Max Factor | make-up maskérov filmových hviezd

Make-up som začala používať, keď som mala devätnásť a za ten čas som ich už vyskúšala pomerne dosť. Niektoré ma zaujali viac, iné menej. Každopádne medzi prvé make-upy, ktoré som vyskúšala patrili tie od značky Max Factor. Jeden z nich sa dokonca stále vyrába a objaví sa i v dnešnom článku. Ten druhý patrí k novinkám. Oba sú absolútne odišné a teda porovnávať ich nemá zmysel. Oba má však zaujali niečim iným a obľúbila som si jeden i druhý.

 


STREDNE KRYCÍ MAKE-UP MAX FACTOR

PAN STIK od značky MAX FACTOR je podľa oficiálneho popisu tuhý make-up v tyčinke s vysokou krycou schopnosťou. Na trhu je už strašne - strašne dlho. Používala som ho ešte počas mojich vysokoškolských čias a s prestávkami sa k nemu stále vraciam. Veď prečo nie, keď je super. Nedávno má však v drogériách trochu vystrašila jeho upgradovaná verzia Facefinity all day matte PAN STIK, ktorá sa skladá z dvoch častí. Z podkladovej bázy a zo samotného make-upu. Na prvý pohľad to vyzeralo, že ide o náhradu legendárneho PAN STIKU. Našťastie však ide len o verziu pre mastnú pleť. Klasický PAN STIK je totiž oficiálne určený pre pleť suchú a normálnu. Mojej v minulosti mastnej a v súčastnosti zmiešanej pleti však i tak úplne vyhovuje. 

Je určite fajn, že značka vyvinula novú verziu make-upu. Škoda však, že táto nová vytlačila svojho predchodcu z regálov kamenných predajní. Našťastie však nie je problém objednať si produkt v niektorom z internetových obchodoch. Napríklad v obchodíku Elnino aktuálne prebiehajú na tento produkt veľmi pekné zľavy a make-up môžete kúpiť len za 3 €. Čo sa určite oplatí.

V minulosti som zvykla používať odtieň 12 true beige. Pamätám si na neho ako pekný svetlučky odtieň s neutrálnym podtónom. Tentokrát som však siahla po odtieni 96 bisque ivory. Chcela som sa totiž trochu pohrať s kontúrovaním tváre a na to som potrebovala trochu tmavší odtieň make-upu. Bisque ivory je teda na prvý pohľad naozaj tmavší, no pleti sa nakoniec tak nejako prispôsobí a môžem ho používať na celú tvár. Pozor však na farebný podtón. Ten je výrazne do ružova a to nemusí veru každému vyhovovať.

Make-up nanášam na pleť priamo z tyčinky. Rozotieram ho prstami, pričom k pleti pekne priľne a dá sa rozotrieť aj do stratena. Akurát si treba dať pozor na podkladový krém. Pokiaľ som používala ako podklad prírodný hydratačný krém bez obsahu silikónov, s make-upom nebol žiaden problém. Pri použití dermatokozmetiky so silikónmi však už PAN STIK dosť žmolkovateľ a jeho použitie bolo problematické. 

Make-up poskytuje pleti stredné krytie, vyhladenie pokožky a celodennú výdrž. Na pleti neoxiduje a neupcháva póry. Výrobca ho odporúča používať aj samostatne ako korektor na zakrytie nedokonalosti. Na tento účel sa mi však neosvedčil. Ak sa mi už vyhodí nejaké to akné, radšej siaham po korektore vyslovene určenom na tento problém. Ako make-up je PAN STIK určite fajn a u mňa slúži ako prvá pomoc na líčenie počas dní, keď mám pleť v horšom stave.

plusy:

  • stredné krytie
  • stredne intenzívna púdrová vôňa
  • vyhladenie
  • vysoká výdrž
  • cena
  • praktická aplikácia
  • ideálny na cesty

mínusy:

  • na obale chýba zloženie výrobku 
  • nedostupnosť v kamenných predajniach 

Celkové hodnotenie: výborný

 

 ĽAHKÝ MAKE-UP MAX FACTOR

Miracle Second Skin Max Factor má podľa oficiálneho popisu zjednotiť odtieň pleti a zakryť drobné nedokonalosti. Výrobca vsadil na obsah pro-biotického komplexu a tiež SPF 20. Na rozdiel od predchádzajúceho produktu, miracle second skin nájdeme i v kamenných predajniach, kde som ho kupovala aj ja. Ceny sú však pomerne vysoké. Na Elnino ho predávajú za polovicu drogériovej sumy. Nuž čo. Nabudúce budem múdrejšia.

Zvolila som najsvetlejší odtieň 01 fair.  Ide o pekný svetlúčky odtieň s neutrálnym podtónom. Ideálny na zimu. V lete mi je príliš svetlý. To by sa hodil tmavší odtieň. Možno 02 fair light by mohol byť fajn. 

Make-up má ľahučkú konzistenciu, dobre sa rozotiera a pekne vsakuje do pleti. Skoro ako nejaký krém. Krytie je minimálne. Pleť však pekne rozžiari a zjednotí farebné nedokonalosti. Minimalizuje tiež lesk pleti a celkov pleť vyzerá fajn. Používam ho v dni, keď je moja pleť v dobrom stave a keď si chcem oddýchnuť od hutnejších make-upov. 

Určite by som si nevystačila len s týmto kúskom, lebo občas sa potrebujem aj ja zamaskovať, ale zase sú dní, kedy si treba dobrý stav pleti vychutnať a na to je miracle second skin skvelý.

plusy:

  • balenie s pumpičkou
  • príjemná vôňa
  • rozžiari a zjednotí pleť
  • ľahúčka koncistencia

 

 mínusy:

  • vysoká cena v kamenných predajniach (ako dobre, že existujú e-shopy)

 Celkové hodnotenie: výborný


 Aký je váš obľúbený produkt od značky Max Factor?


Komentáre

  1. Presne ja som tiež svoje prvé make-upy mala od tejto značky. Tuším ten lasting performance som používala a potom aj Facefinity som mala. Pan Stick som ja mala raz od kamošky a zvláštne je, že kam som si ho naniesla tam som mala až suché lišaje. Píšeš že oficiálne je dokonca na suchú pleť tak ja už teda neviem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pan Stick som niekedy mala veľmi rada, teraz už by som si ho asi na komplet celú tvár nedala... Ale veľmi fajn bol Facefinity. Och, normálne by som si ho až teraz šla kúpiť, keby som nemala také zásoby makeupu teraz :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky