Prázdna kozmetika (3.časť)

Na konci mesiaca október vám už tradične priblížim, čo všetko z mojej kozmetickej poličky skončí hneď zajtra v nádobe na separovaný odpad. Články o prázdnej kozmetike patria podľa počtu komentárov a počtu zobrazení k najčítanejším na mojom blogu.  Dnešný článok je tretím dielom z tejto obľúbenej série a zároveň môj blog oslavuje približne tri mesiace od svojho vzniku. Kaviareň u mačky si za tieto tri mesiace obľúbilo 42 pravidelných čitateľov na Google Friend Conect a 5 čitateľov na Bloglovin. Priemerný počet návštevníkov za deň je približne 30. Teším sa, že sa vám môj blog páči a dúfam, že komunita mojich čitateľov sa postupne zväčšuje.




Aby bola recenzia prehľadnejšia, rozdelila som ju do štyroch kategórií (dekoratívna kozmetika, starostlivosť o ruky, starostlivosť o pleť a umývanie).

Dekoratívna kozmetika

Zmatňujúci púder Maybelline Affinimat: bežný drogériový púder, ktorý dobre zmatňoval, kryl, vyzeral na tvári prirodzene. Čo mi ale vadilo? Pri nanášaní štetcom strašne, ale strašne prášil. Ak však uprednostňujete nanášanie púdru hubkou, určite s nim budete spokojné. podrobnejšia recenzia
Celkové hodnotenie: Púdru udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Balzam na pery Labello Hyrdo Care: balzám so mnou vydržal dve zimné sezóny. Tej tretej sa už nedočkal. Moje hodnotenie? Hydratuje, nelepí, nefarbí, má neutrálnu vôňu. Dokonca i obal je pevný a vydržal prepravu v kabelke a v bundách. Nemám mu čo vyčítať. podrobnejšia recenzia
Celkové hodnotenie: Balzamu udeľujem päť bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Niečo od She: ako vidíte podľa zničeného ošúchaného obalu, nemôžem napísať presný názov. Bol to tieň na oči a zároveň lesk na pery v jednom, vo svetlej ružovo-perleťovej farbe. Používala som ho iba zriedkavo, nikam som ho nenosila a neminula som ani tretinu výrobku. Preto ma prekvapil stav obalu. Navyše sa mi zlomilo aj uzatváranie dôsledkom čoho produkt zmenil vôňu. Moje hodnotenie? Určite ho nemožno používať súčasne na pery a na oči, pretože ak sním prejdete po očnom viečku zafarbí sa od očných tieňov a následne  ho nemožno použiť na pery. Pri použití na pery zase vytváral na mojich perách povlak.
Celkové hodnotenie: Výrobku udeľujem jeden bod z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Maskara Big and Beautiful LovelyDoll od Astor: táto maskara mala svojho času veľkú reklamnú kampaň. Riasy určite nevyzerali tak ako na modelke v televízií, napriek tomu som s ňou bola spokojná a zaraďujem ju do kategórie bežných maskár, ktoré neohúria, ale nie sú ani zlé. Istý čas som ju dokonca používala i po dátume spotreby. Vadí mi akurát ošúchaný vrchnák. Myslím si, že keď výrobcovia vedia, že ide o miesto, ktoré je sústavne ,,obchytávané" majú použiť odolnejší materiál.
Celkové hodnotenie: Maskare udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.


 Starostlivosť o ruky

Dezinfekčný gél na ruky SANYTOL: dezinfekčné gély jednoznačne musia byť. Zvyčajne mám otvorených gélov viacero (v kabelke, v aute, v práci na pracovnom stole). Vzhľadom na to, že nemám technické vybavenie na rozbor baktérií, ktoré zostanú po použití gélu na ruke, nezostáva mi nič, len veriť, že naozaj plní svoju funkciu. Na nosenie v kabelke bol príliš veľký, ale pre použitie v aute a na pracovnom stole bola veľkosť vyhovujúca.
Celkové hodnotenie: Gélu udeľujem štyri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Nechtíková masť Dr. Muller Pharma: táto masť musela čakať na svoju druhú šancu. Pri prvom použití ma totiž vôbec neočarila čudná žltá horčicová farba a alkoholová aróma. V konečnom dôsledku však urýchľovala hojenie drobných poranení a účinne zmäkčovala stvrdnutú pokožku rúk a nôh. podrobnejšia recenzia
Celkové hodnotenie: Masti udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Krém na ruky AB Cosmetics Glydoré: tak toto je retro spomienka, nakoľko slovenská značka AB žiaľ už neexistuje. Krém som používala v práci. Hydratoval, príjemne voňal, trochu dlhšie sa vstrebával. Škoda tejto značky.
Celkové hodnotenie: Krému udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Regeneračný, upokojujúci a zvláčňujúci ochranný krém na ruky Indulona:  Indulona je stálicou v mojej starostlivosti o ruky. Krém používam najmä v aute, kde v priebehu roka musí prekonať mrazivé zimy i horúce letá, znásobené vysokou teplotou pod karosériou. Tento krém mi vyhovuje z dôvodu, že bez ujmy vydží teplotné extrémy, ktorým ho vystavujem. Vôbec sa neoddeľuje olejová zložka krému. Krém veľmi pekne vonia. Hydratácia je mierna, trochu dlhšie vsakuje.
Celkové hodnotenie: Krému udeľujem štryri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Starostlivosť o pleť

Tónovací krém Bioderma Sébium: krém na jednej strane zmatňuje a pôsobí proti akné. Na druhej strane ho nemožno použiť samostatne, pretože veľmi zvýrazňuje nedokonalosti pleti. Pri použití ako podklad pod make-up alebo pod BB krém vytvára žmolky. podrobnejšia recenzia
Celkové hodnotenie: Tónovaciemu krému udeľujem jeden bod z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Lokálna starostlivosť o akné Bioderma Sébium Al: výrobok u mňa nefunguje na akné, ktoré je už vytvorené. Používala som ho ako krém na celú tvár, v čase, keď mala moja pleť zlé obdobia. Pri takomto použití účinkoval a ďalšie akné sa prestali tvoriť. Netreba však zabúdať na hydratáciu pleti.
Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Sérum na dehydratovanú pleť Bioderma Hydrabio: svelý výrobok. Toto malé cestovné balenie vyriešilo môj problém s dehydratovanú pleťou, na ktorej sa tvorili šupinky. Už mám plné balenie, ktoré používam ako podklad pod make-up. Pleť je hydratovaná, neleskne sa, netvoria sa šupinky, nevytvára žmolky pri nanášani make-upu. Nemám čo dodať, iba to, že výrobok jednoznačne odporúčam. podrobnejšia recenzia
Celkové hodnotenie: séru udeľujem päť bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Očné sérum s výtažkami z góje od Alverde: ďalší výborný výrobok. Prírodná kozmetika, príjemná vôňa, pekný obal, nízka cena a pocit hydratácie trvá dlho po nanesení. Jednoznačne odporúčam. podrobenejšia recenzia
Celkové hodnotenie: séru udeľujem päť bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. 


Úmývanie

Krémový sprchový gél Lien: ,,sprcháč" má veľmi priaznivú cenu. Toto obrovské balenie českej značky stálo naozaj veľmi málo. Vôňa je príjemná, avšak konzistencia je pre mňa príliš riedka. Svoju funkciu splnil, ale neočaril ma.
Celkové hodnotenie: sprchovému gélu udeľujem dva body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. 

Šampón proti lupinám Cien: podobne ako pri predchádzajúcom výrobku ma zaujala najmä priaznivá cena. Šampón má krémovú bielu konzistenciu, príjemnú vôňu, pekný obal. Účinkami je porovnateľný s drogériovými šampónmi, ale je o polovicu lacnejší.
Celkové hodnotenie: šampónu udeľujem štyri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. 

Šampón proti lupinám Bioderma Nodé DS +: tento šampón patril k mojím obľúbeným. Efektívne účinkoval proti lupinám. Po piatich rokoch používania sa ale mojej vlasovej pokožke prestal páčiť a reaguje na neho svrbením. Šampón musí teda mať u mňa dlhšiu prestávku. Po čase ho ale znovu vyskúšam. 
Celkové hodnotenie: šampónu udeľujem päť bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Tú indulonu som si minule kúpila aj ja,mali ju v akcii tak som to využila keďže som mala strašne suché ruky a bola som zúfalá.. a je to jediný krém na ruky ktorý mi doteraz skuročne pomohol :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru škoda tej AB kozmetiky a to som sa ťa práve chcela spýtať kde si ho kúpila, ja túto kozmetiku nedokážem zohnať v žiadnej drogérii, DMku beriem, tam nemajú tie menej bežné značky, ale ani v 101 ani v Tete nič.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyjo super spotřeba :) Zkušenost nemám asi s ničím, jenom s labellem :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Děkuju za ten tip na šampon od Cienu :). Jinak pěkná spotřeba, mám zkušenost jen s krémem od Indulony
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  5. DSko od Biodermy používa priateľ a veľmi mu pomáha, ale aktuálne už len tak každé tretie umytie.. inak Al nefunguje ani mne, tak skúsim ešte podľa tvojej rady aplikáciu na celú oblasť....

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky