Najvoňavejší pleťový olej

Uhádli by ste ako vonia slivkový / švestkový pleťový olej? Prezradím, že vôbec nejde o ovocnú vôňu pripomínajú dužinaté plody sliviek či slivkového lekváru. Myslím, že len málokto by po otvorení sklenenej fľaštičky s čistým slivkovým olejom čakal úžasnú sladkú vôňu marcipánu. Ak máte teda tento druh vône radi rovnako ako ja, určite odporúčam minimálne k slivkovému oleju privoňať - napríklad v podobe vzorky. Ak však zvažujete i kúpu plného balenia, k rozhodnutiu vám môže pomôcť i moja dnešná recenzia.


Nerafinovaný slivkový olej Navia sa získava zo slivkových jadier lisovaním za studena. Podľa oficiálneho popisu je vhodný najmä na ošetrenie suchej a citlivej pokožky, ale taktiež pre zrelú a dehydrovanú pleť nakoľko podporuje regeneráciu kožných buniek a zabraňuje vysúšaniu pleti. V množstve 30 ml sa predáva za cca 11,50 €.

NAVIA - organický za studena lisovaný slivkový olej - INCI

prunus domestica kernel oil | slivkový olej



Čo môžete očakávať pri používaní slivkového oleja od značky Navia? Po otvorení papierovej škatuľky s popisom výrobku nájdete sklenenú fľaštičku z tmavého skla so sklenenou pipetou a plastovým uzáverom. Pipeta siaha približne to troch štvrtín fľaštičky, takže predpokladám, že aplikácia posledných kvapiek oleja už začne byť problematická. To je však problém väčšiny podobných obalov. Škoda, že výrobcovia na tomto trochu nepopracujú. Hneď po otvorení vás ovanie úžasná marcipánová vôňa. Vôňa je pomerne silná, čiže ak túto vôňu máte radi, budete očarení. Naopak, ak zase marcipán práve nemusíte, radšej sa tomuto oleju vyhnite. Ja patrím k fanúšikom marcipánu nielen v kozmetickej ale i v potravinárskej podobe, čiže logicky som bola z tejto vône priam unesená. Škoda však, že vôňa pár minút po aplikácií vyprchá. Samotný olejček je pomerne ľahký a po nanesení na vlhkú pokožku dokáže rýchlo vsiaknuť. Pleť pomerne dobre vyživuje, neupcháva póry a nespôsobuje na pleti žiadne nepríjemnosti. S tvrdením výrobcu, ktorý olej odporúča pre zrelú a dehydrovanú pleť však nesúhlasím. Pre zrelú pleť je určite vhodnejší olej argánový, ktorý dokáže vyhladiť vrásky. To som pri slivkovom olej nepozorovala. No a rovnako vzhľadom na priemerný hydratačný účinok nebude vhodný pre pleť dehydrovanú, ktorá potrebuje riešiť šupinky a suché miesta na tvári. Tu by som siahla skôr po nejakom hydratačnom sére. So slivkovým olejom som bola spokojná a používala som ho rada. No túto spokojnosť podmienila jednoznačne vôňa, ktorá je najväčším benefitom oleja. Ostatné účinky boli skôr priemerné a z hľadiska účinku určite existujú i lepšie oleje. Prečo si však nedopriať i voňavý produkt? Dobrá nálada je tiež dôležitá. Prípadne môžete skúsiť zmiešavať slivkový olej s nejakým iným olejčekom. Ja som si ho zvykla pridávať do oleja šípkového, ktorý je skvelý na odstránenie pigmentových škvŕn a do oleja argánového, ktorý pôsobí proti starnutiu pleti. Čiže ak máte radi marcipán, určite vyskúšajte či už samostatne alebo spolu s vašim obľúbeným olejom.

plusy:
  • marcipánová vôňa
  • prírodná kozmetika
  • aplikácia
  • možnosť zmiešavať s inými olejmi
  • neupcháva póry

mínusy:
  • priemerný účinok

Celkové hodnotenie: výborný

Máte radi vôňu marcipánu? Uvítali by ste túto vôňu v kozmetike?

Komentáre

  1. Nuž vôňu marcipánu by som neviem či dala, ale tento olej je zaujímavý. V poslednej dobe ho vidím všade. A je super, že neupcháva póry. Ja mám teraz novo olej malinový a zatiaľ veru neviem neviem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nedokážem si predstaviť, že niečo slivkové môže voňať ako marcipán! Ak budem mať možnosť otestujem aspoň vôňu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento olejíček jsem měla jen ve vzorečku a ta vůně je božská, sladká a marcipánová. Určitě si plánuji koupit velké balení.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky