Prečítané | júl

Pri článku o skvelých i menej skvelých knižkách sme sa na blogu nejaký ten čas vôbec nestretli. Po veľkom množstve prečítaných kníh počas zimného a jarného obdobia moja chuť čítať nejako upadla. V júni to som veru nečítala vôbec nič. Ani júl nebol v knižnej oblasti príliš produktívny. Prečítala som síce len dve knižky, no obe ma zaujali a obe môžem odporúčať ďalej. O čom boli a koho by mohli zaujať? To sa dozviete v dnešnom článku.
Obe knihy boli kúpené, pričom jedna je v slovenskom a druhá v českom jazyku. Po tej českej som pokukovala už dávnejšie, no čeština ma odrádzala. Keďže slovenského vydania sa žiaľ tak skoro nedočkáme, riskla som to a nakoniec sa čítala celkom príjemne.


Tara Westoverová - Vzdelaná

Vzdelaná ma zaujala ešte v podobe reklamy v niektorom zo ženských časopisoch. Povedala som si, že to by som si rada prečítala a potom som na moje predsavzatie hneď zabudla. Našťastie knihu v kníhkupectve umiestnili na dobre viditeľné miesto. Ide o autorkinu autobiografiu mapujúcu jej život v mormonskej rodine so psychicky chorým otcom a tyranským bratom. Ako sama Tara píše, nie je to príbeh o mormónstve, či inom náboženstve. Je to príbeh o ceste za vzdelaním, keďže Tara ani žiaden z jej súrodencov do školy nechodili, keďže školstvo podobne i zdravotníctvo nespadalo do otcovej vízie života. Kniha je tiež o hľadaní vlastného ja a čitateľ postupne sleduje autorkinu premenu. Trošku mi vadilo, že príbehy nie sú usporiadané chronologický. Príbeh je však i napriek tomu pomerne pútavý.

★ ★ ★ ★ ★
rozhodne treba kúpiť



Margit Slimáková - Veľmi osobní kniha o zdraví


Margit sledujem nejaký ten čas na instagrame a časom som si zadovážila i jej knihu. Design má náherný. Určite v kníhkupectve i v domácej knihovníčke upúta na prvý pohľad. Jej texty o zdraví sú písane pútavo, s náhľadom, odborne. Nepropaguje žiaden módny výživový smer, skôr ich porovnáva, pomáha nájsť každému tu jeho správu výživovú cestu. Textom porozumie odborník i laik. Skvelá kniha, ktorú len odporúčam.

★ ★ ★ ★ ★
rozhodne treba kúpiť

Čítali ste niektorú z kníh? Prípadne vás niektorá kniha inšpirovala?


Komentáre

  1. Fakt pekný dizajn knihy. Ani ja to v letných mesiacoch s knihami príliš nedávam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tú veľmi osobnú knihu o zdraví si určite zakúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj,
    chcem sa opytat, ci by si mi doporucila objednat si knihu v elektronickej podobe alebo je lepsie ju mat v papierovej podobe, lebo su tam tabulky alebo dolezite ilustracie ci fotky ?
    Zijem v zahranici, takze na papierovu knihu si by som si musela dlhsie pockat, kym mi ju niekto prinesie. Elektronicku mozem mat hned.
    Dakujem za odpoved.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, asi myslis knihu od Margit Slimakovej. Je v nej vela ilustracii a aj samotna obalka a spracovanie jej dodava osobite caro, takze ja som skor za papierovu podobu. Ak si myslela knihu Vzdelana,tak ta pokojne i v elektronickej verzii.

      Odstrániť
    2. Prepac, zabudla som to upresnit...ano, myslela som knihu od Margit Slimakovej.
      Dakujem za odpoved !

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky