Spotrebovaná kozmetika | september 2021

Taška na prázdne obaly sa opäť naplnila a predtým ako všetky obaly poputujú do separovaného odpadu si ešte užijú svojich posledných päť minúť slávy v podobe mini-recenzií v článku o spotrebovaných produktoch. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej sa za september nazbieralo dosť.

 V septembri som spotrebovala 12 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú 4 kusy.


Sprchový gél fresh energy 4men Gabriella Salvete má dosť riedku konzistenciu a je bezfarebný. Pení len minimálne, avšak svoju funkciu - odstrániť nečistoty splní. Pokožku nedráždi a nevysušuje. Vôňa je typická pánska, avšak mätu v ňom cítiť. Z pánských gélov Gabriella Salvete sme doma vyskúšali ešte modrú a oranžovú verziu a musím teda povedať, že táto zelená sa mi pozdáva najviac. Kvalitou sú totožné, no tu je v pre mňa príjemnejšia vôňa.

Cena: cca 1,90 €
Celkové hodnotenie: dobrý

 

Sprchový gél raspberry sweet mint Gabriela Salvete vás hneď po otvorení očarí výraznou malinovou vôňou. Vôňa po pár dnoch používania akoby vyprchá a stratí na intenzite no i tak ide o príjemnú malinovú vôňu, ktorá pripomenie leto a spríjemní sprchovanie. Sprchový gél má ľahkú riedku konzistenciu a jemné ružové zafarbenie. Pení len veľmi málo, avšak svoju funkciu - odstrániť nečistoty splní. Pokožku nedráždi a nevysušuje. Škoda však, že nemá o niečo lepšie zloženie. Môže však nájsť svoju cieľovú skupinu. V jeho prospech hovoria pekná malinová vôňa a nízka cena. 

Cena: cca 1,90 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Dextreme full coverage foundation Gosh - odtieň 002 ivory je dosť svetlý s neutrálnym podtónom. Z hľadiska konzistencie ide na prvý pohľad o príjemný tekutý make-up, ktorý sa však dosť ťažko rozotiera. Aplikácia je možná prakticky len pomocou prstov. Dosť pomáha ak následne ešte make-up zapracujete nejakou beauty hubkou. I tak však make-up vytvára na pleti dosť neprirodzený efekt. Aby ste minimalizovali efekt masky, určite sa treba zamerať na kontúrovanie tváre. Krytie je však silné. To mu nemôžeme ubrať. V prípade, že použijete iný make-up so slabším krytím, tak Gosh môžete použiť aj samostatne ako korektor. Výdrž tiež nie je zlá. Takých 6-8 hodín dá vo veľmi dobrom stave. Na tvári nespôsobuje žiadnu neplechu. Neupcháva póry, nespôsobuje vznik nedokonalosti. Len je na pleti skrátka ťažký. V lete som ho napríklad nemohla používať vôbec. Siaham po ňom len na jeseň a zime. I tak si ho však nedávam viac ako dva dni za sebou. Vtedy mi už je na pleti nepríjemný.

Cena: cca 16 €
Celkové hodnotenie: dobrý



Čistiace tonikum na zmiešanú a mastnú pleť Natura Siberica je priehľadné s výraznou zinkovou arómou. Niežeby bola táto vôňa nepríjemná, no časom sa zunuje. Takže zatiaľ to dopadlo vždy tak, že po dvoch týždňoch používania som ho musela kvôli tejto aróme vždy prestriedať s nejakým iným produktom. Samotné tonikum je však fajn. Pleť nedráždi, nevysušuje. Pekne ju dočistí a dobre vplýva na prípadné nedokonalosti, kde výrazne urýchľuje ich hojenie. Cena je tiež fajn. Takže nie je čo riešiť a majiteľkám zmiešanej a mastnej pleti vrelo odporúčam.
 
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Odličovacia pena Filorga je bez vône a zápachu, čo bude vyhovovať asi všetkým s citlivými čuchovými bunkami. Samozrejme, že viac by mi sadla nejaká svieža ovocná vôňa, no radšej mať produkt bez vône ako niečo s nepríjemnou arómou. Veď všetci vieme, že vkus máme rôzny a čo sa páči jednému, nemusí sa páčiť ďalším. Filorga vytvárajú bohatú stabilnú penu bielej farby. Na odlíčenie tváre stačí jedno stlačenie pumpičky. Ľahko si poradí s očným make-upom i s klasickým make-upom na tvári. Pleť nedráždi a nevysušuje. Ak by som ju mala porovnať s podobnými penami, ktorých som vyskúšala naozaj dosť, tak v prípade Filorgy ide asi o najlepší kúsok. Pena naozaj perfektne pleť odlíči a nech hľadám ako hľadám, tak jej nemám čo vytknúť. Možno iba to, že v klasickej drogérií ju teda nekúpite, ale veď objednanie cez e-shop tiež nie je problém.

Cena: cca 17 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Upokojujúca micelárna voda Nivea je klasický jednofázový bezfarebný produkt bez vône a zápachu. Nedráždi oči a ani pleť a nezanecháva na pleti lepivý pocit. Myslím, že kľudne po tejto micelárnej vode môže siahnuť majiteľka akejkoľvek pleti, nie len citlivej. Výsledný efekt sa asi nezmení. Pleť odlíči tak na 70 %. S riasenkou si tiež poradí celkom dobre. Skúšala som odličovací efekt porovnať i s legendárnou micelárkou od Biodermy a Bioderma jednoznačne vedie. Čiže vyskúšala som, spotrebovala som a po ďalšom balení už nesiahnem.

Cena: 5
Celkové hodnotenie: dobrá


Kúpeľová soľ lavender Gabriella Salvete je pomerne ostrá a rozpúšťa sa veľmi dlho. Ak by som to mala porovnať s inými značkami, ktoré som vyskúšala, tak v tomto prípade ide o najdlhší čas rozpúšťania. Prakticky kamienky soli vydržia takmer celú dĺžku kúpeľa. Skôr teda odporúčam soľ používať pri kúpeľoch na nohy ako pri použití vo vani. Predsa len sedieť na ostrých zrniečkach soli asi nechcem. Na nohy sa mi však táto soľ osvedčila a môžem ju odporučiť. 

Cena: 1,30
Celkové hodnotenie: dobrá

Bomba do kúpeľa blueberry Gabriella Salvete vôňou pripomína mydlo Fa. Čo ma prekvapilo, bola váha kúpeľovej bomby. Ide o pomerne ťažký produkt s čím teda súvisí i to, že padne na dno vane. Šumenie na hladine si teda nevychutnáte. Rozpúšťa sa približne 10 - 15 minút. Pokožka je po kúpeli vďaka obsahu bambuckého masla príjemné hydratovaná, nesvrbí a nie je podráždená. Pre koho bude tento produkt vhodný? Ak si chcete vychutnať šumenie, vôňu a rôzne farebné efekt, tak radšej siahnite po inom produkte. Ak však máte suchú pokožku, tak bomba od Gabriella Salvete s obsahom bambuckého masla by mohla byť tou správnou voľbou. 

Cena: 2  
Celkové hodnotenie: dobrá

Očná maska eye pad mask YEAUTY je tvorená dvoma fialovými vankúšikmi na plastovej podložke zabalené v priehľadnom obale, cez ktorý môžeme vidieť že ich vyschnutiu bráni priehľadná tekutina. Tieto vankúšiky sa prikladajú na očné okolie. Sú dostatočne veľké a pokryjú celú plochu očného okolia. Prakticky od očných kútikoch až po priestor, kde sa ako prvé robia vejáriky z vrások. Vankúšiky priľnú k pokožke. Najskôr som som predpokladala, že počas použitia masky bude potrebné ležať, no vankúšiky priľnú k pokožke tak, že sa pokojne môžete prechádzať a vykonávať bežné aktivity. Samozrejme, že je lepšie si ľahnúť, relaxovať a oddychovať, no keď nie je čas, ide o i bez toho. Vankúšiky sú príjemné a už počas pôsobenia cítiť, že očné okolie preberá z masky vlhkosť a je hydratované. Maska nie je parfumovaná a necítiť z nej ani vôňu jednotlivých ingrediencií. Očné okolie nijako nedráždi. Po zložení masky príjemný pocit hydratovanej pokožky pokračoval. Očné vrásky boli vypnutejšie a očné okolie pôsobilo rozjasnene. Maska splnila, to čo sa uvádza v popise.

Cena: 2
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

 

Exfoliačný peeling na tvár Joik má jemnú krémovú konzistenciu, ktorú zabezpečujú prírodné oleje a maslá. Peelingujúci účinok je pri tomto produkte založený na kombinácií mechanického a jemného chemického pôsobenia. Ten mechanický účinok zabezpečí prášok z bambusovej kôry a jadierok olív. Chemický peeling zase zabezpečia ovocné kyseliny obsiahnuté v brusnicovom, trstinovom a javorovom extrakte.

Cena: 5 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Neroli regeneračný pleťový olej Saloos je zložený z: simmondsia chinensis seed oil bio (jojobový olej), borago officinalis seed oil bio (borákový olej), rosa canina fruit oil bio (šípkový olej), parfum, tocopherol (vitamín E), linalool, limonene, geraniol, farmesol. Kto pozná Saloos oleje, vie že toto zloženie je totožné takmer pri všetkých pleťových olejoch. Oleje sa líčia len vôňou. V zložení očividne chýba neroli, ktorú ma olej v názve. Predpokladám teda, že bude zahrnutá v položke parfum, ktorú výrobca nemusí špecifikovať, no zároveň tam byť nemusí, prípadne sa tam môže vyskytovať aj s inými esenciálnymi olejmi. To nevieme. Môžeme iba hádať. Samotný olej vonia nevýrazné. Trochu muškátovo. Je hutnejší a trvá mu približne pol hodinu, kým vsiakne do pleti. Olej som používala pravidelne každý večer namiesto nočného krému. Na pleti nespôsoboval žiadnu neplechu, ale nevšimla som si tiež regeneračné účinky, ktoré som od neho čakala.

Cena: 7
Celkové hodnotenie: dobrý

Zmatňujúci hydratačný krém Annemarie Börlind je balený v praktickej plastovej tube. Ja osobne takéto balenie preferujem, nakoľko stačí vytlačiť potrebné množstvo krému bez toho, aby sme zvyšok výrobku kontaminovali baktériami, ktoré máme bežne na pokožke. Krém má bielu farbu a má príjemnú slabú púdrovú vôňu. Konzistencia je pomerne ľahká a veľmi dobre sa rozotiera a tiež rýchlo vsakuje. Nemá problém ani s následným nanesením make-upu či minerálneho púdru. Pleť pekne zmatňuje, nezhoršuje stav pleti a s výnimkou mrazivej zimy je jeho hydratácia po zvyšok roka úplne postačujúca. Pre normálnu, zmiešanú či mastnú pleť určite tento krém odporúčam.

Cena: 22
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 
 
 
V septembri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 88 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 58 €.

Komentáre

Obľúbené príspevky