Štatistické okienko /november 2015/

S koncom mesiaca sa na mojom blogu objavuje pravidelná rubrika Štatistické okienko. V novembri vás podľa počtu zobrazení najviac bavil článok o spotrebovanej kozmetike za mesiac október, na druhom mieste sa umiestnil článok o púdri od značky Alverde a na treťom mieste skončila recenzia masky od značky Annemarie Börlind. A keďže už nutne potrebujem urobiť poriadok s prázdnymi obalmi, poďme bez zbytočných rečí na zhodnotenie spotrebovaných produktov za mesiac november.


V novembri poputuje k smetnému košu celkovo 11 obalov, pričom historicky prvý raz prevažujú výrobky z prírodnej kozmetiky.



Pleťový krém na problematickú pleť Annemarie BÖRLIND vidíte v spotrebovaných výrobkoch už druhý a určite nie posledný raz. Tento krém odsunul do úzadia všetky moje obľúbené krémy.  Ide o prírodný krém, ktorý hydratuje a zároveň stabilizuje tvorbu mazu. Má dezinfekčné a antibakteriálne účinky. Je použiteľný ako nočný krém a zároveň je vhodný i ako podklad pod make-up.Toto balenie som používala ako denný krém, pričom výborne fungoval ako podklad pod make-up od značky Alverde. Už mám otvorené ďalšie balenie.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Nočný Anti-age krém od BIGOOD s obsahom kyseliny hyalurónovej pleť hydratuje a vyhladzuje bez toho, aby som pozorovala upchávanie pórov, či iné problémy s pleťou. Omladenie a vypnutie pleti som síce nepozorovala, ale možno by sa tento efekt prejavil na pleti, ktorá to viac potrebuje. Ja som tento krém brala ako prevenciu starnutia. Krému musím vytknúť krátku trvanlivosť, keď asi v polovici balenia zmenil vôňu, takže na tvár som ho už radšej nepoužívala. Našiel si uplatnenie ako krém na nohy, ktoré som v tom čase mala vysušené. Tu sa ukázal ako skvelý hydratačný a regeneračný krém a dal moje nohy poriadne do poriadku.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrý
Pleťová voda TERRA NATURI bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala.  Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať.
Cena: cca 2,25 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Umývací krém s liečivým bahnom ALVERDE sa ukázal ako výborný odličovací prípravok. Hnedo zafarbená krémová hmota pleť odlíčila pleť bez pocitu vysušenia, či iných nepríjemností. Trochu horšie sa oplachoval, ale to sa vyriešilo použitím  pleťovej vody, ktorá odstránila zle opláchnuté časti odličovacieho krému.
Cena: cca 2,25 €
Celkové hodnotenie: výborný
 

Sprchový gél CIEN sa v rubrike o spotrebovaných výrobkoch objavuje v rôznych variantach opakovane. Ako som už písala, gély umývajú a nevysušujú pokožku. Sú o niečo tekutejšie ako klasické Cien sprchové gély a teda sa aj rýchlejšie míňajú. Vôňou zatiaľ vedie u mňa pomarančový.
Cena: cca 0,70 €
Celkové hodnotenie: výborný
Tarika od značky ECCE VITA predstavuje prírodnú masku, ktorá má vyriešiť všetky problémy s nedokonalosťami pleti. Samozrejme ak ju budete používať podľa návodu každý deň a okrem toho nebudete používať žiadnu inú kozmetiku. Ja som z dôvodu vysušovania pleti nenabrala odvahu používať ju každý deň, ako sa to píše v návode. Frekvencia používania u mňa bola raz za týždeň, až týždeň a pol a pri takomto používaní sa ukázala ako efektívny prostriedok na odstraňovanie upchatých pórov. V spotrebovaných výrobkoch ju môžete vidieť už druhýkrát.
Cena: 10 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
  
Minerálny make-up ALVERDE v odtieni 01 Naturelle by som zhodnotila ako použiteľný prírodný make-up, ktorý môže pokojne konkurovať väčšine silikónových drogériovým make-upov. Samozrejme treba si zvyknúť na špecifickú aplikáciu. Tvár treba pred nanesením make-upu dostatočne hydratovať a make-up treba nanášať štetcom. V opačnom prípade make-up žmolkovatie a budete sa musieť odlíčiť. Pri správnom nanesení dosiahnete matný efekt, stredné krytie a približne šesť hodinovú výdrž, ktorá sa dá zvýšiť prepúdrovaním. V lete pri vyšších teplotách je však nepoužiteľný. Zalieza do pórov, robí šmuhy, nevydrží na tvári. Takže fajn make-up na jeseň a zimu. V lete sa mu treba vyhnúť.
Cena: 3,75 €
Celkové hodnotenie: výborný
4 in 1 Color & Care Foundation od ALVERDE som si kúpila kvôli krásnemu svetlému odtieňu. Asi najsvetlejšiemu, aký som kedy pri make-upoch videla. To je asi tak všetko, čo môžem u tohto výrobku pochváliť. Zle sa rozotiera a aj potom má strašne krátku výdrž (možno pol hodinu) a následne zalieza do pórov. Samostatne je teda nepoužiteľný. Ja som ho istý čas používala na zosvetlenie Sébium AI correcteur od značky Bioderma. Teraz však už nemám žiaden, make-up, ktorý by bol na mňa príliš tmavý, takže výrobok aj vzhľadom na to, že zmenil vôňu vyraďujem.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: pre mňa samostatne nepoužiteľný

Maskara Extreme Black od ALVERDE je verná svojmu názvu a robí krásne čierne riasy. Má klasickú kefku a tiež veľmi pekný obal, ktorý je vďaka pogumovanému efektu i veľmi príjemný na dotyk. Vzhľadom na uvedené plusy, som nepredpokladala, že riasenka bude mať čo pokaziť, lebo moje nároky na riasenky nie sú vysoké. Potrebujem iba trochu zvýrazniť, nechcem aby sa maskara rozmazávala a aby dráždila oči. Špirála sa pri aplikácií veľmi otláča. Treba ju nanášať veľmi opatrne a opatrne čakať kým na riasach uschne. Aj v priebehu dňa ju ale treba skontrolovať, či sa nevydala na objavnú cestu mimo rias. Po nejakých 8-9 hodinách sa začína drobiť a tieto drobné čiastočky dráždia oči. A na záver strašne, ale strašne ťažko sa odličuje. To je dôvod prečo ju po štyroch mesiacoch vyraďujem, aj keď ešte nejaké tie dva mesiace by mohla ešte poslúžiť. Nech sa snažím akokoľvek, takmer nikdy sa mi ju nepodarí dobre odlíčiť, čo pre očné okolie určite nie je prospešné. A kupovať nejaký špeciálny odličovač len kvôli tejto riasenke sa mi nechce.
Cena: cca 4,75 €
Celkové hodnotenie: podpriemerná
Bronzer z limitovanej edície Colorful paradise od ALVERDE sa už určite nedá kúpiť, ale vďaka nemu aspoň viem, čomu sa pri kúpe ďalšieho bronzera vyhnúť. Bronzer bol pekný a voči efektu na tvári nemám žiadne výhrady, avšak farebné rozmiestnenie odtieňov nebolo veľmi šťastné. To je aj dôvod, prečo ho vyraďujem. Po spotrebovaní svetlejších odtieňov sú zostávajúce tmavé odtiene na mňa príliš výrazne. A pritom stačilo iba neumiestňovať tmavé odtiene vedľa seba.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Ochranný balzam od LAVERY s ochranným faktorm 10 má nezaujal natoľko, aby som ho skladovala do ďalšieho leta. Farbí pery do biela a na perách tiež zanecháva divnú chuť. Je poriadne tuhý  a neroztápa sa ani pri veľkých teplotách, ale zase sa na pery veľmi ťažko nanáša. Ochranný faktor patrí do kategórie nízkych. Pochváliť môžem jedine obal.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný
To je teda za november všetko. Som rada, že tento mesiac bolo spotrebovanej kozmetiky menej, ale zase nie som nadšená, že niektoré výrobky sa nedali spotrebovať celé a musela som ich vyradiť. Celkovo som teda minula kozmetiku za cca 53,70 €.
Máte skúsenosť s niektorým výrobkov. Aký výrobok ste vyradili, lebo sa nedal spotrebovať?

Komentáre

  1. Super věci, odličovač s bahnem od Alverde mám moc ráda, značku Terra naturi testuju a líbí se mi. Balzám Lavera jsem měla ten základní, co se často prodává po dvou kusech a byl moc dobrý. Líbí se mi, že máš tolik přírodní kosmetiky, chci se ted také více orientovat tímto směrem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trvalo rok, kým sa moje odhodlanie používať prírodnú kozmetiku prejavilo aj na spotrebovaných výrobkoch. Nebránim sa síce konvenčným, ale už sledujem zloženie a niektorým látkam sa snažím vyhýbať.

      Odstrániť
  2. Tan ten krém od Aničky vyzerá super a ani cena nie je vysoká. Pravdepodobne si ho napíšem na wishlist a příšte kúpim :D. Ináč už som si vďaka tvojej recenzii objednala od Clarins Beauty Flash Balm v cestovnej verzii :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odkiaľ si objednávala Clarins? Mne by sa tiež už zišlo ďalšie balenie. Krém od Annemarie je úžasný. Používam už tretie balenie a v zásobe mám pre istotu aj štvrté :-) Vzhľadom na to, že obsahuje 75 ml, tak cena je naozaj viac ako skvelá. Ja na Slovensku objednávam z assay.sk , prípadne keď mám možnosť tak v drogérií Müller zvyknú mať občas zľavu.

      Odstrániť
    2. Ahoj kupovala som taký výhodný set na Lovebeauty.sk. Bol tam tento Flash Balm 15 ml a čistiaci gél 30 ml. To ti viem určite poradiť sledovať FB stránku Lovebeauty, baba často predáva cez facebook takéto cestovné balenia za super cenu.

      Odstrániť
  3. Ten makeup od Alverde som mala a mne vôbec nechcel držať. Max 4 hodiny, potom som mala strašne flakatú pleť. Ale mala som ho rada kvôli odtieňu, pretože pred 4 rokmi som nemohla zohnať svetlý odtieň ,iba tento od Alverde :) Ale inak mám alverde veľmi rada :).

    Vianočná súťaž

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Citala som par recenzii, kde pisali, ze flakatel. Ja som s tym problem nemala, ale vela zalezi od podkladoveho kremu a sposobu nanasania.

      Odstrániť
  4. Jéé tebe sa podarilo spotrebovat cely Alverde make-up? Ja ho mam snad rok a stale ho je :), za mna ale vysoka spokojnost, okrem horucav, kedy pusta oleje. A Alverde maskara, presne táto, neopadáva z mojich troch rias :D, tak neviem, mozno vela robí stav - datum spotreby a nakolko je vyschnuta.
    Krem A. Borlind si pisem na wishlist :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krém určite odporúčam. Ja som Alverde make-up minula približne za pol roka a to pouzivam make-up casto.

      Odstrániť
  5. V poslednom čase na mňa značka Annemarie Börlind vykukáva z každého rožka, takže už mám jedno predsavzatie na nasledujúci rok - vyskúšať niekoľko produktov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Registrujem, že majú dosť reklamy v časopisoch, ale na blogoch je veľmi málo recenzií, resp. ja som ich nevygooglila, predtým ako som robila objednávku. Každopádne ide o kvalitné výrobky.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky