Spotrebovaná kozmetika | september 2020

Taška na prázdne obaly sa opäť naplnila a predtým ako všetky obaly poputujú do separovaného odpadu si ešte užijú svojich posledných päť minúť slávy v podobe mini-recenzií v článku o spotrebovaných produktoch. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej sa za september nazbieralo dosť.

 

 V septembri som spotrebovala 11 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 8 kusov.

 


Suchý telový olej s trblietkami JOIK bol asi jedinou položkou adventného kalendára, ktorá ma vyslovene nepotešila. Trblietavé produkty veľmi nepoužívam. Suchý olej som však nikdy nevyskúšala, takže som mu dala šancu. Olej mal jemnú bergamonovú vôňu, pohodlne sa rozotieral a pokožku premasťoval. Trblietky a oranžové zafarbenie produktu dodávali pleti jemne opálený trblietavý vzhľad. Cestovné 30 ml balenie bolo nakoniec príjemným spestrením mojej kozmetickej rutiny, no moju averziu k trblietkam nezmenilo. Produkt som rada vyskúšala, no po plnom balení netúžim.

Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná

Hodvábny čistiaci pleťový olej Astrid pri kontakte s vodou vytváral hutnú emulziu, ktorá rozpúšťala make-up a naviazala na seba nečistoty. Táto hmota však v žiadnom prípade nešla zmyť len vodou. Musela som siahať po látkových odličovacích tampónoch a pomocou nich zotierať emulziu z tváre. I tak však na tvári stále zostávalo dosť produktu a čistiaci gél, ktorý som používala v ďalšom kroku mal veru čo robiť. Napriek odporúčania výrobcu, že produkt je vhodný i na odličovanie oči, toto asi radšej neskúšajte. V očiach štípal a navyše ani nedokázal poriadne odlíčiť úplne obyčajnú nevodeodolnú maskaru.  Najväčší problém sa však ukázal až po dvoch - troch týždňoch používania. Produkt mi totiž neskutočne upchával póry, ktoré sa začali zapaľovať a vytvárať fakt nepekné akné. Nuž veru výrobca aj sľuboval omladenie pleti. No u mňa sa prejavilo v podobe nepekného akné. Ďakujem, takéto mladenie
si neprosím. Produkt vyraďujem nespotrebovaný a nákup poriadne ľutujem.  

Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci

Šumivá bomba do kúpeľa - šťastie od Soaphoria v porovnaní s citrusovou bombou, ktorú som mala predtým, o niečo horšie voňala. Relaxačný a uvoľňujúci účinok bol ale fajn. Nie je zlá, ale príjemný kúpeľ sa dá spraviť aj z byliniek, soli a pár kvapiek voňavého oleja.

Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrá

 


Maska na vlasy L´oréal patrí k mojim obľúbeným produktom. Je súčasťou setu na farbenie vlasov a naozaj netuším, či sa predáva aj samostatne. Vlastne to však vôbec neprekáža, lebo i toto balenie vydržalo približne pol roka. Vlasy pekne vyhladí a vyživí. Efekt však dosiahne vďaka obsahu silikónov, čiže na pravidelné používanie po každom umytí vlasov by som to nevidela. Efekt pri použití raz za 1-2 týždne je však super. 

Cena: cca - €
Celkové hodnotenie: výborná

Šampón na mastné vlasy a proti lupinám ARGITAL je umiestnený v obale z tvrdého plastu. Po otvorení viečka ucítite stredne intenzívnu sladkú vôňu s podtónmi rozmarínu a levandule. Mojim čuchovým bunkám táto vôňa extrémne vyhovuje. Farba je vplyvom obsahu zeleného ílu hnedasto zelená, no konzistencia je na môj vkus až príliš tekutá. Pri aplikácií šampónu sa preto zvykne časť tekutiny dostať mimo miesta určenia. Platí to aplikácií do dlane i priamo na vlasovú pokožku. Šampón ma nižšiu penivosť, čiže kombinácia tejto vlastnosti spolu s už vyššie popísanou konzistenciou podmieňujú vyššiu spotrebu produktu. Napriek menej komfortnému používaniu je však účinok šampónu skvelý. Moja problematická vlasová pokožka vôbec nesvrbí a aj výskyt lupín je naozaj len veľmi minimálny. Pôsobenie šampónu Argital by som odhadla tak na 80 % a jeho účinok pokojne konkuruje môjmu obľúbenému ichtamolovému šampúchu od Ponio. Akurát ešte upozorním, že po použití šampónu je dobré použiť nejaký ten kondicionér. Bez neho sú vlasy mierne rozlietané. 

Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: výborný

Šampón proti lupinám Natura Siberica bol v 400 ml praktickom obale. Príjemne sviežo voňal a výrazne penil. Vlasová pokožka po ňom nesvrbela a dokázal ju udržať aj bez lupín. Ak sa už chronické lupiny vytvorili, účinnosť tohoto šampóna bola tak približne 70 %.  Vlasy boli po umytí v dobrom stave a dobre sa upravovali. Šampón ma zaujal a mám v pláne nákup ďalšieho balenia.

Cena: cca 7,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

 

Kosatcový hydratačný krém Weleda sa medzi spotrebovanými produktami opakuje pravidelne. Príjemne vonia.  Vôňa je pomerne silná, ale po nanesení krému na pleť vyprchá. Krém je hutnejší, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou. Dobre sa znáša s make-upom, pleť regeneruje a hydratuje. Pleť sa pri používaní krému menej mastila. Čo je však dôležité, nezhoršuje stav pleti.

Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: výborný

 

Minerálny púder Alverde - odtieň 01 porcelain som dávnejšie používala pravidelne, no potom sa mi zrejme zmenila pleť, lebo začal na mojej pleti oxidovať. Buď však výrobca zmenil zloženie, alebo sa zmenila moja pleť, no opäť je na mojej pleti fajn. Pri použití na make-up má síce kratšiu výdrž a oxiduje, no pri samostatnom použití len na podkladový krém je dobrý. Poskytuje stredné krytie a strednú výdrž, ktorá sa dá predĺžiť opätovným prepúdrovaním. Používam ho počas víkendov alebo počas práce z domu.
 
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: dobrý

 


Dezodorant Naturally Fresh for Men Jásön je umiestnený v masívnom plastovom obale, v akom zvyknú byť umiestňované tuhé dezodoranty. Aplikácia je veľmi príjemná. Dezodorant sa má veľmi príjemnú konzistenciu, ktorá umožňuje pohodlné nanášanie. Pri nanášaní nepociťujete žiadne odieranie podmienené príliš tuhým produktom a ani roztekanie typické pre príliš tekuté produkty. Produkt je neparfumovaný a teda úplne bez vône. Necítiť v ňom ani žiadne prírodné zložky. Týmto však žiaľ opis pozitívnych vlastností končí. Dezodoračný účinok je totiž priam žalostný. Produkt absolútne neznižuje potenie, čo by teda vzhľadom na to, že ide o dezodorant a nie antiperspirant až tak nevadilo. On totižto ani nebráni pachu. Po troch hodinách je skrátka nutná výmena oblečenia a hygiena podpazušia buď v sprche alebo teda aspoň vlhkým uterákom. Vzhľadom na dezodoračný účinok ide o najslabší produkt, aký mi utkvel v pamäti. Naozaj si nepamätám niečo s ešte horším účinkom. 

Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Regeneračný krémový gél po opaľovaní na citlivú pokožku tváre a tela EUCERIN má ľahkú krémovo-gélovú konzistenciu, dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Pri rozotieraní dosť cítiť alkoholovú arómu zložky alcohol denat, ktorá však našťastie rýchlo vyprchá. Bezprostredný pocit po nanesení produktu je taký dosť ulepený. Predpokladám, že to bude spôsobovať obsah glycerinu, ktorý je mimochodom hneď na druhom mieste v zložení a teda ho bude v kréme naozaj dosť, v kombinácií so silikónmi.  Prvé dojmy po nanesení teda veru nič moc. Prekvapujúco však lepivý pocit po desiatich - pätnástich minútach ustúpi a pokožka je pekne hydratovaná, vyhladená a postupne sa regeneruje. Ani pri dlhšom používaní sa na pokožke nevytvárajú nedokonalosti a nepozorujem upchaté póry. Produkt používam rada, no nad kúpou ďalšieho balenia budem trochu váhať. Na jednej strane lepivý pocit po nanesení a na druhej výborný hydratačný a regeneračný efekt.

Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Telový peeling zelený čaj a jablko Joik patrí do skupiny prírodných slaných peelingov, ktoré neobsahujú žiadne plasty, ktoré by mali naše telo peelingovať a následné sa bez recyklácie dostávať do kolobehu vody. Mechanický peeling tu je zabezpečený výhradne zrniečkami cukru. Peeling bol konzistentný. Výrobca vybral správny pomer peelingujúcich a hydratujúcich čiastočiek, takže produkt pri naberaní nepadal z rúk a neroztekal sa, ako sa to niekedy stáva. Zrniečka sú pomerne hrubé, čo ho predurčuje najmä na časti tela s hrubšou pokožkou - chodidlá, lakte, časti tela postihnuté alebo ohrozené celulitídou. V tomto priestore bol peeling skvelý. V ostatných častiach tela som ho používala už opatrnejšie a veľmi som na pokožku nepritláčala. Pokožka po peelingu bola vyhladenejšia a hydratovaná. Prírodné oleje sa postarali o to, že už nebolo potrebné používať telové oleje a masla.

Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

V septembri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 69 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 38 €.
Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Většinu produktů ani neznám, ale olej Astrid poznám velmi dobře. Kupuji ho stále dokola a mám už několikáté balení :-)

    Blog - Hevi a Luci

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky