Pomoc z lekárne (1. časť)


Kozmetické firmy ponúkajú množstvo výrobkov na liečbu prejavov akné, ktoré sú pomerne drahé a povedzme si pravdu, nie vždy zaberajú tak, ako by sme si za tie peniaze želali. Okrem drahých ,,značkových" produktov však v lekárňach môžeme nájsť voľne dostupné prípravky, ktoré nestoja veľa a dokonca aj účinkujú.

Jedným z lekárenských výrobkov je Ichtoxyl. Ichtoxyl odporúčam na liečbu podkožného akné, ktoré je veľmi nepríjemne. Na rozdiel od klasickej formy akné sa nedá vytlačiť, bolí a veľmi dlho sa hojí.

Ichtoxyl

 
Čo hovorí výrobca: Ichtoxyl sa používa na drobné infikované poranenia a pri uhrovitosti. Pôsobí protisvrbivo, protizápalovo, znižuje tvorbu mazu (pôsobí antiseboroický), má mierny dezinfekčný účinok, zvyšuje prekrvenie kože. Používa sa na miestnu liečbu pri infekčných a hnisavých kožných ochoreniach, pri infikovaných plesňových ochoreniach, pri omrzlinách, pri  preležaninách, pri začínajúcej furunkule (hnisavý zápal vlasového puzdra) a pri uhrovitosti.

Zloženie: Liečivá sú ichtamol 2,7 g, perboritan sodný 0,3 g, oxid vápenatý 0,006 g, síran hlinito-draselný 0,006 g v 30 g dermálnej masti. Ďalšie zložky (masťový základ) sú vosk z ovčej vlny - lanolín, žltá vazelína, čistená voda

Cena: cca 1,40 €


Moje subjektívne hodnotenie: Ichtoxyl mi odporučila kozmetička. Používam ho, keď sa mi občasne spraví podkožné akné, ktoré bolí a nedá sa vytlačiť. Nanášam ho iba lokálne na miesto výskytu podkožného akné. Ichtoxyl lieči podkožné akné dvojakým spôsobom (zrejme v závislosti od akné). Jeden spôsob je taký, že vyrážku vysuší. Častejšie však vytiahne zápal na povrch a vyrážka sa dá jednoducho bezbolestivo a bez násilia vytlačiť. Liečba trvá približne 2  dni.

plusy: 
  • na rozdiel od mnohých drahých značiek Ichtoxyl aj účinkuje
  • bežne dostupný v lekárni
  • lacný
mínusy:
  • vôňa/zápach pripomínajúci decht
  • tmavá farba masti (oblečenie je potrebné chrániť gázou)
  • ak sa oblečenie umaže od masti je problematickejšie ho vyprať
  • kvôli farbe a pachu je vhodný iba na domáce použitie

tmavé sfarbenie krému
Perspektíva produktu na mojej poličke: Balenie Ichtoxylu má 30 g takže vydrží naozaj dlho. Je veľmi účinným prostriedkom proti bolestivému podkožnému akné, ktoré sa občasne vytvorí.

Celkové hodnotenie výrobku: Výrobku dávam 4 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.


Druhý diel série ,,Pomoc z lekárne" bude venovaný ďalšiemu účinnému prostriedku na liečbu akné.

Komentáre

  1. Zaujímavé, asi sa po ňom obzriem. Naozaj je za prijateľnú cenu a ak účinkuje, na doma bude dobrý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá byť účinný. Určite si ho pôjdem kúpiť a vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. presne túto masť mám a používam už asi pol roka na také tie extrémne nepríjemnosti na tvári a je to jediné, čo účinkuje!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. téda, tak to musím vyzkoušet, sudocream mi nezabírá :( a teď mám právě ty podkožní nepříjemný boláky a už nevím, co s nimi :(

    www.mujsvetkosmetiky.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skus vyskusat aj uzivanie tinktury z medvedieho cesnaku. Ja som ju douzivala pred cca 2 tyzdnami a prestali sa mi tvorit podkozne akne.

      Odstrániť
    2. děkuji za radu :) dá se i někde koupit, nebo si ho musím vyrobit? Začla jsem teď se zeleným jílem, tak uvidíme, jaké bude mít výsledky...

      Odstrániť
    3. Ja som kupila tinkturu v jednom obchode s bylinkami, ale videla som tinktury aj v internetovych obchodoch.

      Odstrániť
  5. "
    Greetings from Tropika Club Magazine.

    Tropika Club Magazine is your leading online magazine for the discerning male and female Singaporean. We cover various topics of interest, ranging from beauty and vogue for her, and grooming and style for him, as well as city and destinations and top picks. To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please click on this link

    Check out some of our articles below; they are a good read:

    1. Mole Removal and Where to Get it Done in Singapore

    2.""Don’t be a Covidiot

    3. BB Creams vs CC Creams: All You Need to Know

    4. Top 10 Hair Removal Salons In West Of Singapore

    5.Your All-in-One Singapore COVID-19 Finance Aid Package"

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky