Nočný krém Doliva

Základom starostlivosti o pleť sú krémy, ktoré majú pleť hydratovať. Aby to nebolo jednoduché, kozmetické firmy nám ponúkajú širokú škálu krémov. Základnými kategóriami rozdelenia krémov sú krémy denné a nočné. Aký je medzi nimi rozdiel? Denné  krémy majú pleť ochraňovať pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia, vytvárať ochrannú vrstvu proti nepriaznivému počasiu, byť podkladom pod make-up. Nočné krémy majú mať väčšiu koncentráciu účinných látok a ich úlohou je podporovať regeneráciu.

Osobne nemám rada, keď je polička v kúpeľni preplnená kozmetickými prípravkami, ktoré ani nie sú potrebné. Preto som používala jeden krém na deň aj noc. Keďže väčšina značiek však ponúka okrem denného krému i nočný krém, rozhodla som sa teda zistiť či je používanie nočného krému prínosné, alebo ide iba o záujem kozmetických firiem zarobiť viac peňazí. Zisťovala som to na nočnom kréme Doliva SIB Mineral - nočné fluidum.

Doliva - nočný krém





Doliva SIB Mineral - nočné fluidum

Čo hovorí výrobca: Dermatologické nočné fluidum na zmiešaný až mastný typ pleti. Nočné fluidum intenzívne hydratuje problematickú pokožku, redukuje jej začervenanie a podporuje regeneráciu pleti počas noci. Kombináciou účinných látok so zinkom, extraktom z olivových listov a ďalších hodnotných zložiek zjemní a vyhladí textúru pokožky. Bez pridaných farbív, parafínových olejov a silikónových olejov.

Cena: 9 €

Zloženie: Aqua, Ethylhexyl Palmitate, Glycerin, Neopentyl Glycol Diethylxanoate, Sianediol Salicitate, Sucrose Stearate, Dicaprylyl Ether, Parfum, Acrylates/C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Butyl Avocade, Zinc PCA, Silver, Olea Europea Extract, Helichrysum Italicum Extract, Arginine, Xantal Gum, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide.

Moje subjektívne hodnotenie: Výrobok mi poradili v lekárni, keď som hľadala krém na problematickú pleť, na ktorej sa vytvárali šupiny. Odôvodnili to tým, že Doliva krémy sú mastnejšie. Keďže denný krém som v tom čase mala od inej značky, zvolila som nočný krém. Bola to moja prvá skúsenosť so značkou Doliva, takže som bola veľmi zvedavá na výsledok. Prípravok som nanášala večer po vyčistení pokožky na tvár, krk a dekolt. Krém som po cca 3 mesiacoch minula, takže tu je moje zhrnutie. Problém dehydratovanej pleti nevyriešil, pretože na to ani nie je určený. V lekárni mi teda poradili zle. Problém s dehydratovanou pleťou neskôr vyriešila rada Hydrabio od Biodermy. A dojmy z nočného krému Doliva?

plusy:
  • praktické balenie s pumpičkou
  • príjemná vôňa pripomínajúca uhorky
  • zloženie (žiadna zložka nie je zaradená v kategórií "Higt Hazard" podľa Environmental Working Group)

mínusy:

  •  pleť bola ráno mastná a musela som i ráno používať čistiaci gél (je to môj prvý nočný krém, takže predpokladám že to bude pri nočných krémoch asi bežné)
  • okrem toho, že pleť bola ráno mastná, som si nevšimla žiaden rozdiel medzi používaním nočného a denného krému

Perspektíva produktu na mojej poličke: Krém neuškodil (netvorili sa z neho akné a neupchávali sa póry). Pleť bola taká ako pri používaní denného krému. Na druhej strane som nevidela ani žiaden prínos a nepresvedčil ma o potrebe ďalšej nádoby s kozmetickým produktom v mojej kúpeľni.

Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 3 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice. (Neutrálny, čiže nepomohol, neuškodil).




A teraz dôležitá otázka. Ak používate nočné krémy, pozorujete výsledok?




Komentáre

  1. Noční krémy používám už minimálně deset let. Momentálně je to noční balzám od Inlight. Každopádně neodsuzuj noční krémy, přeci jen je lepší používat na noc noční, než denní. Většinou má více výživnější složení než ten denní (proto možná ten pocit mastné pleti ráno), napomáhá tak regeneraci plet...:-) A chce to skutečně vydržet a používat. Možná, že ti sedne nějaká jiná značka víc.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neodsudzujem nocne kremy, akurat som nevidela ziaden ucinok v porovnani s dennym kremom. Ako sa u Teba prejavuje ucinok nocnych kremov?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je asi spíše dlouhodobá záležitost, kterou člověk ocení dejme tomu od pětatřiceti výš, kdy budeš mít lepší pleť, než jakou bys měla bez jeho používání. Noční krém pomáhá regenerovat pleť a myslím si, že to není k zahození. Samozřejmě, že pokud jsi mladá a máš pleť v podstatě bez vrásek, jeho účinek nemůžeš registrovat:-)...ale každý dle svého uvážení, samozřejmě ;-)...

      Odstrániť
  3. Já žádný noční nepoužívám, kolikrát se zapomínám mazat i normálním krémem, který běžně používám :D Jsem docela lajdák na mazání :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ak je krem na den aj noc pouzivam len jeden, ak sa pise, ze je krem len denny kupim si nocny. To, ze si rano mastna urcite nie je dobre znamenie, pouzivam nocne kremy minimalne rok a ani jeden mi to nerobil.Prave naopak, plet mam vzdy rano krasnu, hebku a vlacnu. Myslim si, ze Doliva bola dobra volba, len ti tento proste nesadol :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky