Ako to dopadne, keď v zložení chýba vôňa

Horšie poveternostné podmienky ako sú vietor, chlad či dokonca mráz sú ideálne na používanie telových masiel, ktoré by mali mať v porovnaní s telovými mliekami, či krémami znížený obsah vody a hutnejšiu konzistenciu. To by malo zvýšiť ich výživnosť a účinnosť. Presne z týchto dôvodov som použitie telového masla Clinique z cestovnej sady odkladala až na tieto zimné mesiace, pričom som sa na toto telové maslo vyslovene tešila. Telové maslo sa minulo priam závratnou rýchlosťou, takže dnes o ňom môžem napísať recenziu.

cestovná sada Clinique

Telové maslo z rady Deep Comfort má podľa popisu intenzívne hydratovať, zjemňovať pokožku a chrániť proti voľným radikálom. Popis je teda pomerne stručný, ale veď nakoniec presne toto človek od telového masla očakáva a aspoň výrobok nesľubuje varenie kávy a iné vymoženosti, ako si niekedy môžeme zveličene povedať po prečítaní niektorých etikiet. Plné balenie s objemom 200 ml sa predáva od 26 € vyššie. Telové maslo je vyrobené z: aqua, butyrospermum parkii, glycerin, octyldodecyl, myristate, cetearyl alcohol, butylene, dimethicone, cetyl alcohol, myristyl myristate, cetyl esters, isostearyl neopentanoate, polymethyl, methacrylate, cetearyl glucoside, sodium hyaluronate, cholesterol, tocopheryl acetate, methyl glucose sesquistearate, trisiloxane, phenyl trimethicone, stearic acid, aminomethyl propanol, acrylates, c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, caprylyl glycol, xanthan gum, hexylene glycol, disodium edta, sodium dehydroacetate, phenoxyethanol, myristyl laurate, myristyl alcohol, yellow 5 (CI 19140), yellow 6 (CI 15985). Nejde síce o prírodnú kozmetiku, ale podľa databázy EWG je zloženie vcelku fajn a nenachádza sa v ňom žiadna "High Hazard" látka.

telové maslo Clinique
Hoci malo cestovné balenie 75 ml, minulo sa závratnou rýchlosťou. Vystačilo sotva na týždeň a pol. Ak by som to orientačne prepočítala na 200 ml plné balenie, myslím, že viac ako mesiac by asi nevydržalo, čo pri cene 26 € a viac nie je veľmi potešujúce. Telové maslo bolo zafarbené do žlta (viď. žlté farbivá v zložení) a konzistenčne skôr pripomínalo krém, ako telové maslo, od ktorého by človek očakával predsa len hustejšiu konzistenciu. Rozotieralo sa a vsakovalo podobné ako iné masla, ktoré som vyskúšala. Hydratačným účinkom mojej normálnej pokožke vyhovovalo. Čo mi ale nevyhovovalo a až iritovalo bola chemická vôňa - nevôňa. Ako som už v nadpise naznačila, v zložení z nejakého dôvodu chýba parfém, ktorý by prekryl pach chemických látok vo výrobku. Často sa zvykne hovoriť, že priveľa parfumovaných výrobkov je skôr na škodu, ale v tomto prípade sa parfumová zložka priam pýta. Z tohto nevoňavého dôvodu teda plné balenie kupovať nebudem. Ak by niekto z čitateľov mál v pláne maslo vyskúšať, tiež odporúčam najskôr ovoňať vzorku a zistiť, či vôňa bude akceptovateľná.

plusy:
  • dostatočná hydratácia
  • dobra rozotierateľnosť
  • rýchle vsiakovanie

mínusy:
  • chemická aróma
  • cena
  • dostupnosť
  • konzistencia pripomínajúca skôr krém ako maslo
Celkové hodnotenie: priemerný výrobok

S akým telovým maslom ste boli spokojné a naopak nespokojné?

Komentáre

  1. Nejvíc miluju tělové máslo Alverde. Od Clinique jsem zatím žádnou tělovou kosmetiku nezkoušela, takže nevím, jak mi vyhovuje vůně. Ráda ale používám jejich přípravky na pleť, jsou také bez parfemace a vyhovuje mi to :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Telove maslo Alverde je taka klasika. Pouzivala som ho minulu zimu a bola som s nim spokojna.

      Odstrániť
  2. Škoda že to nevieš porovnať s rakytníkovým telovým mliekom od Weledy čo sa týka parfemácie :D:D:D Poslednú dobu všetko porovnávam od tej parfemácie ale zatiaľ ju nič neprekonalo v tom ako mi to smrdí ako Cif krém na čistenie sporáka :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam od Weledy rakytnikovy olej, ale ten vonia skor ako citrusy. Ak budem mat moznost, urcite to telove mlieko niekde ovoniam :-)

      Odstrániť
  3. Clinique nepoužívam, odradilo ma už niekoľkokrát zloženie. (napr. phenoxyethanol-skóre 4 na ewg.org, disodium edta-na ewg skore ok, nezavislá kanadská inštitúcia uvádza že je mutagénny, můžem pokračovať: Yellow No. 5, yellow 6) Zase, aby som nebola uplny negativista, kolegyňa si napr Clinique produkty velmi chváli. Žiaľ ja mám momentálne alergiu (na vyvrtnutom kolene) aj od voľnodostupneho antireumatika z lekárne, tak si vážne netrúfam na seba matlať čosi s potenciálnymi alergénnmi...
    Zatiaľ naj telové maslo som mala od sestry (hand made), Alverde maslo je žiaľ, napriek krásnej vůni, na mňa malo vyživujúce. Čo mi vonia aktuálne úlne naj nieje teda maslo, ale tělový krém s levandulí a santalovým dřevem od Dr Hauschka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka za zaujimavy prispevok. Verim, ze hand-made vyrobky od overenych vyrobcov su ovela lepsie. Ja som skusala podla receptov na internete vyrabat nejake tie kremy, ale na recept na telove maslom som zatial nenarazila. Moja normalna plet je vsak spokojna aj s Alverde.

      Odstrániť
  4. Mala som Avon kakove maslo to bolo skvele, vonalo vyrazne sice mi ta vona skor pripominala arasidy, no bola to prijemna vona a navyse maslo hydratovalo velmi dobre tak ako sa v zime patri a ziada. S maslami Alverde som spokojna vobec nebola, nepacila sa mi ani vona ani vlastnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola spokojna s Alverde a Cienom. S Alverde o nieco viac.

      Odstrániť
  5. Ja zrovna potrebujem aby telová starostlivosť dobre voňala, takže toto by určite nebolo nič pre mňa :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vona je urcite pozitivom vyrobku. Mne nevadi aj ked vyrobok nevonia vobec, ale smrdiet chemiou teda tiez prave nemusi.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky