Štatistické okienko /marec 2015/

Ahojte milé čitateľky. Dnešný článok píšem s poriadnym oneskorením. Ako ste si všimli, blog bol určitý čas uzatvorený. Dôvodom bolo množstvo pracovných povinnosti a keďže som typ človeka, ktorý robí všetko naplno, musela som blog uzatvoriť, aby neodvádzal moju pozornosť. Deadline je už teda za mnou a môžem sa s chuťou pustiť do blogovania. Tradičné štatistiky o najčítanejších článkoch dnes teda vynechám a prejdem rovno k spotrebovanej kozmetike.


V marci sa toho minulo dosť. Niektoré produkty sa zaradili k mojim obľúbeným a niektoré nezaujali vôbec. Čo ma však teší je to, že už aj v spotrebovanej kozmetike sa začína prejavovať smerovanie ku prírodnej kozmetike.



Čistiaca pena Beauty & Fruit 3 in 1 Alverde sa zaradila k mojím top výrobkom. Za smiešnu cenu získate skvelý odličovač, ktorý zároveň pleť aj tonizuje. Je určená na normálnu až zmiešanú pleť. Nedráždi, nevysušuje, pekne vonia a dajú sa ňou odlíčiť dokonca i oči. Táto pena odsunula na vedľajšiu koľaj i legendárnu micelárnu vodu. Jedinou nevýhodou je to, že je často vypredaná. Čiže ako to už u Alverde býva, treba kupovať do zásoby.
Cena: cca 3,20 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Zjemňujúci hydratačný fluid Bio mäta a Bio lopúch Lavera upravoval produkciu kožného mazu a pleť sa menej leskla. Make-up sa naň dobre nanášal. Problémom však bolo jeho samostatné použitie bez make-upu, kedy sa prejavil sľubovaný adstringentný účinok a veru nebol to príjemný pocit. Sľubované hojace účinky som nepozorovala. Celkovo mám pocit, že ten adstringentný účinok asi nie je pre moju pleť to najlepšie a z tohto dôvodu si ďalšie balenie už nekúpim.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Bio regeneračný olej Tea Tree-Manuka Saloos som používala ako náhradu nočného krému približne každý tretí až štvrtý deň. Olej mal nespochybniteľne regeneračné účinky a príjemnú vôňu. Neúčinkoval však na vysušené miesta ako to sľuboval výrobca. Momentálne používam ďalšie balenie.
Cena: cca 6,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Soľ z Mŕtveho mora Kawar vyhovuje presne mojím požiadavkam. Ide o soľ s hrubými zrniečkami, ktoré sa pomaly rozpúšťajú. Nie sú v nej žiadne umelé farbivá, ktoré by zbytočne zaťažovali organizmus a farbili vaňu. Už používam ďalšie balenie
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Matná podkladová báza Mary Kay, odtieň beige 2 bola veľkým sklamaním. Tento make-up som s prestávkami používala možno nejakých sedem rokov. Odporúčala som ho v diskusných fórach a na blogoch, nakupovala cez systém kozmetických poradkýň (čo ja nemusím), aby sa ku mne dostal tento kúsok, ktorý mi absolútne nesadol. Neviem či zmenili zloženie, alebo sa zmenila moja pleť, ale make-up bol tekutejší ako zvyčajne, oxidoval, výdrž bola oveľa kratšia ako pri predošlých kusoch. Jednoducho tomu nerozumiem a som aj nahnevaná, lebo teraz budem musieť zase hľadať make-up, ktorý by mi vyhovoval.
Cena: cca 17 €
Celkové hodnotenie: hmmmm

Krycí a zmatňujúci korektor Dermacol, odtieň 2 si kupujem pravidelne. Zakryje, neoxiduje, drží. Má praktické balenie, ktoré možno dať do kabelky a použiť prakticky kdekoľvek. Momentálne mám ďalšie balenie v odieni 1, ale 2 mi sedela viac. V podstate aj keď Dermacol ako značka mi nie je veľmi sympatická (asi kvôli tomu, že vyskakuje takmer z každého blogu), tento kúsok sa im podaril.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Sprchový gél Nivea - waterlity and oil je výborný sprchový gél, ktorý robí všetko, čo sa od sprchového gélu očakáva. Umýva, nevysušuje, príjemne vodia. Nivea sprchové gély patria k mojím obľúbeným výrobkom.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Šampón proti lupinám na suché vlasy Vichy Dercos udržiava pri pravidelnom používani vlasy bez lupín. Pri prvom umytí sa s ním však veľmi zle manipuluje a zle pení. Vlasy sa po umytí zle rozčesávajú a upravujú. Po minutí šampóna sa lupiny po istom čase vrátia.
Cena: 14,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Ústna voda Dentalux sa dá kúpiť predajni Lidl. Účinne chráni citlivé zuby pred bolestivou reakciou na studené, či horúce. Ústne vody si v podstate vyberám podľa ceny a táto je už dlhodobo cenovou jednotkou.
Cena: cca 0,80 €
Celkové hodnotenie: výborná


Nechtíková Indulona patrí k mojím obľúbeným krémom na ruky. Používam ju večer pred spaním. Síce dlhšie vsakuje, ale príjemne vonia a ruky hydratuje a regeneruje. Už mám ďalšie balenie. A treba podporovať aj slovenských výrobcoch.
Cena: cca 1,20 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Atoderm Nutritive Bioderma som vyhrala v súťaži. Ide o krém určený na veľmi suchú, citlivú a reaktívnu tvár. To, že mojej pleti tento krém nevyhovoval je jasné. Prekvapuje ma však, že keď som ho posunula manželovi, ktorému zvyčajne vyhovuje všetko, tak tento krém mu upchával póry. Ako krém na ruky však poslúžil dobre.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: mojej pleti nevyhovoval


Nočná hydratačná maska Elizabeth Arden vytvárala na tvári pocit ako po nanesení hrubej vrstvy klasického Nivea krému. Maska má typicku "ardenovsku" vôňu, ktorú si ja osobne spájam s parafínom, voskom a podobnými výrobkami. Pocit hydratácie však nebol väčší ako pri použití bežného hydratačného krému.
Cena: cca 20 € za plné balenie
Celkové hodnotenie: pre mňa zbytočná

Peeling Elizabeth Arden na mňa zapôsobil z celej cestovej sady tejto značky asi najviac. Prípravok som používala približne raz týždenne ako formu peelingu, prípadne som si ho brávala vzhľadom na veľkosť balenia na predĺžené víkendy namiesto čistiaceho gélu. V oboch prípadoch mi vyhovoval. Na všetkých peelingoch, ktoré som doteraz mala, mi vadilo to, že pleť bolo treba najskôr odlíčiť a až potom "opeelingovať". Teraz odličovanie odpadáva, pretože tento skvelý výrobok odličuje a peelinguje zároveň. Akési dva v jednom. Pleť nie je podráždená, nie je vysušená a všetko je v poriadku. Problémom je dostupnosť.
Cena: cca 20 € za plné balenie
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Anti-perspirant Addidas for Women som míňala veľmi dlho. Napriek príjemnej vôni mi veľmi nevyhovoval. Účinok bol u mňa dosť slabý a navyše obsahuje aluminium. Výrobkom s obsahom aluminia sa snažím už vyhýbať a keď už výrobok s aluminiom mám, tak nech aspoň funguje proti poteniu. Tento výrobok moje kríterium nesĺňa.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: mne nevyhovoval


Eau de Toilette Guess Girl Belle bola príjemnou ovocno-kvetinovou vôňou v peknom a praktickom flakóne. Nebudem protestovať, ak ju znovu dostanem k nejakému sviatku
Cena: cca 25 €
Celkové hodnotenie: výborna


Štatistický povedané celkovo som za marec spotrebovala 15 výrobkov v celkovej sume cca 147 €. Výhrou bol krém Bioderma.

Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Fúha no, ešte som nemala skúsenosť ani s jedným produktom, ale ďakujem za recenzie!
    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teším sa, že si opäť na scéne. Produkty ma zaujali hlavne preto, že nie sú tak úplne bežné, o tom korektore Dermacol som ani netušila, ja mám túto značku veľmi rada, ale toto mi proste ušlo. A tá pena Alverde tú musím vyskúšať, inak táto značka máva dosť často vypredané, ja som teraz zháňala ten ich skvelý krycí sypký púder, prešla som v Bratislave 5 DMiek ani v jednej som ho nenašla, v poslednej som objavila nejakú novinku - ten istý púder len biely, takže som si ho kúpila a neviem, či som nemala kúpiť rovno po dva kusy, lebo ešte telová a pleťová kozmetika Alverde mi príde celkom dostupná, ale táto dekoratívka je rozobratá na mraky, nečudo, keď majú tak skvelé vecičky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, k tomu Alverde pudru sa radsej nevyjadrujem. Prave tento tyzden som riesila to iste a vsetko vypredane. Kedze mi dochadza puder zobrala som si teda dalsie balenie Astoru a ked najdem Alverde tak kupim asi rovno tri :-)

      Odstrániť
    2. Tak vidím, že nie som jediná, to bola pátračka, v Centrali som nakoniec našla, ale biely, mne to vyhovuje, nemám rada, keď púder stmavuje pleť, ale toto je už nový odtieň, predtým biely nemali.

      Odstrániť
  3. Super, že jsi zpět :-) Mám doma ten Matt control korektor a mně moc nevyhovuje. resp. není špatný, ale mám jiné oblíbence.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si spociatku myslela, ze ide o taky bezny korektor. V poslednom case som vsak s vyberom korektorov mala smolu, takze tento som zaradila k top oblubencov a radsej uz v tejto oblasti neexperimentujem. Ktory korektor odporucas?

      Odstrániť
    2. Mně moc vyhovuje Fit me od Maybelline. Dávám ho jak na pupínky, tak i pod oči a je perfektní. Ale nevím, jestli je stále v prodeji, několikrát jsem v poslední době četla, že ho holky nemohou sehnat.

      Odstrániť
  4. ta indulona je urcite naj u nas sa neustale nachazda modra obicajna to je urcite top:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Indulona je fajn. Mna vsak prekvapilo, ze niektore druhy obsahuju parabeny a niektore nie. Konkretne tato nechtikova je bez parabenov, takze ja uprednostnujem tuto.

      Odstrániť
  5. tá pena ma celkom zaujala, aj keď takéto výrobky veľmi nepoužívam, lebo mám pocit, že nijak extra nepomáhajú :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pena skvele odlicuje. Nevysusuje a nedrazdi plet. Nie je to liecebny pripravok, takze celkom nerozumiem comu by mal pomahat resp. nepomahat :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky