2. septembra 2014

Chutná a zdravá torta

Recept na túto chutnú orechovú tortu s tvarohovou plnkou vznikol kombináciou troch rôznych receptov. Torta je veľmi chutná, má málo kalórií a je vhodná i pre začiatočníčky. Takže poďme piecť.


orechová torta s tvarohovou plnkou



Suroviny na jeden korpus: (korpusy budeme piecť dva, takže pri nákupe surovín je potrebné počty zdvojnásobiť)
  • 4 bielka vyšľahané na sneh
  • 4 žĺtka
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice horúcej vody
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 5 polievkových lyžíc mletých vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
Suroviny na plnku: 
  • 250 dkg tvarohu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky    
Suroviny na polevu:
  • čokoládová poleva
  • džem   





Postup:

1. Príprava prvého korpusu: Oddelíme bielka od žĺtkov. Mixérom vyšľaháme sneh z bielkov. V druhej mise zmiešame žĺtka, práškový cukor, horúcu vodu, kakao, mleté vlašské orechy, polohrubú múku, prášok do pečiva. Na miešanie postačuje vareška. Do vymiešanej hmoty zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto na korpus vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút. 


2. Príprava druhého korpusu: 
Kým sa prvý korpus pečie v rúre, pripravíme cesto na upečenie druhého korpusu. 


3. Príprava plnky:  Zmiešame tvaroh s cukrom. Následne pridáme smotanu na šľahanie a stužovač smotany. Všetko premiešame vareškou.

4. Spájanie korpusov: oba korpusy natrieme z jednej strany džemom. Na spodný korpus nanesieme plnku. Oba korpusy spojíme. Na vrchný korpus nanesieme rovnomernú vrstvu džemu. Bočné hrany torty zarovnáme plnkou.


5. Poleva: polevu pripravíme podľa návodu na vrecúšku. Roztopenú polevu postupne lejeme na vrch torty a snažíme sa ju rovnomerne rozotrieť. Na bočné hrany nanášame polevu pomocou cukrárenského pierka. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Orechová torta s tvarohovou plnkou

Rada pre začiatočníkov/začiatočníčky: Pri šľahaní snehu z bielkov musíme mať suchú a čistú misku i mixér. Ak bude miska, alebo mixér od vody, masla, prípadne bielka budú zle oddelené od žĺtkov, sneh sa nám nepodarí vyšľahať. 



Dobrú chuť!
 

9 komentárov:

  1. Wow, no to vypadá nádherně, být tam jiná náplň, tak si myslím, že je to sachr :) Díky za recept, určitě vyzkouším :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vdaka za napad. Ked budem piect nabuduce skusim vymenit plnku :-) . Najma ten korpus je vsak skvely a nizkokaloricky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mmm, dortík teda vypadá úplně k sežrání :) Ten bych mohla vyzkoušet, jen abych ho zvládla :D
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Z technickeho hladiska je priprava jednoducha. Je to narocnejsie iba na cas, kedze sa pecu dva korpusy.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Konečne nejaká dobrota aj pre ľudí čo si dávajú pozor na to čo zjedia :) vďaka za recept za nízkokalorickú dokonalú tortu! :3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Och och mega chutne vyzerá. :) Zajtra pečiem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. S vlašskými ořechy můžu všechno, díky za receptík:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Budem rada, ked mi napisete ako sa recept vydaril, pripadne, ci ste vymysleli nejake vylepsenia :-)

    OdpovedaťOdstrániť

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥