Šampón proti lupinám od Vichy

Nájsť účinný šampón proti lupinám je naozaj ťažké. Nájsť taký, po ktorom sa lupiny nevrátia ani po zmene šampóna je ešte ťažšie. Vlastne mne sa ho teda nájsť ešte nepodarilo. Našla som však šampón, ktorý lupiny odstránil a pri používaní raz týždenne (akási udržiavacia kúra) sú moje vlasy bez lupín. Ide o šampón Vichy z radu Dercos. Rada Dercos obsahuje dva šampóny proti lupinám, pričom jeden je učený na suché vlasy a druhy na normálne až mastné vlasy. Napriek tomu, že som si na stránke Vichy pracne načítala, aký šampón chcem (mám normálne až mastné vlasy) aj tak mi pani lekárnička predala šampón na vlasy suché. Nekritizujem ju a ani sa jej nečudujem, že netušila, že tieto šampóny sa delia. Balenia sú tak podobné a značenie tak nenápadne, že rozlíšiť tieto šampóny je veľmi ťažké. Ono aj účinok je dosť podobný až rovnaký. Dávnejšie som mala aj šampón na mastné vlasy z tejto rady, ale viditeľný rozdiel som nepozorovala.

Vichy Dercos - šampón proti lupinám na suché vlasy



Čo hovorí výrobca: šampón proti lupinám na suché vlasy pre mužov a ženy s mastnou pokožkou hlavy, ktorí chcú odstrániť lupiny a svrbenie vlasovej pokožky. Dvojitý účinok proti lupinám a ich znovuobjaveniu. Selénium DS, prírodná aktívna látka dermatológmi klinicky uznávaná pre svoju účinnosť, bojuje proti lupinám a odstraňuje aj tie pretrvávajúce. CohesylTM funguje ako lepidlo spevňujúce bunky vlasovej pokožky a predchádza tak vzniku lupín. Zdravie vlasovej pokožky je plne obnovené: lupiny sú odstránené, olupovanie pokožky regulované. Pôsobí na pretrvávajúce lupiny už od 1. aplikácie. Antirecidívny účinok až 6 týždňov po ukončení kúry. Zmierňuje svrbenie už od 1. aplikácie.
Zdravie vlasovej pokožky je plne obnovené: pokožka je okamžite bez lupín a dlhodobo regulovaná. Disulfid selénia. Formula obohatená o ceramidy pre výživu suchých vlasov. BEZ PARABÉNOV.Vôňa mäty Vám dodá pocit sviežosti pri každom použití šampónu. Viac než len ošetrujúci šampón: Vaše vlasy budú hebké, poddajné a lesklé.


Cena: cca 14,50 € za 200 ml

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Glycerin, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Carbomer, CI 19140 (Yellow 5), Citric Acid, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, PPG-5-Ceteth-20, Propylene Glycol, Salicylic Acid, Selenium Sulfide, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Sodium Hypochlorite, Parfum (Fragrance). 
Ak odhodíte papierový obal (ako som to urobila ja) musíte vynaložiť dosť veľké úsilie, aby ste zistili zloženie výrobku. Nerozumiem, prečo Vichy neuvádza ingrediencie na svojej oficiálnej stránke. Avšak podarilo sa. Podľa organizácie EWG patrí k "High Hazard" látkam selenium sulfide . Odporcovia silikónov si tiež určite všimli dimethicone. 
 
Vichy Dercos - šampón proti lupinám na suché vlasy
Vichy Dercos - šampón proti lupinám na suché vlasy


Moje subjektívne hodnotenie: šampón mi pomohol odstrániť lupiny, avšak po minutí šampónu sa po určitej dobe vrátili. Šampón teda používam raz za týždeň, aby vlasy zostali bez lupín. V iné dni používam lacnejšie šampóny. So šampónom sa pri prvom umytí veľmi zle manipuluje (padá z dlane do vane, zle pení, ťažko umýva vlasy), preto to riešim tak, že na prvé umytie vlasov používam obyčajný šampón a na druhé umývanie použijem Vichy (pri druhom umytí je už všetko v poriadku)

plusy:

  • naozaj účinný v boji proti lupinám
  • pekný obal
  • príjemná vôňa

mínusy:

  • pri prvom umytí veľmi zle pení a celkovo sa s nim pri prvom umytí veľmi zle umýva
  • výskyt "High Hazard" látky v zložení
  • vlasy sa po umytí horšie rozčesávajú a upravujú
  • lupiny sa po zmene šampóna vrátia (to sa deje pri každom účinnom šampóne, ktorý som vyskúšala)
  • veľmi podobné balenie so šampónom rovnakej rady určeným na mastné vlasy
  • vysoká cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: budem rada, ak mi v komentároch odporučíte účinný šampón proti lupinám. Inak budem nútená vrátiť sa aj napriek spomenutým negatívam k tomuto šampónu.

Celkové hodnotenie: výborný

Aké šampóny sa vám osvedčili v boji proti lupinám? 

Komentáre

  1. tento jsem vyzkoušela a vyhovoval mi:) odstranil lupy, takže paráda a taky to selenium prý napomáhá růstu vlasů, nějak rapidně nepovyrostly, ale určitě podpořil v růstu :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja sa vždy zalupinujem,keď mám prílišný stres :) je to hrozné, lebo ja som ešte taký typ, čo si potom hlavu škrabe :/
    ale väčšinou používam minišampón nizoral - zle sa mi po ňom rozčesávajú vlasy, ale pomôže :) vždy predtým pokožku hlavy premastím olejom - napr. sezamovým, čajovníkovým alebo kokosákom na takých 15 minút (veľmi to upokojuje pokožku hlavy). ale vždy sa mi v stresových obdobiach lupiny vrátia :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nizoral som skusala este davnejsie, ale nejako na mna neucinkoval.

      Odstrániť
  3. skusala som vela samponov proti lupinam a momentalne mi najlepsie robi provitaminovy sampon proti lupinam z lidlu... stal tusim rovne euro a urobil mi na hlave lepsi poriadok ako drahe sampony...uvidime, som zatial asi v polovici balenia

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten selenium sulfide je prave ta ucinna latka proti lupinam... ja som proti lupinam pouzivala sampon Instant Clear od L`Oreal Professionnel (tiez existuje v dvoch verziach - pre suche a farbene alebo pre normalne az mastne vlasy)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takze si mozeme vybrat ci budeme mat lupiny, alebo budeme pouzivat "rizikove" latky. Aj ked samozrejme verim, ze su dodrziavane nejake normy a ta latka je tam v aceptovatelnom mnozstve. Dufam, ze nie som naivna :-)

      Odstrániť
  5. Skús CIEN z lidlu, vážne je super ;-) Tuším som v testmagazine videla, že porazil i drahé značky... Jo a ešte si pamätám z detstva, keď som mala lupiny v po pás dlhých vlasoch, že maminka mi umyvala vlasy samponom z lekárne, volal sa Nizoral a príšerne stipal v očiach :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cien pouzivam na prve umyvanie vlasov, a na druhe pouzivam tento Vichy. Cien je fajn, ale samostatny mi na lupiny nestaci.

      Odstrániť
  6. Ja s lupinami vediem boj už pomerne dlho a zatiaľ sa mi veľmi osvedčili dva šampóny - Garnier Fructis citrus detox (modré balenie) a O´Right s čajovníkom. Ten druhý bol pecka, bohužiaľ, už nejaký čas sa nedá zohnať. Fajn bol aj šampuk od Lush Soak´n´Float, ale tam ma odrádza jeho údeninová vôňa. Tento od Vichy som ešte neskúšala, ale možno mu ešte dám šancu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky