Make-up Stay Matte od Rimmelu

To, že drahá kozmetika nemusí byť bezpodmienečne aj lepšia, sme si už asi overili viaceré. Vzhľadom na to, že mám doma vždy otvorené dva make-upy, pričom jeden drahší používam na líčenie do práce a špeciálne príležitosti a druhý lacnejší na kratšie vychádzky do mesta, alebo jednoducho na líčenie, ktoré nemusí vydržať celý deň, viem o čom hovorím. Tento krát sa mi ukázalo, že lacnejší make-up, ktorý je bežne dostupný v drogérií sa mi osvedčil viac ako ťažšie dostupnejší make-up drahšej značky.

Make-up Stay Matte od Rimmelu




Čo hovorí výrobca:
  • Zmatňujúci make-up
  • Zanechá sviežu, zdravo vyzerajúcu pleť, ktorá vydrží perfektne matná počas celého dňa
  • Vďaka neuveriteľne ľahkej textúre a gélovým emulgátorom sa make-up veľmi jednoducho, bezchybne a rovnomerne rozotiera
  • Obsahuje extra jemné zmatňujúce púdre, vďaka ktorým je pleť svieža, prirodzene matná a príjemne hladká na dotyk
Odtiene: predáva sa v piatich odtieňoch (Ivory, True Ivory, Soft Beige, Classic Beige, Sand)

Cena: cca 6 €

Zloženie:
CYCLOPENTASILOXANE, DICAPRYLYL ETHER, AQUA/WATER/EAU, ISODODECANE, TALC, TRIHYDROXYSTEARIN, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SILICA DIMETHYL SILYLATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, POLYGLYCERYL-3 BEESWAX, SORBITAN SESQUIOLEATE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, KAOLIN, TRIBEHENIN, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, PROPYLENE CARBONATE, PEG-10 DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, POLYPROPYLENE, PHENOXYETHANOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, DIMETHICONOL, LAURETH-4, BHT, TOCOPHEROL.
[May Contain/Peut Contenir/+/-: TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499)].Podľa stránky Enwironmental Working Group sa žiadna látka nenachádza v kategórií "Hight Hazard", čo je pre mňa príjemné prekvapenie, pretože to obrovské množstvo zložiek make-upu na mňa na prvý pohľad pôsobilo znepokojujúco.


Make-up Stay Matte od Rimmelu



Moje subjektívne hodnotenie: Mám zmiešanú až mastnú pleť s občasným výskytom akné, takže od make-upu som očakávala zmatnenie a dostačujúce krytie. Z viacerých odtieňov, som vyskúšala odtieň Ivory a neskôr aj Ivory True. Osobne som medzi nimi nevidela výrazný rozdiel a oba odtiene mojej pleti vyhovovali.


plusy
  • penová konzistencia, ktorá sa ľahko rozotiera prstami
  • silné krytie
  • pleť vyzerá dobre cca 4 hodiny (bez použitia podkladovej bázy)
  • po priložení vreckovky a prepúdrovaní  vydrží v prijateľnom stave 8 hodinový pracovný čas
  • nevytvára fľaky
  • žiadna látka nepatrí do kategórie "Hight Hazard"


mínusy
  • osobne sa mi nepáči obal
  • nepatrí do kategórie make-upov, ktoré vytvárajú dojem prirodzenej nenalíčenej pleti (výrobok to však ani nesľubuje)
  • v závere používania je potrebné obal rozstrihnúť ak sa chcete dostať k posledným zvyškom make-upu. Po rozstrihnutí však zistite, že ho tam je ešte dosť na dva-tri týždne, avšak make-up kvôli rozstrihnutej tube už vysychá
  • otiera sa na šály a vysoké goliere, čo v lete nevadí, ale v zimnom období ma to priam vytáča (nenašla som make-up, ktorý by to nerobil)





Perspektíva produktu na mojej poličke: aktuálne som minula moje druhé balenie a nevylučujem, že po prestávke si kúpim ďalšie. Make-up je porovnateľný s viacerým drahšími make-upmi, ktoré som používala, avšak má viac ako priaznivú cenu

Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem štyri body z moje päťbodovej hodnotiacej stupnice (vzhľadom na pomer cena/kvalita)



Poznáte make-up, ktorý je naozaj, ale naozaj odolný voči oteru?

Komentáre

  1. Ja Rimmel make-upy nemusim, zvycajne su tmave a ich odtiene neskutocne neprirodzene,skoda, ze si nenafotila ako vyzera tento, lebo to je dost podstatny udaj ak si chce make-up niekto kupit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Make-up je bežne dostupný v drogérií, takže ak si ho niekto pôjde kúpiť, určite si vyskúša odtieň :-).
      Čo sa týka fotografií na blogoch, veľmi by som sa nimi neriadila. S fotografiami sa dajú robiť také divy, že by človek neveril. Ja sama som sa sekla, keď som si na základe fotografie na blogu kúpila farebný balzam na pery. Samozrejme, že na fotke bol krásny farebný a v realite ani nefarbil. Vysvetlenie? Buď si blogerka natrela na pery celú tubu balzamu, alebo ma skvelý foťák a vie skvele upravovať fotografie. Pri čítaní blogoch som si vyhliadla pár serióznych a objektívnych blogeriek a ostatné mrknem iba informačne a s veľkou rezervou :-)

      Odstrániť
  2. Tento makeup mám doma a musím říct, že mi bohužel nevyhovuje. Na pleti se mi nelíbí, nevydrží nic .. zkrátka mě hodně zklamal. :/ :) Ale zároveň musím zmínit, že mi nevyhovuje skoro žádný. Jsem schopná používat pouze BB cream od Garnieru. :)
    Pěkný článek :)
    Janie Reinde

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked som citala recenzie na tento make-up tak bud ludom vyhovoval, alebo im vobec nesadol.

      Odstrániť
  3. Mám ráda objektivní recenze jak je ta tvoje a musím s tebou souhlasit. Kvalita makeupu se neodráží vždy na ceně (jak si většina lidí může myslet...). Momentálně mám taky jeden od maxfactoru a je hutnější, takže si ho míchám s vodovějším a jsem spokojená :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já makeupy teda nepoužívám vůbec, ale díky za radu pro sestru :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňa by celkom zaujímalo, aký make up používaš do práce :) Ten, čo dlhšie vydrží. Lebo ja som tento mala a žiaľ, nesadol mi, mala som s ním viac problémov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Momentalne Mary Kay. Pravdu povediac patril medzi moje oblubene make-upy a kupovala som si ho pravidelne. Netusim co sa stalo teraz, ci sa zmenila moja plet, ci vyrobca zmenil zlozenie, ale nie som s nim spokojna.

      Odstrániť
    2. Ďakujem, ten mi viaceré dievčence odporučili, že dlho vydrží, len sa trochu bojím investovať, či mi sadne. Možno ho skúsim, lebo hľadám nejaký, čo ozaj vydrží.

      Odstrániť
  6. Tento make-up mám,dobre kryje, ale používam ho skôr počas dní, kedy nie som v práci, kedže tak dlho nevydrží a navyše rýchlo sa mi po ňom mastí plet, aj ked použijem púder, za krátko je po zmatnení. Odtiene ma ale naopak príjemne prekvapili, svetlé, doružova, žiadna oxidácia, toto je niečo pre mňa.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja ho mám doma, je jeden z najlepších.. no jediné čo mi vadí je to, že pleť po ňom pôsobí dosť umelo :) ale ináč je super :)
    Mimochodom, pozývam ťa na moju giveaway
    http://beingasanmonica.blogspot.sk/2014/11/my-1st-giveaway.html
    :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento make-up je určite skvelý! vyskúšala som ho a make-upy od Rimmelu mi naozaj vyhovujú :)

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tento make-up mám a mne celkom vyhovuje ale nepoužívam ho pravidelne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Od Rimmelu som mala dávnejšie pár mejkapov, s ktorými som bola spokojná, ale tento k nim rozhodne nepatrí. Hutné a dobre krycie mejkapy mi nevadia, ale tento mi vážne nesadol. Pritom zvyknem skúšať a kombinovať, ale tu som to vzdala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Podľa príspevkov a aj podľa recenzií na iných blogoch sú ohlasy na tento make-up buď úplna spokojnosť alebo úplná nespokojnosť. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky