Spotrebovaná kozmetika | júl 2021

Opäť sa v Kaviarni u mačky stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k načítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky nazbieralo dosť.


 V júli som spotrebovala 12 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 0 kusov.


Čierna odlupovacia maska Gabriella Salvete je super. S odstránením upchatých pórov som viac-menej aj rátala. Nie je to prvá maska tohoto druhu, ktorú skúšam, čiže viem aký efekt očakávať. Potešil ma však exfoliačny efekt masky, keďže dokáže odstrániť aj šupinky z dehydratovanej pleti. Po použití je potrebné rátať s krátkym začervenaním pletí spôsobeným odstraňovaním masky, no ak pleť hydratujete, tak po chvíli zafarbenie ustúpi. Pre koho je maska vhodná? Ak potrebujete odstrániť upchaté póry a šupinky, tak smelo do toho. Ja som masku použila presne na tento účel a bola som spokojná. Pri zapálenom akné by som však asi bola opatrnejšia a priamo na takýto problém masku nenanášala.

Cena: cca 1,50 € 
Celkové hodnotenie: výborná

Kolagénová krémová maska Gabriella Salvete obsahuje 2*8 ml produktu. Mne osobne príde 8 ml na jedno použitie až príliš veľa a hoci som maskou vôbec nešetrila, na jedno použitie mi fakt stačili len 4 ml. Zvyšok masky som teda musela zagumičkovať a takto neprakticky skladovať až do ďalšieho použitia. Z tohoto dôvodu mám radšej masky v tube. Nuž nevadí. Samotná maska má ľahkú konzistecniu, biele zafarbenie a je len veľmi ľahko parfumovaná. Na tvári pôsobí hydratačne. Neupchala mi póry, čo je vlastne pre mňa aj také prekvapenie, lebo moja pleť zvykne na bambucké maslo reagovať tvorbou akné. Teraz sa to našťastie nekonalo. Pocit hydratácie pretrvával niekoľko dní. S maskou som vzhľadom na pomer cena, zloženie, účinok spokojná a pokojne po nej siahnem aj v budúcnosti. 

Cena: cca 1,70 € 
Celkové hodnotenie: dobrá

Kokosová hydratačná maska Gabriella Salvete  je poriadne tekutá. Obsahuje veľmi veľa séra. Sérum v maske je bezfarebné so stredne silnou kokosovou vôňou. Maska na tvári dobre držala, bola tak akurát veľká a aj otvory na oči, nos a ústa dobre sadli. Počas doby pôsobenia bolo na pleti cítiť hydratačný efekt. Pleť bola hydratovaná aj po použití a tento pocit pretrval niekoľko dní. Z tejto recenzie teda usudzujem, že sheet masky od Gabriella Salvete budú skôr vhodné pre pleť suchú ako pre pleť zmiešanú. Majiteľky a majitelia suchej pleti teda smelo do toho. Cena je priaznivá a myslím, že stoja za vyskúšanie. 

Cena: cca 1,70 € 
Celkové hodnotenie: dobrá



 
Riasenka Extra Super Lash Rimmel je lacná, farbí riasy do čierna, zvýrazní ich, nedráždi oči a nerozmazáva sa. Po riasenkách Rimmel siaham vtedy, keď neviem čo si mám kúpiť. Sú skrátka takou istotou. Ak máte prirodzene pekné riasy, tak vám bude úplne stačiť.
 
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: výborná

Miracle Second Skin Max Factor v odtieni 01 fair je pekný svetlúčky odtieň s neutrálnym podtónom. Ideálny na zimu. V lete mi je príliš svetlý. To by sa hodil tmavší odtieň. Make-up má ľahučkú konzistenciu, dobre sa rozotiera a pekne vsakuje do pleti. Skoro ako nejaký krém. Krytie je minimálne. Pleť však pekne rozžiari a zjednotí farebné nedokonalosti. Minimalizuje tiež lesk pleti a celkov pleť vyzerá fajn. Používam ho v dni, keď je moja pleť v dobrom stave a keď si chcem oddýchnuť od hutnejších make-upov. Určite by som si nevystačila len s týmto kúskom, lebo občas sa potrebujem aj ja zamaskovať, ale zase sú dní, kedy si treba dobrý stav pleti vychutnať a na to je miracle second skin skvelý.

Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: výborný

 


 
Kúpeľová soľ ocean Gabriella Salvete má pomerne slabú vôňu. Cítila som ju, len keď som privoňala priamo k výrobku. Pripomenula mi detstvo, keď sme používali mydlá od značky FA. Presne takto mydlovo vonia i soľ od Gabriella Salvete. Samotná soľ je pomerne ostrá a rozpúšťa sa veľmi dlho. Ak by som to mala porovnať s inými značkami, ktoré som vyskúšala, tak v tomto prípade ide o najdlhší čas rozpúšťania. Prakticky kamienky soli vydržia takmer celú dĺžku kúpeľa. Skôr teda odporúčam soľ používať pri kúpeľoch na nohy ako pri použití vo vani. Predsa len sedieť na ostrých zrniečkach soli asi nechcem. Na nohy sa mi však táto soľ osvedčila a môžem ju odporučiť.

Cena: cca 1,30 €
Celkové hodnotenie: dobrá

Remodelačné náplasti na brucho Gabriella Salvete obsahujú osem náplastí, ktoré si nalepíte na brucho a necháte pôsobiť 6 - 8 hodín. Náplasti na bruchu pevne držia, neodlepujú sa a nijako neobmedzujú vašu činnosť. Akurát teraz v lete je v nich teplejšie, čo ešte posilňuje jemný zahrievací efekt rastlinných zložiek. Skôr by som ich teda odporučila na jeseň a zimu. A aký je výsledný efekt? Pokožka brucha je spevnená, čo by sa dalo označiť aj ako zlepšenie elasticity, ktorú sľubuje výrobca. Ak čakáte tento efekt, tak budete určite spokojné. Chcem však upozorniť na to, že žiadne chudnutie podmienené týmito náplasťami sa nekoná. Čo nakoniec ani sám výrobca nesľubuje, takže toto čakať nemôžeme. Na mňa však používanie náplasti pôsobilo motivujúco. Začala som viac dbať na zloženie stravy a viac sa pohybovať. Keď už niečo zo sebou robím, tak nech to má význam. Čiže ani takýto motivačný efekt nie je zlý.

Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobré


Maska na vlasy Excellence Creme L´oréal je súčasťou farieb na vlasy a samostatne sa žiaľ kúpiť nedá. Aplikácia je jednoduchá a krátka. Kritériom môjho výberu bol práve trojminútový interval pôsobenia. Na dlhšiu aplikáciu totiž nemám čas ani náladu. Vlasy sa po použití masky dobre upravujú, neelektrizujú, sú hladké a čo je dôležité zostávajú aj naďalej normálne - to znamená ani mastné a ani vysušené. Masku som začala používať na zdravé vlasy a maske sa darí vlasy v tejto podobe aj udržať
 
Cena: cca - €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Emulzia na intímnú hygienu Nivea má veľmi intenzívnu púdrovú vôňu. Myslím, že parfumovanejší produkt som asi ani nikdy nemala a to je teda ešte určený na intímne časti tela, kde sa parfumacií treba vyhýbať. Cestovné balenie z adventného kalendára som teda použila ako klasický sprchový gél a po plnom balení z dôvodu veľmi silnej parfumácie určite nesiahnem.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári) 
Celkové hodnotenie: nevyhovujúca


Šampón pre zväčšenie objemu Nivea  bol bezfarebný, s dobrou penivosťou a dosť umelou sladko-púdrovou vôňou. Žiaľ mojím vlasom absolútne nevyhovoval. Už počas umývania sa vlasy akoby zlepili a bol problém ho z vlasov vôbec opláchnúť. Pokračovalo to rozčesavaním, ktoré bolo naozaj nepríjemné. Áno, šampón zväčšil objem vlasov, no spôsobom, že boli akoby našuchorené a ťažko rozčesateľné. Toto sa mi veru nestalo ešte so žiadnym šampónom.
 
Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári) 
Celkové hodnotenie: nevyhovujúci

 

 

Pánsky sprchový gél energy4men Gabriella Salvete má ľahkú riedku konzistenciu a je bezfarebný. Pení len veľmi málo, avšak svoju funkciu - odstrániť nečistoty splní. Pokožku nedráždi a nevysušuje. Vôňa je typická pánska. Ide o tie klasické fresh pánske vône, ktoré však výrobcovia zvyknú umiestňovať do modrých obaloch. Tu by som podľa farby na obale čakala skôr pomarančovú vôňu, ktorá by mi zároveň aj viac vyhovovala. Nuž nevadí. Gabriella Salvete má v ponuke ešte veľa sprchových géloch, takže možno niektorý z nich bude aj pomarančový.

Cena: cca 1,90 €
Celkové hodnotenie: dobrý

 

Kúpeľová soľ Papaya Gabriella Salvete má nádhernú ovocnú vôňu. Prirovnala by som ju ku vôni zmrzliny z tohoto ovocia. Jednoducho povedané - super. Samotná soľ je pomerne ostrá a rozpúšťa sa veľmi dlho. Ak by som to mala porovnať s inými značkami, ktoré som vyskúšala, tak v tomto prípade ide o najdlhší čas rozpúšťania. Prakticky kamienky soli vydržia takmer celú dĺžku kúpeľa. Skôr teda odporúčam soľ používať pri kúpeľoch na nohy ako pri použití vo vani. Predsa len sedieť na ostrých zrniečkach soli asi nechcem. Na nohy sa mi však táto soľ osvedčila a môžem ju odporučiť. 

Cena: cca 1,30 €
Celkové hodnotenie: dobrá
 
Bomba do kúpeľa mango and orange Gabriella Salvete je umiestnená v obrovskom množstve obalov. Okrem papierového a plastového obalu totižto produkt obsahuje úplne zbytočne ďalší igelitový obal. V dobe, keď sa snažíme produkciu odpadov minimalizovať je takéto balenie podľa mňa až príliš. Hádam však na tom výrobca trochu popracuje. Po odhodení obalov ucítite príjemnú vôňu manga. Vôňa je slabšia a do priestoru sa veľmi nerozptyľuje. Ani pri samotnom kúpeli som ju veľmi necítila. Čo ma prekvapilo, bola váha kúpeľovej bomby. Ide o pomerne ťažký produkt s čím teda súvisí i to, že padne na dno vane. Šumenie na hladine si teda nevychutnáte. Rozpúšťa sa približne 10 - 15 minút. Pokožka je po kúpeli vďaka obsahu bambuckého masla príjemné hydratovaná, nesvrbí a nie je podráždená. Pre koho bude tento produkt vhodný? Ak si chcete vychutnať šumenie, vôňu a rôzne farebné efekt, tak radšej siahnite po inom produkte. Ak však máte suchú pokožku, tak bomba od Gabriella Salvete s obsahom bambuckého masla by mohla byť tou správnou voľbou. 
 
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrá
 
Celkovo som spotrebovala kozmetiku v hodnote 38 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 21 €.  

 

 

Komentáre

  1. Čierna zlupovacia maska od GS sedí aj mne, fakt funguje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľa zaujímavých produktov! Značku Gabriella Salvete ešte vôbec nemám vyskúšanú, no tie masky vyzerajú super :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky