Pistáciové DOVE

S výrobkami značky Dove nemám veľa skúsenosti, ale veľmi sa mi páčia ich reklamy s myšlienkou Každá žena je jedinečná a krásna. A tak to naozaj je, lebo každému sa páči niečo iné a každá a každý sme pekné a pekní pre niekoho iného. I keď sa mi ich reklamy páčia, marketingovo na mňa zrejme nezapôsobili. Výrobky Dove som si nikdy nekúpila. Dostali sa ku mne až v podobe vianočného darčeka. Vianoce sú teda za nami a ja som sa v dnešnej recenzii pozrela na pistáciovú radu značky Dove trochu bližšie.


Vyživujúci sprchový gél s vôňou pistácie a magnólie

Podľa popisu výrobcu má vyživujúci sprchový gél s vôňou pistácie a magnólie zanechať pokožku jemnejšiu a hebkejšiu už po jednom použití. Obsahuje aqua, cocamidopropyl betaine, sodium hydroxypropyl starch phosphate, lauric acid, hydrogenated soybean oil, sodium lauroyl glycinate, sodium lauroyl isethonate, glycerin, sodium chloride, parfum, pistacia vera seed extract, magnolia liliflora flower extract, sorbitol, helianthus anuus hybrid oil, guar hydroxypropyltrimonium chloride, stearic acid, palmitic acid, sodium isethionate, propylene glycol, propanediol, citric acid, sodium hydroxide, bht, tetrasodium edta, butylene glycol, dmdm hydantoin, sodium benzoate, iodopropynyl butylcarbamate, zinc oxid, benzyl alcohol, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, coumarin, hexyl cinnamal, limonene, linalool, CI 19140, CI 42090. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria dmdm hydantoin, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, coumarin. Zloženie nie je teda lákavé, lebo viaceré rizikové látky okrem rizika alergie, môžu potencionálne spôsobovať aj rakovinu. Niektoré látky databáza EWG zatiaľ ani nepozná. Sprchový gél možno kúpiť snáď v každej drogérií za približne 2,60 €.

sprchový gél

Sprchový gél má silnú presladenú vôňu. Malo by teda ísť o pistáciu a magnoliu. Neviem ako voňajú tieto rastliny, ale vôňa mi pripomína umelú kokosovú vôňu zmiešanú s marcipánom. Každopádne pred kúpou by som odporúčala sprchový gél ovoňať, pretože nakoľko je vôňa výrazná, ak vám nesadne, bude to dosť veľká prekážka. Samotný sprchový gél má dosť tuhú krémovitú konzistenciu a z obalu sa pomerne ťažko vytláča. Čo ma prekvapilo je to, že sa z tela ťažko oplachuje. Napriek tomu, že si dávam pozor na dôkladné opláchnutie, pri utieraní som párkrát zistila, že som ho neopláchla dostatočne. S týmto javom som sa pri inom sprchovom gély nestretla. Svoju funkciu umývať telo si plní dostatočne a pokožka po ňom nie je vysušená. Viac ako sprchový gél ho však skôr odporúčam používať ako tekuté mydlo na ruky v prípadoch ak človek pracuje so silne aromatickými  látkami, ktoré sa na rukách držia aj po veľmi dôkladnom umytí. S týmto problémom si výrobok poradí skvele.

plusy:
  • umýva
  • nevysušuje
mínusy:
  • viacero "High Hazard" látok v zložení
  • ťažko sa oplachuje
 Celkové hodnotenie: priemerný sprchový gél

sprchový gél

Telové mlieko s výťažkom z pistácií

Telové mlieko má podľa popisu pokožku vyživovať do hĺbky a zjemňovať ju. Vôňa magnólie má zanechať pocit osvieženia. Výrobok obsahuje aqua, glycerin, stearic acid, caprylic / capric triglycerid, dimethicone, glycol stearate, peg- 100 stearate, petrolatum, tocopheryl acetate, pistacia vera seed extract, magnolia liliflora flower extract, cyclopentasiloxane, propylene glycol, propanediol, potassium lactate, sodium pca, helianthus annuus seed oil, isomerized linoleic acid, urea, collagen amino acids, lactic acid, sorbitol, glycerin stearate, stearamide amp, triethanolamine, cetyl alcohol, acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, carbomer, disodium edta, parfum, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, coumarin, eugenol, hexyl cinnamal, limonene, linalool, CI 77891. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria propylparaben, coumarin, eugenol. Výrobok teda žiaľ okrem iných rizikových látok obsahuje aj parabény, čo ma dosť prekvapuje. Za posledný rok sa ku mne dostalo len veľmi málo výrobkov s touto látkou, takže som si myslela, že výrobcovia už od používania parabénov upustili. Telové mlieko sa predáva za približne 4 €.
 

Vôňa telového mlieka je podobná ako pri predchádzajúcom výrobku s tým, že je ešte výraznejšia. Vôňa zostáva na tele aj dlho po aplikácií. Telové mlieko má konzistenciu telového masla. Preto sa z nádoby len veľmi ťažko vytláča. V podstate teraz v nádobe zostala ešte pätina telového mlieka, ktoré sa ale nedá vybrať ani keď postavím nádobu "dole hlavou" . Telové mlieko sa dobre rozotiera a dostatočne hydratuje. Výrobok používam aj ako náhradu krémov na topánky. Došlo k tomu tak, že sa mi minuli prípravky určené na topánky a vyskúšala som namiesto nich to, čo som práve mala v poličke. Funguje to rovnako ako krémy na topánky a výhodou je, že prípravok nesmrdí a neumažete sa od neho. A cenovo to tiež vychádza približne rovnako.

plusy:
  • dobre sa rozotiera
  • dostatočne hydratuje
mínusy:
  • konzistencia verzus obal
  • viacero "High Hazard" látok v zložení 
Celkové hodnotenie: priemerné telové mlieko

telové mlieko


Oslovuje vás reklama Dove?



Komentáre

  1. Mňa značka Dove nikdy veľmi nelákala, rovnako ako Nivea...
    Teda, ale ako náhrada krému na topánky? To by som nečakala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Účinok majú rovnaký a bonusom je, že nesmrdia a človek sa od nich neumaže.

      Odstrániť
  2. Pistácie a Dove mám moc ráda, jen v téhle kombinaci mi to moc nesedělo.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm no to musí byť zaujímavé, presne ako píšeš treba to asi ovoniať dopredu, lebo predsa len je to taká atypická vôňa, ktorá nemusí sadnúť každému :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešteže sa v drogérií dajú bez problémov ovoňať.

      Odstrániť
  4. Reklamy velmi nepozerám a ani s Dove nejakú skusenosť nemám, ale má prísť ku mne aj rada na vlasy, tak som zvedava:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výrobky na vlasy od Dove som neskúšala žiadne.

      Odstrániť
  5. Ja mám Dove produkty veľmi rada, dlho som považovala a stále aj považujem ich sprcháče za veľmi dobré, značka snáď ako prvá pochopila, že mydlá by nemali ruky vysušovať, ale hydratovať. Po sprchových krémoch Dove moja pokožka nie je vôbec suchá, mám rada aj ich telové mlieka, hydratujú o niečo lepšie ako tie bežné, modrý rad má krásnu, no jemnú vôňu, tento som neskúšala, lebo sa mi jeho vôňa nepáčila, pripadala mi až príliš výrazná.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jeeeej pistácie ,na to sa musím kuknúť :) Ja mám tiež Dove reklamy rada ,ale tiež si málokedy niečo od nich kúpim....no skôr nikdy :D

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Na topánky :DDD
    Ja ulietavam na DOVE sprcháčoch, ostatné tak nejak ignorujem. Máš recht, to zloženie je strašné, ale ja som od tých vôní dosť závislá a páči sa mi tá konzistencia...
    To s tým ťažším oplachovaním som nepobadala, ale to blbé vytláčanie... Posledný Dove sprcháč mám preventívne otočený dole chlopom už tak od polky balenia :-/.
    Ale inak za mňa so sprcháčmi spokojnosť, milujem najmä ten klasický, mandarínku a exfoliačný modrý :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky