Jeseň v hlavnej úlohe

Značka Physicians Formula pochádza z USA, kde ju pred 82 rokmi založil alergológ Frank Crandall pre potreby citlivej pleti svojej manželky. Výrobky očividne zaujali i množstvo ďalších žien a jej predaj sa rozšíril i do ďalších krajín. Ja som sa k značke Physicians Formula som sa dostala celkom náhodne. Zaviedol ma k nej vyhľadávač na stránke e-shopu Elnino, kde som hľadala matný rúž v zemitom podtóne. Je predsa jeseň a tá si takéto zemité farby priam žiada. Značka mi najskôr nebola vôbec povedomá, no pri prehliadke iných produktov som objavila záchytný bod v podobe bronzera murumuru butter. Ten sa pred časom prehnal celou blogosférou. Určite je minimálne povedomý i vám. Priznám sa však, že nejakú špeciálny záujem som recenziám a tutoriálom s týmto dekoratívným kúskom nevenovala. Nevedela som totiž, kde ho kúpiť. Teraz je však už spolu s inými produktami Physician Formula dostupný na stránke e-shopu Elnino a to si už vyžiadalo moju pozornosť. Na začiatok som však zostala pri kúsku, ktorý som i pôvodne hľadala - a síce pri hydratačnom rúži v odtieni all natural nude.


 
Rúž all natural nude Physicians Formula má podľa oficiálneho popisu ľahkú krémovú textúru a poskytuje vysoko pôsobivú farbu. Kľúčovými prísadami majú byť avokádový olej, vitamíny A a E, kyselina hyalurónová či peptidy s anti-age účinkom. Neobsahuje parabény, sulfáty a alkohol. Celé zloženie si môžete pozrieť napríklad na stránke ScinCarisma. V balení veľkosti 7 ml ho môžete kúpiť za necelých 10 €.


Tekutý rúž je balený v obale pripomínajúcom na prvý pohlaď sklo. Pri detailnejšom pohľade však zistíte, že ide o veľmi tvrdý plast. Na spodnej strane obalu ma zaujal oznam Made in USA. Packaged in China. Toto považujem za pomerne smutné. Kam až svetová ekonomika dospela, keď sa viac oplatí zaviesť produkt do Číny, kde ho zabalia, akoby ho mali baliť rovno v mieste výroby? Možno je to teda ekonomické, no určite nie ekologické. 
Produkt sa aplikuje pomocou penového aplikátora, ktorý ma strede otvor v tvare slzičky a je zahnutý približne pod tridsať stupňovým uhlom. Priznám sa, že význam takéhoto aplikátora som vôbec nepochopila. Nepracuje sa s ním ani lepšie a ani horšie ako s klasickým rovným aplikátorom. Čo sa mi však nepáči, je pomerne široké hrdlo, ktoré je príčinou, že aplikátor naberá príliš veľa produktu. Odporúčam preto pred samotným nanesením produktu aplikátor trochu obtrieť o hrdlo fľaštičky.
Výrobok je takmer bez vône a jemnou krémovou konzistenciou. Na pery sa dobre nanáša a približne do jednej minúty na perách zasychá. Neprechádza do okolia pier a perám dodáva sýtu farbu. Konkrétne odtieň all natural nude je matný s hnedasto-tehlovým podtónom. Pery nevysušuje no zároveň ani nehydratuje. Výdrž je približne trojhodinová, čo je na tento druh produktov v celku fajn.


plusy:
  • pekný odtieň
  • pekný obal
  • pery nevysušuje
  • neprechádza do okolia pier
  • priemerná výdrž 
  • dobre sa odličuje
mínusy:
  • balený v Číne
  • pery nehydratuje
Celkové hodnotenie: dobrý

Počuli ste už o značke Physicians Formula, prípadne mate so značkou aj osobnú skúsenosť? Budem rada ak sa podelíte so svojim názorom v komentároch.

Komentáre

  1. Krásný odstín, značku jsem doteď neznala. Chápu tvé rozčarování z balení v Číně, ono je bohužel stále levnější si nechat obaly vyrobit tam, dělají to i značky přírodních produktů. Je to smutné, ale peníze jsou pořád na prvním místě a ekologie až na druhém...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tyhle lesky se mi popravdě nikdy moc nelíbily, minimálně ne na mně. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skor by som to nazvala matnym tekutym ruzom ako leskom :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky