Spotrebovaná kozmetika | január 2022

Taška na prázdne obaly sa opäť naplnila a ja ju musím vyprázdniť. Predtým ako všetky obaly poputujú do separovaného odpadu si však ešte užijú svojich posledných päť minúť slávy v podobe mini-recenzií v článku o spotrebovaných produktoch.


  

V januári som spotrebovala 13 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú 4 kusy. 


Exfoliačne ponožky Parasoftin sú produktom, ktorý je bežne dostupný v lekárňach. Parasoftin je mojou druhou skúsenosťou s exfoliačnymi ponožkami a rozhodne ide o lepší produkt, ako to bolo v prvom prípade. Prípravok síce výrazne cítiť alkoholom, no účinok je dobrý. Po asi štyroch dňoch sa koža na chodidlách začala šúpať, pričom celý proces skončil za približne desať dni. Pokožka na chodidlách bola hladká, zhrubnuta koža odstránená. Myslím, že takéto ošetrenie nôh uprednostním i pred kozmetickou pedikúrou.
Cena: cca 8 € 
Celkové hodnotenie: jedny z najlepších
 
Cream Olive Gabriella Salvete má stredne intenzívnu a sladkú vôňu. Vôňa je stredne intenzívna a prirovnala by som ju k vôni mydla. Sprchový gél má stredne hustú polokrémovú konzistenciu a jemné biele zafarbenie. Pení len veľmi málo, čo u mňa podmieňuje vyššiu spotrebu. Pokožku nedráždi a nevysušuje. V jeho prospech pekný obal a nízka cena. Osobne ma spomedzi sprchových gélov Gabriella Salvete zaujal najviac. 
 
Cena: 2  
Celkové hodnotenie: dobrá
 
Sprchový gél mango - figy Alverde je umiestnený v typickom plastovom obale. Po jeho otvorení ucítite výraznú sladkú vôňu, ktorá určite dokáže zlepšiť náladu. Gél má redšiu konzistenciu a strednú penivosť. Pokožku umyje úplne štandardne avšak jeho spotrebu by som označila za o niečo vyššiu. Minimálne ja ho teda použijem o niečo viac, aby som vytvorila bohatšiu penu. Pokožka po jeho použití nie je vysušená a dokonca i vôňa sprchového gélu zostáva istý čas na pokožke. Z mojej strany teda absolútna spokojnosť.  
 
Cena: 2  
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Micelárna voda Eucerin v cestovnom balení bola pravdepodobne darčekom k nejakému nákupu. Samotná micelárka je bez vône, farby a zápachu. Taky nejaký je aj jej účinok. Make-up odlíči tak normálne. S maskarou má trochu problém. Myslím, že v danej kvalite sa dajú kúpiť aj lacnejšie micelárky. Produkt určite nie je zlý, no k nákupu plného balenia ma vzhľadom na cenu nepresvedčil.

Cena: -  
Celkové hodnotenie: dobrá

Krém atopi control Eucerin v cestovnom balení bol bez vône, s ľahkou konzistenciou a rýchlym vsakovaním. Pleť pekne hydratoval, však účinok na atopicku pleť zhodnotiť neviem, takže dnes bez celkového hodnotenia.


Cena: -  
Celkové hodnotenie: -

 


Kúpeľové krištály Warm ums Herz Kneipp sú tvorené kombináciou soli a prírodných olejov. Na jeden kúpeľ sa spotrebuje celé balenie, pričom produkt vodu zafarbí do oranžova a celú kúpeľňu rozvonia pomarančovou arómou. Objav tohoto welness produktu ma príjemne prekvapil a určite sa zaradí do stáleho sortimentu v našej kúpeľni.

Cena: 4  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Kúpeľový olej schönheitsgeheimnis Kneipp vystačí približne na dva kúpele. Má príjmenú vanílkovú vôňu, vodu nefarbí, avšak pokožka je po kúpelí jemne hydratovaná. Naozaj iba jemne, čo je fajn a nemusíte sa báť umastenej pokožky či celej vane. Podobne ako v predošlom prípade sa jedná o veľmi príjemný produkt. 

Cena: 4  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

 


Mätová voda od značky Dulcia sa podľa získava z čerstvých listov mäty. Tie obsahujú viac než 40 pleti prospešných látok. Vďaka ním mätová voda dokáže pleť tonizovať a sťahovať póry. Harmonizuje ph pokožky, má antibakteriálne a antispetické vlastnosti.

Cena: 7  
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Tuhý antiperspirant Dove je v klasickom plastovom obale. Výrobok mám už dlhšie a balenie vrátatene vysúvacieho mechanizmu stále výborne funguje. Konzistencia je primerane tuhá, aby sa výrobok dobre rozotieral a zároveň nebola narušená jeho tuhá konzistencia. Vôňa výrobku je priam úžasná. Prirovnala by som ju k sviežim štavnaným zeleným jablkám. Proste súper. Vôňa však neprechádza na oblečenie a ani nebráni použitiu parfumu. Antiperspiračný a dezodoračný účinok je top. Pri použití tohoto prípravku sa potím len minimálne a pot vôbec nie je cítiť. Po spotrebovaním mám v pláne siahnuť po presne rovnakej verzií. Vo veľkosti 40 ml sa predáva za cca 2,50 €.

Cena: 2,50  
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

 


 

Matný rúž Inglot v odtieni 415 má peknú sýtu staroružovú farbu. Na pery sa dobre nanáša a neprechádza do okolia pier. Pery však jemne vysušuje a zvýrazňuje suché miesta. Bude tak vhodný iba na pery, ktoré sú v dobrom stave a netrpia dehydratáciou. Výdrž je pomerne dobrá. V dobrom stave vydrží tri - štyri hodiny, čo považujem za slušný výkon. Po rúži siaham pomerne rada a to najmä v jesennom a zimnom období. Nevylučujem nákup ďalšieho odtieňa. To si však ešte budem musieť počkať na zrušenie príkazu nosiť ochranné rúška.

Cena: 16  
Celkové hodnotenie: výborný

Long last glosswear lesky na pery Clinique neprechádza do okolia pier, vydrží približne 3 - 4 hodiny v dobrom stave a potom sa postupne nenápadne vytráca. Na perách síce zanecháva pocit, ktorý by niekto označil sa jemne lepivý. Pre mňa je to však indikátorom toho, že na perách je všetko ok, prípadne viem, či treba lesk obnoviť aj bez toho aby som sa kontrolovala v zrkadle. Lesky sú síce v cestovnom balení, no ešte som neminula ani jeden. A to ich nosím veľmi často. Škoda, že takého balenie sa dá kúpiť iba na letisku. Pre mňa je riskantné kúpiť plné balenie rúžu alebo lesku za 20 - 30 € a potom zistiť, že je síce skvelý ale odtieň mi nepristane. Pri sade cestovných balení podľa mňa nehrozí, aby zákazník zistil, že mu nepristane ani jeden.

Cena: 15  
Celkové hodnotenie: výborné

 Celkovo som v januári spotrebovala kozmetiku v hodnote 60,50 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 49,50 €.

Komentáre

  1. Eucerin Atopi Control mám tiež toto mini balenie a na suchú pokožku a jemne svrbicu, čo je u mňa novinka, fakt funguje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nic z toho neznám :) Ty exfoliační návleky by se mi hodily, ale asi bych se toho postupného efektu bála :D
    EVERYTHIN KATE -> recenze kosmetiky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky