Legendárna micelárna voda

Prvú micelárnu vodu vytvorili vo francúzskych laboratóriách v roku 1991, pričom jedným z cieľov tvorcov micelárnej vody bolo nahradiť tvrdú parížsku vodu s obsahom vodného kameňa niečím, čo bude šetrné k pleti a zároveň pri odličovaní nahradí pleťové mlieko, pleťovú vodu a odličovač očí. A tak vznikla "me-sellaire" s obsahom micél - častíc, ktorých veľkosť je upravená tak, aby nedochádzalo k podráždeniu a zároveň aby pri odličovaní na seba viazali make-up a nečistoty. Hoci vo Francúzsku poznajú a používajú micelárnu vodu už 24 rokov, na slovenský trh prišla oveľa neskôr. A hoci už v súčasnosti ponúka micelárnu vodu takmer každá značka, tá prvá a legendárna bola vyrobená v laboratóriách značky Bioderma.

micelárna voda Bioderma Sensibio AR




Čo hovorí výrobca: Micelárna pleťová voda, špeciálne vyvinutá pre citlivú, normálnu, až suchú pokožku, jemne čistí tvár a oblasť očí. Odstraňuje vodovzdorný mejkap. Súčasťou jej zloženia sú micely, ktoré účinne odstraňujú nečistoty a súčasne udržiavajú rovnováhu pokožky (neobsahuje mydlá, fyziologické pH). Upokojujúce aktívne zložky znižujú začervenanie, zabraňujú podráždeniu, ktoré často vzniká v dôsledku čistenia pokožky. Voda je vynikajúco tolerovaná nielen pokožkou, ale aj očami (testované pod dohľadom očných lekárov).

Návod na použitie: Navlhčite vatový tampón vodou Sensibio H2O a vyčistite tvár a oči a/alebo odstráňte všetky zvyšky mejkapu. Opakujte, až kým tampón neostane celkom čistý. Po vyčistení vodou Sensibio H2O nie je potrebné pokožku oplachovať, ale je dôležité ju vysušiť. Jemne osušte, zľahka sa dotýkajúc tváre vatovým tampónom.

Zloženie:aqua, PEG-6, caprylic/capric glycerides, aloe barbadensis, leaft extract, cucumis sativus, fruit extract, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, lecithin, ginko biloba leaf extract, camelia sodium hydroxide, citric acid
V zložení sa podľa organizácie Environmental Working Group nenachádza žiadna "High Hazard" látka. Vlastne takáto látka sa nenachádza v žiadnom z výrobkov Biodermy, ktoré som používala. Toho, kto pri kúpe berie ohľad na zloženie však chcem upozorniť, že na oficiálnej stránke Biodermy sa uvádza iné zloženie, ako je reálne na obale. Neviem však povedať, či nie je aktualizovaná stránka, alebo ja mám staršiu verziu micelárnej vody.

Moje subjektívne hodnotenie: vyskúšala som všetky tri varianty micelárnej vody od Biodermy. Na mojej pleti som však medzi nimi nevidela rozdiel, takže som si kupovala tú, ktorá bola aktuálne najlacnejšia. Micelárne vody iných značiek som neskúšala, čiže recenzia bude zameraná na porovnanie odličovania s použitím micelárnej vody a klasického odličovania.
V poslednom čase čítam a počúvam o viacerých postupoch ako sa odličovať micelárnou vodou. Výrobca uvádza odličovanie iba s použitím micelárnej vody. Toto odličovanie mi nevyhovovalo. Mala som pocit, že pleť nie je dostatočne odličena a po dodatočnom použití pleťovej vody sa mi to aj potvrdilo. Tento spôsob sa dá u mňa použiť iba pri odličovaní očí.
Ďalší spôsob, o ktorom som čítala na kozmetických blogoch je odlíčiť tvár micelárnou vodou a podom čistiacim gélom. Tento spôsob mi tiež nevyhovoval. Minula som pri ňom veľa micelárnej vody a na použitie čistiaceho gélu až na koniec odličovania som si nevedela zvyknúť.
Tretí spôsob, ktorý som používala ja, spočíval v tom, že som si pleť odlíčila čistiacim gélom a dočistila micelárnou vodu. Niektoré blogerky uvádzajú, že si pleť ešte oplachujú čistou vodou, ale keďže výrobca píše, že oplachovať netreba, a nikde som sa nedočítala vysvetlenia, prečo oplachovať, držím sa toho, že stačí tvár osušiť.

plusy:
  • nevysušuje
  • nedráždi pleť
  • neštípe v očiach
  • nelepí
  • šetrí čas
  • pri cestovaní nie je potrebné baliť množstvo výrobkov na odličovanie
  • neobsahuje "High Hazard" látky
mínusy:
  • aj napriek veľkej snahe o dokonale odlíčenie riasenky sa to niekedy nepodarí. V podstate je v tomto bode porovnateľná s telovým mliekom, ktoré som predtým používala na odličenie očí. (Vodeodolné líčenie nepoužívam, takže k tomu sa neviem vyjadriť)

Perspektíva produktu na mojej poličke: tento odličovací prípravok používam na striedačku s klasickým odličovaním (gél, pleťová voda, telové mlieko) asi od čias, keď prišla na slovenský trh.

Celkové hodnotenie: micelárnej vode udeľujem päť bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice

Ako by povedal Barney Stinson z How i met your mother
"It's legendary"



Vie niekto, ako dlho je táto micelárna voda na slovenskom trhu?

Komentáre

  1. Ja som si veľmi obľúbila micelárky, už dosť dlhý čas sa odličujem len s ňou, tá moja naj je od Garnier :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja patrím medzi stúpencov micelárnej vody, avšak táto legenda zanecháva na mojej pleti akýsi zvláštny nános, Zelená Sébium je pre moju pleť úplne vyhovujúca. A je faktom, že micelárky nevedia stále tak dokonale odlíčiť oči ako mlieko alebo špeciálny odličovač očí. Ale inak sú to skvelé vynálezy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja patrim do skupiny, ktoru nechala tato blogova legenda chladnou, ba zaradila som ju medzi moje kozmeticke faux pas roku 2014. Co sa tyka oplachovania, je to preto, ze micelarna voda obsahuje aktivne tenzidy rovnako ako napr. sprchovaci gel (samozrejme v nizsej koncentracii) a ten sa predsa tiez oplachuje... Ja som v kazdom pripade oplachovala, lebo na pleti mi nechavala taky ulepeny pocit, nevedela som si predstavit, ze by som tak isla spat alebo nebodaj aplikovala krem....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka za doplnenie. Je potrebne oplachovat aj pletove vody a tonika?

      Odstrániť
    2. Tie oplachovat podľa mňa netreba...Ich obsah je prispôsobený určitej funkcii, to akoby si si oplachovala krém, sérum... Toto je čisto moja dedukcia, preto sa ňou samozrejme striktne neriad ;-)

      Odstrániť
  4. Tu jsem vždy chtěla vyzkoušet :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tohle jde zcela mimo mě. Před pár lety jsem ani nevěděla, že nějaká micerální voda existuje a taky mi bylo dobře. Ok - zkusit se má všechno a bioderma má dobré produkty, ale osobně by jsem si jí nekoupila.

    wheniatesalad.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám micelárky od Biodermy veľmi rada. Používam Sébium H2O a za nič na svete by som ju nevymenila, no tiež ma trochu trápi že sa ňou ťažko odličuje riasenka. Na to mám ešte jednu micelárku od Dermacolu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som ešte micku od Biodermy nemala, momentálne mám od Dermacolu a je celkom fajn :) ale zásadný rozdiel v micelárnych vodách ako takých nevidím, žiadna mi nejako neškodila, takže väčšinou zoberiem nejakú za dobrú cenu :) môj odličovací rituál spočíva v použití mliečka na oči, micky na celú tvár a dočistenie gélom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pár rokov som používala zelenú a červenú Biodermu, ale odkedy som objavila micelárku L'oréal, dávam prednosť jej, lepšie mi odlíči pleť, je taká akoby gélovejšia, avšak neskutočne rýchlo sa míňa. To nechápem, ale čo už.
    Tiež používam ten tretí spôsob odličovania - najskôr mejkap "rozpustím" čistiacim gélom alebo krémom, potom dočistím mickou. Doteraz som ju nezvykla oplachovať, i keď o tom postupe viem.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky