Pomoc z lekárne | Vitella Ictamo

Ak človek vie, čo si má v lekárni pýtať, môže si odtiaľ priniesť priam kozmetický skvost. Dnešná recenzia bude teda venovaná lekárenskému produktu s antibakteriálnym účinkom. Vitella Ictamo je podľa oficiálneho popisu určená na ošetrovanie tažko zvládnuteľných ložísk kože. Má ukľudňovať, regenerovať, pôsobiť antibakteriálne, obmedzovať rast kvasiniek a potlačovať zvýšenú tvorbu kožného mazu. Dosť široký a všeobecný popis. Ak sa však pozriete na zloženie, kde uvidíte zinok a biely ichtyol, bude to už jasnejšie. Ideálny produkt proti zapalénemu akné.


Vitella Ictamo nie je viazaná na lekársky predpis. Balenie vo veľkosti 30 g kúpite voľne v lekárni za cca 7 €. Zloženie tvorí petrolatum, mineral oil, zinc oxide, calcium carbonate, talc, sodium shale oil sulfonate (ichtyol pale). Nejde teda o prírodný produkt, no to vôbec nevadí. Výskyt učinných látok to vynahrádza.

 


Ide o bielu pastu s obsahom bieleho ichtyolu a oxidu zinočnatého. Tieto látky pôsobia antibakteriálne, obmedzujú rast kvasiniek a potláčajú zvýšenú tvorbu kožného mazu. Kvôli bielej farbe je však vhodná len na nočné použitie. Oblečenie alebo obliečky však nefarbí. To považujem za obrovskú výhodu. S Ichtoxylovými masťami som sa stretla aj v minulosti a hoci ma účinkom zaujali, kvôli ich hnedej farbe, ktorá sa dala z oblečenia vyprať len veľmi ťažko, som ich veľmi nepoužívala. Biely ichtyol to ale zmenil. Ja tento krém používam v prípade, ak sa mi objaví podkožné akné. Krém buď akné vysuší, alebo vytiahne zápal von. Pokožka sa tak rýchlejšie hojí a u mňa ide o jeden z mála produktov, ktorý na podkožné akné vôbec funguje.

 Máte skúsenosť s týmto produktom?

Komentáre

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky