Pomoc z lekárne (2. časť)

Prvý diel série o liečbe prejavov akné bol zameraný na prípravok na podkožné akné. V druhom diely budem písať o univerzálnom prípravku z lekárne, ktorý je možné použiť na všetky druhy akné. Ide o Sucocrem.

Sudocrem

 
Čo hovorí výrobca: 
  • na ochranu detského zadočka proti dráždivým látkam v stolici a moči
  • na podráždenú, začervenanú pokožku
  • na pokožku postihnutú ekzémom
  • na pokožku s pomliaždeninami
  • na mierne popáleniny a omrzliny
  • na zmiernenie prejavov pri uštipnutí hmyzom
  • na pokožku s akné
  • na ošetrenie pokožky po holení alebo depilácii voskom, na preležaniny
Zloženie: Zinc Oxide EP 15,25%, Benzyl Alcohol BP0.39%, Benzyl Benzoate BP 1,01%, Benzyl Cinnamate 0,15%, Lanolín 4%, vodu, glykol

Cena: cca 3,20 € (v závislosti od veľkosti balenia)

Moje subjektívne hodnotenie: Podľa popisu výrobcu ide o univerzálny krém použiteľný takmer na všetko. Ja ho používam na akné. O účinku tohto prípravku svedčí to, že ak ho nanesiete vo fáze tvorby akné (akné sa ešte nevyhodilo, ale máte pocit, že niečo sa vám na tvári deje), tvorba akné sa zastaví. Ak ho použijete na vytvorené akné, Sudocrem toto akné vysuší, pričom doba liečenia je približne 3 - 4 dni. Veľmi dobre účinkuje aj na pokožku po vytlačenom akné a úrychľuje jej hojenie.

plusy:
  • naozaj účinný univerzálny krém
  • lacný
  • neutrálna vôňa
mínusy: 
  • je potrebné chrániť oblečenie pred bielou farbou krému (ušpinené oblečenie však nie je problém vyprať)
  • kvôli sfarbeniu sa dá používať iba doma
biele sfarbenie Sudocremu



Perspektíva produktu na mojej poličke: 60 g balenie zaručuje, že Sudocrem sa tak rýchlo neminie. Ak by som ho potrebovala aj po minutí balenia, určite si ho kúpim znovu.

Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 5 bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Komentáre

  1. Práve som objavila tvoj blog a už teraz to vyzerá tak, že mi bude sympatický a obsah článkov blízky :)
    Vlastne sa ti musím poďakovať, že si mi pripomenula Sudocrem. Dnes večer ho musím vytiahnuť a preventívne natrieť na tvár, ktorá ma začala trocha hnevať...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za milý komentar a tesi ma, ze sa Ti moj blog paci.

      Odstrániť
  2. ja som ho doma mala, vlastne ešte aj mám, ale už ho nepoužívam, viac mi pomáha Jarishova voda, tea tree olejček a novinka od Biodermy krém Tolerance:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som Sudocream ešte neskúšala napriek tomu, že sa mi doma len tak voľne povaľuje. Čítala som už o ňom na viacerých blogoch, že na akné zaberá fakt zázračne takže asi je na čase zmeniť svoj postoj a vyskúšať ho. Jeho vôňa mi však nie je sympatická takže asi preto toľko váham. Inak nominovala som ťa na Liebster Award TAG.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taky jej používám na akné. Každý večer si ho natírám na t-zónu. Boláčky vysušuje a nenadělá mi na obličeji paseku, jako jiné krémy, ale zase mám problém s tím, že mi nehydratuje pokožku. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja z neho zase tak moc unesená nie som. Nemám pocit, že by mi bol nejako výrazne pomohol od akné.. :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každému môže vyhovovať niečo iné. Našla si niečo, čo pomáha Tebe, alebo ešte stále hľadáš?

      Odstrániť
  6. Čítala som všetky 3 časti, ktoré si napísala a určite výrobky vyskúšam ... samozrejme, nie všetky naraz.=D Totižto odkedy nosím denno-denne make-up pleť sa mi dosť zhoršila a tiež mám pocit, že už ani Bioderma po roku a pol používania nefunguje na moju pleť, tak ako kedysi. Takže ďakujem za tip. Ja som z lekárne zatiaľ použila zinkovú masť - bola mi odporúčaná práve na akné, ale tá masť bola na moju pokožku až priveľmi hutná a skôr mi akné zhoršovala ako zlepšovala. A potom som mala nejaké mastičky na predpis od kožnej, ale to už bolo dávno a prišli mi priveľmi agresívne. Tieto zmienené teda na predpis nie sú, dobre to chápem... =) Inak zaujímavý blog - som tu prvý raz a veľmi sa mi tu páči!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie su na predpis, aj ked ak by ich predpisal lekar, boli by urcite o nieco lacnejsie. Tesim sa, ze sa Ti na blogu paci a budem rada, ked sa sem znovu vratis :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky