Bioderma | očný a pleťový krém na citlivú pleť

Medzi prejavy citlivej pleti patrí najmä začervenanie, pálenie a pnunie. Pomerne širokú škálu výrobkov na tento problém ponúka rada Sensibio od Biodermy, z ktorej som v poslednom období používala očný a pleťový krém. Balenia sa postupne míňajú a tak je najvyšší čas zhodnotiť ich vplyv na moju pleť.



Očný krém Sensibio Eye Bioderma

Krém má podľa popisu výrobcu zabraňovať starnutiu pokožky a tvorbe vrások, redukovať opuchy, zvyšovať prah tolerancie pokožky, intenzívne vyživovať a obnovovať kožnú bariéru. Obsahuje aqua, glycerin, dimethicone, polyethylene, tridecyl trimellitate, caprylic / capric triglyceride, isostearyl alcohol, butylene glycol cocoate, fructooligosaccharides, mannitol, xylitol, caffeine, sodium hyaluronate, glycyrrhetinic acid, rhamnose, laminaria ochroleuca extract, acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, pentylene glycol, caprylyl glycol, 1,2-hexanediol, disodium edta, sodium hydroxide, ethylcellulose. Podľa databázy EWG sa v kréme nevyskytuje žiadna "High Hazard" látka. Balenie s množstvo 15 ml sa predáva za približne 15 €, ale v e-shopoch sa dá nájsť aj za výhodnejšiu cenu.

očný krém Sensibio Eye Bioderma

Konzistencia krému je niečo medzi krémom a gélom. Krém po aplikácií rýchlo vsakuje. Výrobok je neparfumovaný a naozaj z neho nie je cítiť žiadnu vôňu. Niekedy sa stáva, že i keď je výrobok bez parfumácie, cítiť pach látok, ktoré ho tvoria. V tomto prípade je všetko v poriadku a krém je naozaj vhodný pre citlivé oči. Pri očných krémoch je dôležitý účinok. Ak mám vychádzať z popisu výrobcu, tak budem hodnotiť veci, ktoré môžem posúdiť. Nevšimla som si vplyv krému na výskyt opuchov a tiež mám veľké výhrady voči hydratácií. Tú by som označila asi za minimálnu. Krém mám otvorený už dlhšie a vždy ho po pár týždňoch používania musím odložiť, lebo mi hydratácia nepostačuje. Akoby som žiaden krém ani nepoužívala. A to ani nemám suchú pokožku. Obnovu kožnej bariéry a prevenciu tvorby vrások ako bežný používateľ posúdiť neviem, ale nemám dôvod tomu vzhľadom na zloženie neveriť. Ak by som to mala zhrnúť, vzhľadom na nízku hydratáciu a vysokú cenu ďalšie balenie krému určite už nechcem. Myslím že tento krém je určený naozaj len na citlivé očné okolie, ktoré neznesie iné krémy. Takí používatelia ho určite ocenia. Ak však nemáte citlivé očné okolie, nie je dôvod tento krém kupovať.

plusy:
  • vhodný na citlivé očné okolie
  • zloženie
mínusy:
  • minimálna hydratácia
  • cena
Celkové hodnotenie: priemerný

Sensibio Tolerance + Bioderma

Krém podľa popisu výrobcu zvyšuje kožnú toleranciu a zároveň rešpektuje prirodzenú biológiu pokožky. Znižuje precitlivelosť nervových vlákien v pokožke. Posilňuje kožnú bariéru a poskytuje optimálnu hydratáciu. Obsahuje aqua, cocoglycerides, glycerin, silica, glyceryl stearate, sodium citrate, capryloyl glycine, mannitol, xylitol, rhamnose, sodium pca, acetyl tetrapeptide-15, undecylenoyl glycine, sclerotium gum, sodium hydroxide [BI 667]. Podľa databázy EWG výrobok neobsahuje žiadne "High Hazard" látky. Dokonca v ňom nie sú ani žiadne silikóny, čo je pri konvenčnej kozmetike rarita. Množstvo 40 ml sa predáva za približne 17 €.


Krém má ľahkú krémovitú textúru, dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Je vhodný aj pod make-up. Podobne ako očný krém je neparfumovaný a bez vône. Hydratáciu by som označila ako priemernú. Nebolo to nič extra, ale pleť som nemala vysušenú. Používala som ho však iba ráno a večer som sa natierala klasickým hydratačným krémom, aby som to vyvážila. Plusom je tiež to, že neupcháva póry. Dôvod, prečo som tento krém používala bola prevencia pálenia a začervenania pokožky, s čím som mala problém minulú zimu. Túto zimu sa to zaobišlo bez problémov. Krém podľa popisu posilnil kožnú bariéru a znížil precitlivelosť nervových vlákien. Je fajn vedieť, že ak by sa znovu objavili problémy, tak existuje krém, ktorý to rieši bez upchania pórov.

plusy:
  • vhodný pod make-up
  • neupcháva póry
  • posilňuje kožnú bariéru
  • znižuje precitlivelosť nervových vlákien
mínusy:
  • priemerná hydratácia
Celkové hodnotenie: výborný

Na oba výrobky som čítala viacero pozitívnych aj negatívnych recenzií. I ja som očný krém označila ako priemerný a pleťový krém ako výborný. Plynie to z toho, že moje očné okolie nepotrebuje starostlivosť o citlivé oči a pri pleti som takúto starostlivosť potrebovala ako prevenciu začervenania a pálenia pleti. Preto v závere zhrniem, ak nemáte problémy s citlivou pleťou nebude s týmito výrobkami spokojné (nízka hydratácia a vysoká cena). Citlivá pleť ich však ocení.


Komentáre

  1. Škoda malej hydratácii pri očnom kréme. Asi radšej vyskúšam iný, keď už tá cena Biodermy je vyššia :)
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skus napriklad Skin Blossom, alebo Alverde s vytazkami z goje. Tie som si oblubila asi najviac. Bioderma bude zrejme iba pre vyslovene citlive ocne okolie.

      Odstrániť
  2. Ja som mala tento krém na oči, keďže ho mali vtedy za nejakú mega fajn cenu a vtedy mi očný krém došiel. Ale nebol to žiaden zázrak a do druhého balenia by som asi nešla...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No, pristavím sa pri tom pleťovom kréme a jeho vhodnosti pod mejkap. Mne ten krém NENORMÁLNE cuckoval na ksichte! A to né len že pod mejkapom! On aj sám od seba! :D Neviem, či je to dané typom pleti abo čo... Za mňa toto skrátka neprijateľné, ani som ho nedopoužívala.
    Očný krém na citlivé oči fajn, ale inak nič svetoborné, súhlasím. Aj keď podľa mňa tá hydratácia taká zlá nebola, ja som ho už mala dokonca asi 2x ;).
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to robi rada Sebium. Bude to suviest s typom pleti.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky