Spotrebovaná kozmetika | január, február 2023

Taška na prázdne obaly sa opäť naplnila a predtým ako všetky obaly poputujú do separovaného odpadu si ešte užijú svojich posledných päť minúť slávy v podobe mini-recenzií v článku o spotrebovaných produktoch. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania.

 


 Spotrebovala som 16 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky patrí 9 kusov.

 

Make-up high definition Foundation ARTDECO v odtieni 06 light ivory sa nachádza v sklenenom obale s pumpičkou. Vrchnák je z tvrdého plastu.  Samotný make-up je bez vône. Na tvár som ho nanášala rukami i pomocou štetca. Rozotiera sa bez akýchkoľvek problémov. Krytie je stredné. Nezalieza do vrások a pórov, neoxiduje. Light ivory je svetlý odtieň ladený neutrálne. Mojej pleti s podtónom do ružova vyhovoval. Odtieň je pre mňa vhodný na zimné i letné obdobie. Akoby sa jemne prispôsoboval prirodzenému odtieňu pleti.Trvácnosť hodnotím ako výbornú. Vydrží počas celého pracovného dňa.  Mojej zmiešanej pleti určite make-up vyhovoval.
 
Cena: cca 17 € 
Celkové hodnotenie: výborný

 

Minerálny púder ALVERDE - 01 Porcelain používam ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. 

Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

 

Maskara the colossal MAYBELLINE ma oslovila najmä svojim štýlovým obalom a klasickým aplikátorom. Pracovalo sa s ňou dobre. Efekt na očiach bol fajn. Taký priemer. Znovu po nej asi nesiahnem, no nemôžem ani povedať, že sa jednalo o zlý nákup.

Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: priemerná

 

Prírodný vanilkový balzam na pery KNEIPP mal super obal v podobe plastovo-korkovej kombinácie. Produkt pekne vanilkovo voňal, dobre sa nanášal a peram poskytoval ochranu pred nepriaznivým počasím. Hydratačný účinok bol skôr taký prieber. Po pol roku používania sa však žiaľ nejako pokazil, o čom svedčila zmenená konzistencia a vôňa. 

Cena: 4 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý 

 


Čistiaca pena Terra Naturi bola v praktickom obale a takmer bez vône. Vytvárala bohatú penu. Odličovala dobre pleť aj oči. Jedinou výhradou je dostupnosť na Slovensku. Striedam ju s mojou obľúbenou penou od Alverde.

Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborná

Sprchový gél milch & argan BIcare mal príjemnú krémovú hutnú konzistenciu a voňal mandľami. Pokožka bola po jeho použití čistá a osobne som nepotrebovala použiť nejaký ďalší hydratačný prostriedok. Nevýhodou je nedostupnosť na Slovensku.

Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborný

 

Sprchový gél men 3in1 ALVERDE výrazne vonia. Ide o korenistú pánsku vôňu. Sprchový gél má priehľadnú konzistenciu, pení priemerne, pokožku nevysušuje, dobre čistí. Sprchové gély Alverde mám všeobecne veľmi rada a už mám doma ďalšie balenie.

Cena: 3 €
Celkové hodnotenie: výborný

 


 

Q10 očná maska BIcare bola zlou voľbou. Očné okolie skôr vysušovala ako hydratovala. Vyradila som ju nespotrebovanú a nákup veru neodporúčam.

Cena: 3 €
Celkové hodnotenie: podpriemerná

Prírodný krém s čajovníkovým olejom CMD bol stredne hutný. Vsakoval stredne rýchlo, pleť chránil pred mrazom. Hydratácia bola priemerná. Make-up sa na neho nanášal dobre. Bol fajn a určite ho môžete vyskúšať, no nejaký špeciálny efekt sa nedá pozorovať.

Cena: 10 €
Celkové hodnotenie: dobrý

 

Hyaulu B5 ampulky LA ROCHE-POSAY sú bez vône, s nemastnou konzistenciou a do pleti okamžite vsakuje. Moja zmiešana pleť už nevyžadovalo použitie ďalšieho krému alebo iného prípravku. Sérum som teda používala 21 dní (7 ambuliek x 3 použitia) počas zimného obdobia, keď je pleť zaťažovaná vetrom a mrazom. Pleť bola po použití séra príjemne hydratovaná, nevytvárali sa šupinky typycké pre zimné obdobie. Na tvári a krku prípravok neupchával póry. V priestore dekoltu sa však zvýšil výskyt upchatých pórov a bolo potrebné zrealizovať peeling. Pôsobenie na výskyt vrások beriem v prípade takýchto prípravkoch ako prevenciu ich výskytu. Takže i v tomto prípade verím, že tvorbu vrások prípravok oddialil. Z môjho pohľadu ide o super produkt, ktorý je navyše dermatologicky testovaný.

Cena: 19 €
Celkové hodnotenie: výborné

 

 


Osviežovač vzduch v spreji - primavera JOIK je tak trochu netradičným kúskom. S podobnými výrobkami som sa síce už stretla u značky Saloos, no tam šlo skôr o prvoplánové vône s dominanciou jednej zložky. Samozrejme, že sú fajn a svoj účel pohltiť pachy v interiéry splnia, no Joik je vyšší level. Ide o arómu, v ktorej sa miešajú citrusové tóny so sladkým mandarínkovým závonom a podtónom vanilky. Čiže už z popisu vidieť že ide skôr o bytový parfúm ako osviežovač vzduchu. Skrátka niečo, čo zaujme a prekvapí.

Cena: 5 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Enzymatický peeling porcelánová panenka APOTEKA mal jemne lepkavú konzistenciu a trosku nepraktické nanášanie. Na pleti bol príjemný, nelepil, neštípal, dobre sa olachoval. Iný efekt som si však na pleti nevšimla a pri cene plného balenia a minimálnom efekte po ňom zrejme opäť nesiahnem.

Cena: 4 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

Mycí elixír na intímnu hygienu APOTEKA nepenil, levanduľovo voňal a dobre sa oplachoval. V tomto prípade by som po plnom balení pokojne siahla.

Cena: 4 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý

Krém na holenie Weleda má nádhernú citrusovú vôňu. Intenzita vône je však slabšia a teda nebude rušiť ani tých, čo preferujú iné vonné podtóny. Po vytlačení z tuby uvidíte bielu hmotu, ktorá je z hľadiska konzistencie niečím medzi penou a gélom. Pri kontakte s vodou sa i malé množstvo krému na holenie dá naniesť na pomerne veľké plochy. Pre porovnanie ja napríklad použijem množstvo krému v podobe hrášku na celé predkolenie. Netreba sa teda obávať, že spotreba by bola vysoká. Krém vydrží pomerne dlho.

Cena: 10
Celkové hodnotenie: výborný


Tuhý antiperspirant Dove je v klasickom plastovom obale. Výrobok mám už dlhšie a balenie vrátane vysúvacieho mechanizmu stále výborne funguje. Konzistencia je primerane tuhá, aby sa výrobok dobre rozotieral a zároveň nebola narušená jeho tuhá konzistencia. Vôňa výrobku je priam úžasná. Prirovnala by som ju k sviežim štavnaným zeleným jablkám. Proste súper. Vôňa však neprechádza na oblečenie a ani nebráni použitiu parfumu. Antiperspiračný a dezodoračný účinok je top. Pri použití tohoto prípravku sa potím len minimálne a pot vôbec nie je cítiť. Po spotrebovaním mám v pláne siahnuť po presne rovnakej verzií.

Cena: 3
Celkové hodnotenie: výborný

Suchý šampón original Batiste má jemnú sladkú vôňu. Pozitívne hodnotím i aplikáciu. Efekt je však trochu zvláštny. Pri suchých šampónoch, ktoré som doteraz používala, bol efekt okamžitý no krátkodobý. Pri Batiste pozorujem, že vlasy vyzerajú lepšie až o tri - štyri hodiny, avšak efekt mi vydrží aj dva - tri dni. Aplikujem ho teda večer a ráno vyzerajú vlasy perfektne. Na vlasoch nezanecháva biele stopy. Napriek nejakým tým ale, ma zaujal tak, že si ho kupujem pravidelne. Toto je pravdepodobne moje tretie balenie.

Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Tuhý šampón lovender TWO má ekologický papierový obal s vysvetlením ako produkt používať a zoznamom zložiek sa ľahko recykluje. Uvádza sa síce, že ide o ručnú výrobu, no produkt je vypracovanový, vyhladený, bez nedokonalosti, ktoré sú pre ručnú výrobu typické. Použitie je úplne jednoduché. Šampón napeníte v rukách ako pri použití tuhého mydla a penou si následne umývate vlasy a vlasovú pokožku. Produkt poriadne pení a výrazne vonia levanduľou. Vlasy sú perfektne umyté, netvoria sa po ňoum lupiny a jemne dodáva objem. Osvedčil sa aj ako perfektný čistič štetcov a hubiek na make-up. Jednoznačne odporúčam.

Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

 Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. El Sr. Pedro es un oficial de préstamos increíblemente bien informado, cortés y paciente. Revisé un par de ofertas de propiedades antes de mi compra final, y Pedro estuvo allí para ayudar con cada una, a menudo coordinando con mi agente detrás de escena. Me sentí apoyada durante todo el proceso. Gracias a Pedro y los esfuerzos incansables de su equipo, ¡ahora soy un orgulloso propietario! Lo animo a que considere a Pedro y su compañía de préstamos para cualquier tipo de préstamo.

    # Préstamo de automóvil

    # Préstamo hipotecario

    # Préstamo comercial

    # Préstamo personal


    Sr. Pedro Oferta de Préstamo

    Correo electrónico: pedroloanss@gmail.com.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani som nevedela že Weleda má krém na holenie :) Určite ho vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Batiste - prostě nejlepší, Weledu mám taky moc ráda a od La Roche- Posey miluji jejich mycí olej.
    O všem? Ovšem!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky