Obľúbené výrobky | zima

So zmenou ročných období pravidelne na blog pridávam články o výnimočných kozmetických kúskoch, ktoré som si špeciálne obľúbila a ktoré môžem odporučiť i mojim čitateľom. Inak to nebude ani teraz a v dnešnom článku dostali priestor konvenčné i prírodné produkty. Z tých konvenčných ide značky Naked a Marc Jacobs. Z prírodnej kozmetiky zase Joik, Urtekram, Sportique, Navia a Argital.



 DEKORATÍVNA KOZMETIKA


Po veľmi dlhom hľadaní nejakej praktickej paletky očných tieňov ladenej do hnedastých studených podtónoch som siahla Naked Basic 2 od Urban Decay. Vlastne som ani veľmi nemala z čoho vyberať. Podobné farebné odtiene som na našom a ani zahraničnom trhu neobjavila. Napriek vyššej sume cca 36 € som však spokojná. Paletka obsahuje šesť matných očných tieňov, ktoré mi pristanú. Tiene sú pomeren pigmentované, prášia len málo a s podkladovou bázou vydržia väčšinu pracovného dňa. Za jeden z najväčších plusovo považujeme praktické kovové balenie, ktoré je vhodne ná cestovanie.


TVÁR
Krém na akné, červenanie pleti a kožné mykózy Argital  -  má pomerne výraznú a netradičnú vôňu, v ktorej možno rozoznať echinaceu a citrónovník. Vôňa po aplikácií vyprchá a nie je vôbec rušivá. Krém je pomerne hutný a teda vhodný najmä počas chladnejších ročných období. Paradoxne však napriek svojej hutnej konzistencií veľmi rýchlo a dobre vsakuje. Pleť nie je vôbec mastná a zvýšenú tvorbu mazu nepozorujem ani počas dňa. Dokonca by som ho označila až ako zmatňujúci. Určite ste však zvedavé i na jeho účinok. Výrobok som začala používať po spotrebovaní ružového krému Weleda, ktorý je super počas jari a leta, no s príchodom chladnejších dní už jeho hydratačné a ochranné účinky nepostačujú. Moja pleť bola už teda mierne dehydratovaná a v okolí nosa a na okrajoch tváre sa začali vytvárať šupinky. Argital si s týmto problémom poradil v priebehu jedného týždňa. Samozrejmosťou je, že neupchal póry a nezhoršil stav pleti. To by sa mi veru nepáčilo. Ak už však nejaká nedokonalosť v podobe akné vznikla, tak liečivý účinok krému nepostačoval. Na lokálne neplechy treba skrátka použiť niečo silnejšie, čo by však zase určite pri použití na celú tvár pleť zbytočne vysušilo. Pozitívne hodnotím i účinok krému na začervenanie pleti. Vyslovene rosaceou moja pleť netrpí, no v chladnejšom počasí má sklony k tvorbe červených prasknutých žiliek a menších začervenaní. Túto sezónu sa mi vďaka Argitalu podarilo tomuto problému predísť. Ja osobne som z krému nadšená a môžem ho len odporučiť.


 TELO

Telové maslo sladký pomaranč & mäta Joik sľubuje hĺbkovú hydratáciu bez pocitu mastnoty.Vôňa je jemná s dominanciou pomaranča. Mätové podtóny sa strácajú. Na pokožku vôňa neprechádza. Telové maslo je našľahané, jemné, perfektne sa rozotiera a okamžite vsakuje. Na pokožke nezostáva žiaden pocit mastnoty, tak ako to býva pri produktoch obsahujúcich bambucké maslo. Ak by som si neprečítala zloženie, vôbec by som nepredpokladala, že sa v telovom masle bude takáto zložka nachádzať. To je pre mňa signálom, že výrobca má naozaj prepracovaný recept a otestované všetky pomery surovín, ktoré do telového masla pridáva. Napriek tomu, že telové maslo rýchlo vsiakne, pokožka je pekne hydratovaná. Okrem použitia na telo, som ho používala i na ruky a nohy. 





 HYGIENA

Tuhý dezodorant bez vône Sportique je umiestnený v plastovom obale, pričom samotný produkt vysúvate otáčaním kolieska. Spočiatku sa síce bude zdať, že toto plastové koliesko nefunguje a produkt zostáva na svojom mieste, no nevzdávajte sa, nenadávajte a otáčajte ďalej. Zrejme sa potrebuje len rozbehnúť, pretože po prvotných problémoch už bolo vysúvanie v najlepšom poriadku. Produkt je naozaj bez vône a dokonca i bez zápachu. Z hľadiska konzistencie je však poriadne tvrdý. Pri aplikácií driape pokožku podpazušia a zostáva na nej v podobe hrudiek. Tu som veru poriadne hundrala. Našťastie som si však spomenula ako som dávnejšie niekde čítala, že pri takomto probléme s tuhými prírodnými dezodorantami pomôže jemné navlhčenie vodou. Vodu môžete použiť či už na samotný dezodorant alebo ju môžete strieknuť priamo na podpazušie. Ja osobne som vyskúšala použiť ružovú kvetovú vodu a aj termálnu vodu. Použiť by šlo samozrejme aj obyčajnú vodu z vodovodu. To už záleží na vás čo práve doma máte. Vodu som striekala priamo na dezodorant a problémy s tuhosťou razom pominuli. Produkt sa dal krásne rozotrieť, nedriapal pokožku a nezostával na nej v podobe tuhých hrudiek. Predpokladám, že tuhosť dezodorantu je spôsobená použitím prírodých olejov a masiel s vyšším bodom topenia a teda pri vyšších jarných či letných teplotách bude i konzistencia produktu príjemnejšia a jeho použitie nebude potrebné kombinovať s vodou. Ja ho však používam počas chladnejšej jesene a zimy a teda voda ho zachránila pred vyhodením. Veď kto by si nechal driapať podpazušie. Dôležité je tiež zhodnotenie účinku. Hoci nejde o antiperspirant, tak pozorujem mierne zníženie potenia. Nie je to samozrejme také evidentné ako pri antiperspirante s kontroverzným hliníkom, no obmedzenie potenia je i v prípade Deoguard. Protizápachový účinok pozorujem zhruba v dĺžke štyroch - piatich hodín. Potom je nutné aplikáciu opakovať.




 VLASY

Kondicioner v spreji Urtekram je umiestený v plastovom obale s mechanickým rozprašovačom. Rozprašovač sa nezasekáva, má stredný rozptyl pričom tekutinu dokáže rozdeliť na jemné kvapôčky. Prípravok sa používa na vlhké alebo suché vlasy, pričom z vlasov sa už neoplachuje. Vôňa je stredne intenzívna s kyslastým podtónom brusníc a iného bobuľového ovocia. Vo vlasoch však nezostáva. Kondicionér je pomerne ľahký. Vlasy nemastí a ani ich nezaťažuje. Sľubovanú hydratáciu a dodanie živín som nepozorovala. To by sa vlastne aj vylučovalo so samotnou ľahkou konzistenciou produktu. Kondicióner však vlasy krásne vyhladi a uľahčí rozčesávanie s následnou úpravou. Veľmi som si ho obľúbila a určite siahnem aj po ďalšom balení. Dôvodom je najmä bezoplachový spôsob použitia bez zaťaženia vlasov a samozrejme výsledný vplyv na úpravu vlasov.




VôŇA

Daisy Dream Marc Jacobs má úžasný flakón zdobený kvetinami. Samotná vôňa tiež v ničom nezaostáva. Ide o ľahkú kvetinovo-ovocnú vôňu, ktorá dokáže pekne vylepšiť náladu. Hlavu tvorí hruška, grapefruit a černica. Tie postupne prechádzajú do vône jazmínu, liči a vistérie. No a základom je biele drevo, kokos a pižmo. Určite odporúčam minimálne ovoňať.




 ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Čo môžete očakávať pri používaní slivkového oleja od značky Navia? Po otvorení papierovej škatuľky s popisom výrobku nájdete sklenenú fľaštičku z tmavého skla so sklenenou pipetou a plastovým uzáverom. Pipeta siaha približne to troch štvrtín fľaštičky, takže predpokladám, že aplikácia posledných kvapiek oleja už začne byť problematická. To je však problém väčšiny podobných obalov. Škoda, že výrobcovia na tomto trochu nepopracujú. Hneď po otvorení vás ovanie úžasná marcipánová vôňa. Vôňa je pomerne silná, čiže ak túto vôňu máte radi, budete očarení. Naopak, ak zase marcipán práve nemusíte, radšej sa tomuto oleju vyhnite. Ja patrím k fanúšikom marcipánu nielen v kozmetickej ale i v potravinárskej podobe, čiže logicky som bola z tejto vône priam unesená. Škoda však, že vôňa pár minút po aplikácií vyprchá. Samotný olejček je pomerne ľahký a po nanesení na vlhkú pokožku dokáže rýchlo vsiaknuť. Pleť pomerne dobre vyživuje, neupcháva póry a nespôsobuje na pleti žiadne nepríjemnosti. S tvrdením výrobcu, ktorý olej odporúča pre zrelú a dehydrovanú pleť však nesúhlasím. Pre zrelú pleť je určite vhodnejší olej argánový, ktorý dokáže vyhladiť vrásky. To som pri slivkovom olej nepozorovala. No a rovnako vzhľadom na priemerný hydratačný účinok nebude vhodný pre pleť dehydrovanú, ktorá potrebuje riešiť šupinky a suché miesta na tvári. Tu by som siahla skôr po nejakom hydratačnom sére. So slivkovým olejom som bola spokojná a používala som ho rada. No túto spokojnosť podmienila jednoznačne vôňa, ktorá je najväčším benefitom oleja. Ostatné účinky boli skôr priemerné a z hľadiska účinku určite existujú i lepšie oleje. Prečo si však nedopriať i voňavý produkt? Dobrá nálada je tiež dôležitá. Prípadne môžete skúsiť zmiešavať slivkový olej s nejakým iným olejčekom. Ja som si ho zvykla pridávať do oleja šípkového, ktorý je skvelý na odstránenie pigmentových škvŕn a do oleja argánového, ktorý pôsobí proti starnutiu pleti. Čiže ak máte radi marcipán, určite vyskúšajte či už samostatne alebo spolu s vašim obľúbeným olejom.



 Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Pekné vidieť ešte staré obaly Navia. Ten olej je dosť populárny. Za mňa je top produkt tohto obdobia odličovač očí Nivea Micellair ten čierny. Je to fakt bomba.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som velmi rada, ze sa mi podarilo zadovazit Naviu este v starom obale. Pravdu povediac novy nazov, ktory znacka zvolila, ma dost irituje.

      Odstrániť
  2. tú voňanvku by som chcela vyskúšať, samé chvály na ňu :)
    Sydney Sleek blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Absolútnym víťazom je asi Sportique krém na ruky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tu vůni mám a jsem s ní naprosto spokojená, akorát mi přijde, že výdrž je docela slabá. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda. Nevydrzi cely den. Ale zase si mozem opakovanym pouzitim robit radost castejsie :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky