Hľadá sa Urtekram

Dánsku značku prírodnej kozmetiky Urtekram registrujem už dlhší čas najmä na českých  blogoch. Všimla som si ju predovšetkým kvôli obalom, ktoré sú presne podľa môjho vkusu. Proste designové kúsky do kúpeľne. Recenzie na túto značku sú takmer všetky pozitívne. Nejaký ten výrobok som si chcela teda aj kúpiť, ale v e-shopoch, kde nakupujem túto značku neponúkajú a ja som tak trochu konzervatívna na skúšanie nových obchodoch. Jeden kúsok sa mi však pred časom podarilo vyhrať.Takže skvelá príležitosť na overenie či pekný obal ukrýva aj dobrý obsah.

telové mlieko Urtekram s aloe vera

Podľa popisu výrobcu ide o telové mlieko s aloe vera, ktoré je určené pre výživnú a osviežujúcu starostlivosť. Zloženie tvorí aqua, olea europaea oil (olivový olej), butyrospermum parkii butter (bambucké maslo), aloe barbadensis leaf extract (aloe vera), polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin, cetyl alcohol, coco-caprylate, zea mays starch (kukuričný škrob), glyceryl stearate se, prunus armeniaca kernel oil (olej z marhuľových jadier), glyceryl caprylate, oenothera bienis oil (púpalkový plej), simmnondsia chinensis seed oil (jojobový olej), citrus aurantium dulcis peel oil (olej z pomarančovníka), cymbopogon schoenanthus oil (olej z citrónovej trávy), bisabolol, magnolia officinalis bark extrakt (extrakt z kôry magnólie), xanthan gum, citric acid, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, citral, limonene, linalool. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí citral, ktorý môže spôsobovať alergické reakcie. Výrobok je držiteľom certifikátu EcoCert, nie je testovaný na zvieratách a je vegánsky. 245 ml sa predáva za cca 8,50 €.

telové mlieko Urtekram s aloe vera

Telové mlieko a aloe vera od dánskej značky Urtekram má veľmi pekne navrhnutý obal s pumpičkou a na boku s priehľadným obalom, takže pekne vidieť koľko mlieka ešte v obale zostalo a kedy treba začať myslieť na doplnenie zásob. Design tohto obalu ja teda môžem. Je presne podľa môjho vkusu. Napriek obsahu aloe vera však vonia skôr kombináciou citrusov a citrónovej trávy. Vôňa je však príjemná, nevtieravá. Na tele vydrží aj po aplikácií. Telové mlieko má skôr ľahšiu konzistenciu, neupcháva póry a má strednú dobu vsiaknutia do pokožky. V porovnaní s konvečnými telovými mliekami je potrebný dlhší čas na rozotretie prípravku, ale aspoň pokožka dostane jemnú masáž. Hydratáciu hodnotím ako nadpriemernú. A v čom je vlastne problém? Že hoci chcem ďalšie balenie, prípadne i iné výrobky tejto značky, je na Slovensku len málo e-shopov, kde sa táto značka predáva. Dúfam teda, že ponuku o túto značku rozšíria aj ďalšie e-shopy. Ideálne tie, kde už nakupujem.

plusy:
  • prírodný produkt
  • vôňa
  • neupcháva póry
  • hydratácia
  • pekný obal
mínusy:
  • dostupnosť na Slovensku
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Ktoré výrobky od Urtekram odporúčate a kde ich nakupujete?

Komentáre

  1. Vždycky jsem od této značky něco chtěla a jednou jsem si koupila zubní pastu, se kterou jsem nebyla spokojená...Ale konečně musím vyzkoušet i něco na tělo, škoda, že mám teď tolik jiných krémů...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Musím se přiznat, že pro mě je to neznámá značka, ale aspoň vím zas o něčem novém, jen škoda té dostupnosti nebo spíše nedostupnosti :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dostupnost je problemom akurat na Slovensku. V Cechach mate k dispozicii napr. urtekram.cz , kde je naozaj siroky vyber.

      Odstrániť
  3. Pro mně je Urtekram taková "letní" značka. Na zimu mi hydratací absolutně nestačí, ale v létě ho používám ráda (hlavně pleťový no perfume krém s aloe) :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne s mojou normalnou pokozkou staci na vsetky rocne obdobia, ale sucha pokozka urcite v zime vyzaduje nieco vyzivnejsie.

      Odstrániť
  4. Já takové krémy vůbec nepoužívám, možná bych mohla začít :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Túto značku som objavila kedysi pred rokom v rakúskej Bipe a hneď som vyskúšala šampón s hnedým cukrom. Nejako ma nezaujal, lebo som si naň ani nevedela vytvoriť názor. A odtedy ma akosi neláka :( Avšak nehovorím, že si ešte niečo nekúpim...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevedela som, ze ju maju v Bipe. To by bolo pre mna fajn riesenie, lebo obcas tam zajdem.

      Odstrániť
  6. Nemám zatiaľ skúsenosť s touto značkou, ale tá dostupnosť kozmetiky na Slovensku je celkovo bod mrazu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, dostupnost je biedna. Zachranuju to akurat Dulcia, Ponio, Soaphoria a niektore dalsie znacky prirodnej kozmetiky.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky