Obľúbené výrobky tejto jesene

Sériu článkov o mojich obľúbených kozmetických výrobkov za jednotlivé ročné obdobia dnes uzatvoria moje jesenné top produkty, ku ktorým sa zaradili zástupcovia značiek Dermacol, Terra Naturi, Urtekram, Biopha a Saloos. 

zdroj


DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Dlhotrvajúca farba a lesk na pery 2 in 1 od značky Dermacol istý čas valcovala blogosféru. Ja som s kúpou nejaký čas váhala, ale nakoniec v mojom nákupnom košíku skončil odtieň s označením 03. Ide o červenoružový odtieň so studeným podtónom. Pred kúpou som si pozrela viacero blogov a prekvapilo ma, že na každej fotografií odtiene vyzerali úplne inak. V drogérií toho veľa tiež neodskúšate. Testery síce k dispozícií sú, ale keďže ide o dlhotrvajúcu farbu, je problém ju z pokožky dostať dole. Nemyslím, že by sa našiel niekto, kto bude chcieť vyskúšať na svojej pokožke viac ako dva odtiene. Napriek týmto menším komplikáciám som však s farbou vcelku spokojná. Nanášanie je pomerne bezproblémové. Najskôr sa nanesie farba, ktorá sa nechá minútu uschnúť a následne sa zafixuje leskom. Ak by ste chceli použiť len farbu bez lesku, dopredu upozorňujem, že pery v takom prípade lepia. Výdrž je naozaj celodenná, avšak s tým, že po obede je potrebné pery ešte raz pretrieť farbou aj leskom, lebo farba sa od stredu pier začína strácať, avšak po okrajoch drží. Ak som pretrela pery viackrát, farba začala hrudkovatieť a opadávať, takže jeden raz postačuje. Ak by ste chceli odlíčiť pery počas dňa budete potrebovať poriadne silný odličovač. Večer to už relatívne ide aj s micelárnou vodou, ale treba na to vynaložiť veľké úsilie. Prípravok je podľa mňa vhodný len na občasné použitie, lebo pri použití dva dni za sebou poriadne vysušuje pery. Zloženie tohto prípravku sa mi nepodarilo nikde nájsť, avšak asi radšej ani nechcem vedieť, čo táto dlhotrvajúca farba obsahuje, lebo pri takej výdrži to fialky a levandule určite nebudú. Ako vidíte, farba má svoje pre aj proti, každopádne je fajn mať doma niečo, čo vydrží na perách počas celého dňa. Je to vlastne môj prvý rúž, resp. lesk, ktorý z pier nezmizne po jednej hodine. Preto som ho aj napriek pár výhradám zaradila k jesenným obľúbeným výrobkom. Viac odtieňov však zatiaľ neplánujem.
 



TVÁR

Pleťová voda od značky Terra Naturi je príjemnou pleťovou vodou bez obsahu alkoholu, ktorá dočistí pleť bez toho, aby ju vysušovala. Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkáva, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení, by sa mohla vyliať. Rovnaký problém som registrovala aj pri sprchovom géli tejto značky. Nižšiu cenu zrejme kompenzujú nízko nákladovými obalmi. Vodu som si kúpila už aj do zásoby.

 


TELO

Telové mlieko a aloe vera od dánskej značky Urtekram má veľmi pekne navrhnutý obal s pumpičkou a na boku s priehľadným obalom, takže pekne vidieť koľko mlieka ešte v obale zostalo a kedy treba začať myslieť na doplnenie zásob. Napriek obsahu aloe vera však vonia skôr citrusmi. Telové mlieko má skôr ľahšiu konzistenciu, neupcháva póry a má strednú dobu vsiaknutia do pokožky. Je vhodnejšie skôr na jeseň ako zimu, takže počas zimných mesiacoch ho vymením za telové maslo, ale na jar sa znovu stretneme.




HYGIENA

Gél na intímnú hygienu od značky Biopha som kupovala na základe viacerým pozitívnych  recenzií na blogoch, pretože aj keď som ho v DM drogérií videla už skôr, po zlej skúsenosti so šampónom od tejto značky som sa celkovo značke Biopha vyhýbala. Tento prírodný gél neobsahuje mydlové zložky. Je obohatený o výťažky z nechtíka lekárskeho, ktoré majú čistiaci a upokojujúci účinok a vodu z pomarančových kvetov, ktorá zanecháva príjemnú sviežu vôňu. Je zabalený v praktickom pumpičkovom obale a napriek tomu, že ide o prírodný produkt, dostatočne pení. V podstate nemám dôvod tento výrobok nahrádzať niečim iným.



RELAX

Arómy od značky Saloos sú kombináciou jojobového oleja a éterických olejov, ktoré sú balené v praktickom roll-on balení. Prípravky sa nanášajú na zápästia a spánky. Aktuálne používam dve arómy, pričom viac mi vyhovuje levanduľový sladký spánok, ktorý naozaj pomáha pri zaspávaní. Druhý anti-stresový kúsok mne osobne zvládať stres nepomáha, ale citrusová vôňa je tiež fajn.




ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Absolútnym víťazom medzi jesennými obľúbenými výrobkami je škatuľka prekvapení z Babičkinej záhrady, vďaka ktorej som spoznala viaceré skvelé prírodné výrobky. Najviac ma zaujali a určite si plánujem objednať aj v plnom balení deodorant od značky Dulcia a zubnú pastu s výťažkom rastliny Neem od Ecce Vita. Výrobky v plnom balení zatiaľ na svoje použitie čakajú, lebo nechcem mať otvorených viacero výrobkov súčasne, ale je možné že niektorý z nich sa objaví v ďalšom článku o obľúbených výrobkoch.

Čo je vaším absolútnym víťazom tejto jesene?

Obľúbené výrobky roka 2015: zima, jar, leto, jeseň

Komentáre

  1. Mne ten gél od BioPha nesadol, ale mne skoro žiadny okrem Sebamedu :(.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. So Sebamedom nemam ziadnu skusenost, ale ked si s nim spokojna, asi sa treba drzat osvedceneho produktu a nemenit vyrobky.

      Odstrániť
  2. terra natur sa dá kupiť kde? v lekárni?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Biopha mi moc nevyhovoval. Používám Facelle z Rosmana a jsem spokojena. Ostatní věci jsou velmi sympatické

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s nim nastastie spokojna, aj ked po skusenostiach so samponom som mala predsudky.

      Odstrániť
  4. Tekuté barvy od Dermacolu mám moc ráda. Můj velký favorit je č.4-

    DIY Vánoce + Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja nepoužívam žiadny intímny gél, pretože mi zatiaľ žiadny nevyhovoval. Prírodný Biopha by som mohla vyskúšať, snáď nebude robiť šarapatu :)
    A môj výherca na jeseň je Alverde minerálny púder, jednoznačne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alverde mineralny puder je super, ale povedala som si, ze nemozem o nom pisat v kazdom druhom prispevku :-)

      Odstrániť
  6. Pre mňa je absolútny víťaz tejto jesene krém Hydrabio Legere, je úžasný, veľmi rýchlo sa vsiakne a tým pádom predstavuje ten najlepší podkladový krém pre moju pleť. Prekvapivo som neskúšala žiaden z dnes spomínaných produktov, no zaujal ma gél na intímnu hygienu, ten si možno kúpim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hydrabio Legere zachranil moju plet minulu jesen od supiniek. Teraz aj vzorka tohto sera stacila na to, aby sa situacia neopakovala, takze musim len suhlasit, ze je naozaj super.

      Odstrániť
  7. v krabičke vidím deo pre mužov od dulcie.ten mám a možem povedať,že sa potím dosť a on je spolahlivý.na intímnu hygienu nepoužívam nič,len čistú vodu.prieči sa mi to :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s nim tiez spokojna, chcem si ho kupit aj v plnom baleni.

      Odstrániť
  8. skvelý post! farba a lesk od Dermacolu je veľmi ospevovaná, takže asi už nebudem dlho odolávať a takisto ma láka krabička :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Páni, to jsou samé hezké produkty :) Já ani nevím, co bych vybrala jako oblíbený produkt podzimu, všeobecně asi balzámy na rty a krémy na ruce :D

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dlhotrvajúcu farbu a lesk na pery 2 in 1 od značky Dermacol používá kamarádka a je moc spokojená. Zajímavé je, že barva na různých rtech je úplně jiná, asi reaguje na pH. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktovie. Veľa spraví aj osvetlenie a kvalita fotoaparátu. Každopádne však podľa fotografií na nete sa nedá veľmi vyberať.

      Odstrániť
  11. Ten Lip colour si musím pořídit, všichni ho chválí :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky