitostné použitie. Pri častom používaní sa suché šampóny podieľajú na vzniku lupín.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: výborný

Univerzálny krém od značky Lavera som kúpila v akcií za polovičnú cenu. Keďže nie je určený na môj typ pleti, používala som ho na telo. Konzistenciou je niečo medzi telovým mliekom a telovým maslom, ťažšie sa rozotiera, dobre vsakuje a vonia ako termix. Hydratácia mi postačovala. Za plnú cenu by som si ho nekúpila, ale ak bude v akcií, tak prečo nie.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: výborný


Čistiaca pena Terra Naturi bola v praktickom obale a takmer bez vône. Odličovala dobre pleť aj oči. Jedinou výhradou je dostupnosť na Slovensku. Striedam ju s mojou obľúbenou penou od Alverde.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborná

Sprchový krém s vôňou limetky od Terra Naturi si určite nenechajte ujsť. Ja som spotrebovala už druhé balenie. Vôňa sa skvelo hodí na zimné obdobie, kedy určite človeku vylepší náladu. Krém mal naozaj krémovú konzistenciu, umýval, hydratoval a osviežoval. 
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 
Šampón proti lupinám Ziaja je priehľadný s vôňou mäty, ktorá sa mieša s lekárenskou vôňou. Šampón dobré pení, vlasy sa po ňom dobre upravujú. Znižuje mastenie vlasov. Moje vlasy som si bežne umývala každý druhý až tretí deň. Pri tomto šampóne sa interval medzi umytiami predĺžil až na päť dní. Čo je veľmi dôležite, tak pokožka po jeho použití vôbec nesvrbela. S lupinami si žiaľ neporadil. Stav lupín bol v akceptovateľnom stave. Možno tam bolo i mierne zlepšenie, avšak lupiny úplne nezmizli.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný

Celkovo som v apríli minula kozmetiku v hodnote približne 88,60 €, z čoho po odrátaní spoluprác a zliav zostáva reálna suma 72,80 €. Máte s niektorým z výrobkov skúsenosť?

Komentáre

  1. Najviac ma zaujal ten očný krém od Skin Blossom. Píšem si ho na zoznam :). A aj sprchový krém Terra Naturi s limetkou by bol pre mňa :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nový krém na oči sa chystám kupovať blízkom čase, tak ďakujem za tip na ten od Skin Blossom. A Ziaja šampón celkom teda prekvapil :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ziaja je takou lacnejsou alternativou. Na Annemarie vsak urcite nema.

      Odstrániť
  3. Skvělé věci, asi ti je líto, že jsi dopotřebovala tolik dobrých výrobků. Mám zkušenost s krémem Lavera, je moc dobrý
    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten suchý šampón mám a ešte som naň nesiahla, akosi sa neviem naladiť na to, že si mám "pudrovať" vlasy:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho pouzivam, len ked naozaj nestiham umyvat vlasy. Pokial si najdes cas na klasicke umytie, je to urcite lepsie.

      Odstrániť
  5. Aqua Peeling od Alverde mám veľmi rada :) Ja osobne po ňom pociťujem na pleti pocit sviežosti, čo ma na ňom tiež nesmierne baví :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sviezost som velmi nezaznamenala, ale vobec to nevadi. Aj tak je pre mna fajn :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky