Naozaj do hĺbky?

Akokoľkvek kvalitny make-up si na seba ráno nanesieme, v priebehu dňa sa na našej pleti zmení  na niečo, čo radšej nebudem menovať a ďalej opisovať, aby ste hneď z môjho blogu neutiekli. To niečo treba poriadne odlíčiť a dopriať pleti relax a regeneráciu. Na odličovanie a čistenie pleti najradšej používam čistiace gély a peny (osobne si neviem predstaviť, ako niekto odličuje napr. odličovacím mliekom). A jednému odličovaciemu gélu bude venovaná i dnešná recenzia.

Hĺbkovo čistiaci gél Dermo Purifyer Eucerin


Podľa popisu výrobcu hĺbkovo čistiaci gél z radu DermoPurifyer neobsahuje mydlové zložky a parfumáciu, a je tak vhodný na každodenné, šetrné a účinne čistenie problematickej a aknóznej pleti. Vďaka obsahu 6 % amfotensidov zbavuje pleť prebytočného kožného mazu a zároveň odstraňuje nečistoty a make-up. Jeho antibakteriálne vlastnosti zabraňujú premnoženiu baktérií. Je kekomedogénny.

Cena: cca 10,50 €

Zloženie: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Salicylic Acid. Prípravok podľa databázy EWG neobsahuje žiadnu "High Hazard" látku.

Hĺbkovo čistiaci gél Dermo Purifyer Eucerin

Moje subjektívne hodnotenie: značku Eucerin mám pomerne v obľube a preto som od tohto gélu čakala naozaj veľa. Minimálne však to, že pleť odlíči a vyčistí. A tu nastal problém. Na prvý pohľad bola pleť odlíčená, avšak pri dočisťovaní pleťovou vodou zostávalo na kozmetickom tampóne oveľa viac make-upu ako pri iných čistiacich géloch. Nehovoriac o stopách po make-upe na bielom uteráku. Biely uterák je tradične mojím testerom dokonalosti odličovacích prípravkoch. Ak teda odhliadneme od slabšej odličovacej schopnosti, gélu nemám čo vytknúť. Vôňa a konzistencia boli fajn. Pleť nebola podráždená a vysušená. Ale... Ale hlavnou úlohou čistiacich gélov je predsa odličovanie.

plusy:
  • žiadne "High Hazard" látky v zložení
  • príjemná vôňa a konzistencia 
  • nedráždi a nevysušuje pokožku
mínusy:
  • slabšia odličovacia schopnosť
  • cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: nie, nie, nie, ja už ho v mojej kúpeľni nevidím ... :-)

Celkové hodnotenie: dobrý, ale sú i lepšie

Prezraďte kedy ste šli naposledy spať neodlíčene?

 

Komentáre

  1. Neodlíčená spať nikdy nechodím, jednak by skončili všetky líčidlá na vankúši a jednak by to moja pleť určite neocenila. S gélom od Eucerinu som sa jeden čas odličovala aj ja a zdal sa mi dobrý, ja si vždy po odlíčení pleť ešte dočisťujem mydlom, pretože po väčšine prípravkov či ide o micelárky, gély či mlieka vždy mi niečo ostane a zistím to samozrejme na uteráku, že je hnedý. Mne sa najlepšie odličuje micelárkami, po tých ostáva toho na pleti najmenej, mlieka používam len výnimočne v zime aj to len také ľahké, pretože moja pleť a mlieka sa neznášajú, nemám rada ten mastný povlak.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pri takomto odlicovani, ked este pouzivas mydlo, mohol byt urcite fajn. Ja vsak preferujem prostriedky, ktore odlicia vacsinu make-upu, a na docis uz len pletova voda, alebo micelarka.

      Odstrániť
  2. Preco si nevies predstavit odlicovanie mliekom?

    Ja som sla naposledy "spat" neodlicena vo februari 2014, ked ma uspavali na operacke pocas porodu :D ale to sa asi nerata ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To mnozstvo prace a minutych uspinenych tamponov, ktore nakoniec zaklincuje pocit mastnej pleti ma veru odradza :-)

      Odstrániť
    2. Aha, no ja mlieko normalne oplachujem vodou ako keby som pouzila napr. odlicovaci gel alebo penu, tiez by som sa nezdrziavala s tamponmi...

      Odstrániť
    3. Zaujimave, o takom sposobe odlicovania som este nepocula.

      Odstrániť
  3. Nikdy :-D mam tak vypestovany pud sebezachovy,ze aj s 3 promile alkoholu v krvi sa odlicim. Raz sa mi snivalo,ze ma zozrali bakterie z makeupu a uz 7 rokov odlicujem ako diva :-D :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky