Spotrebovaná kozmetika | marec 2019

Mesiac uplynul ako voda a znovu sa stretávame pri článku o spotrebovaných produktoch. Minula som viacero obľúbených i menej obľúbených produktov, čo ale otvorilo cestu novinkám na moje kozmetické poličky. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.
 spotrebovana kozmetika
V marci som spotrebovala 17 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 8 kusov.

Perlé Cosmetic

Telový cukrový peeling Perlé Cosmetic je mojou prvou skúsenosťou s touto českou značkou kozmetiky. Nejde o prírodnú kozmetiku, no zloženie nemá vôbec zlé. Minimálne to platí pre tento peeling. Zrniečka sú hrubšie, výrobca tiež nešetril na fialovom sfarbení peelingu no hlavná je úžasná levanduľová vôňa. Vôbec nie nejaká chemická napodobenina levanduľovej vône ale vôňa ako vonia obrovský levanduľový záhon.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Čistiace tonikum na zmiešanú a mastnú pleť Natura Siberica je priehľadné s výraznou zinkovou arómou. Niežeby bola táto vôňa nepríjemná, no časom sa zunuje. Takže zatiaľ to dopadlo vždy tak, že po dvoch týždňoch používania som ho musela kvôli tejto aróme vždy prestriedať s nejakým iným produktom. Samotné tonikum je však fajn. Pleť nedráždi, nevysušuje. Pekne ju dočistí a dobre vplýva na prípadné nedokonalosti, kde výrazne urýchľuje ich hojenie. Cena je tiež fajn. Takže nie je čo riešiť a majiteľkám zmiešanej a mastnej pleti vrelo odporúčam.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: výborné

dekoratívna kozmetika

Mono púdrové očné tiene trblietavé - odtieň 25. réglisse scintillant Yves Rocher je výrazná tmavosivá - antracitová farba, s ktorou si nejako neviem poradiť. Pokus nalíčiť sa a s nimi dopadol efektom veľkého monokla. Sú tmavé, sú trblietavé a mne nesvedčiace. Navyše vôbec neladia s ďalším tieňom umiestneným do kalendára. Jasné a nie sú ani lacné. 7 € sa mi zdá za jeden očný tieň dosť.
Cena: cca 1,7 €  - prepočítané na počet kusov v adventom kalendári
Celkové hodnotenie: pre mňa nevyhovujúce

Mono púdrové očné tiene trblietavé - odtieň 12. baile rose nacre Yves Rocher ma najskôr potešili, lebo pôsobili že budú vhodné na doplnenie väčšiny líčení. Farba je pekná, i keď slabo pigmentovaná. No dosť prášia a na očnom viečku nedržia. Štetcom musím prejsť niekoľkokrát, aby bola požadovaná plocha vôbec očným tieňom pokrytá. A to všetko za podľa mňa prehnaných 7 €. Navyše ide opäť o trblietavé očné tiene, pričom Yves Rocher má v ponuke i matnú verziu. Rozhodne si myslím, že do kalendára mali zvoliť jednu matnú a jednu trblietavú verziu. Čo už.
Cena: cca 1,7 €  - prepočítané na počet kusov v adventom kalendári
Celkové hodnotenie: podpriemerné

Matný rúž grand rouge - odtieň 156 Yves Rocher je poriadne výrazný so studeným podtónom. Dosť ťažko sa nanáša, pretože najskôr akoby sa musel rozkresliť, alebo nahriať, aby na perách vôbec nejakú farbu zanechal. Potom sa rozšantí však až natoľko, že prechádza do okolia pier a v kombinácií s výraznou farbou v ňom pôsobím ako klaun. Navyše pery vysušuje a výdrž je tiež slabá. Dá sa kúpiť za necelých 13 €.
Cena: cca 1,7 €  - prepočítané na počet kusov v adventom kalendári
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Nočný regeneračný krém na poškodené vlasy Yves Rocher používam ako bežnú vlasovú masku pred umývaním vlasov. Nočné produkty idú mimo mňa. Jednak sa mi nepáči mať ušpinený vankúš, resp. spať s nejakým ochranným uterákom na hlave a jednak ráno naozaj nemám čas umývať a upravovať vlasy. Čiže ako bežná vlasová maska je fajn a po plnom 150 ml balení, ktoré stojí necelých 7 € nesiahnem.
Cena: cca 1,7 €  - prepočítané na počet kusov v adventom kalendári
Celkové hodnotenie: priemerný

Jessa


Vlhčené obrúsky na intímnú hygienu sensitiv s extraktom z kamiliek a kyseliny mliečnej Jessa mali vcelku fajn zloženie, boli dostatočné pevné a primerane napustene tekutnou. Navyše ich podľa výrobcu bolo možné splachovať. Nemám im čo vytknúť a je dosť možné, že siahnem po ďalšom balení.
Cena: cca 1,70 €
Celkové hodnotenie: výborné

Double glow peel mask Vichy je minerálnou rozjasňujúcou pleťovú maskou, ktorej účinok je založený dvojitom peelingu. Mechanický peeling zabezpečia maličké čiastočky sopečných hornín a chemický ovocné kyseliny. Doba pôsobenia iba päť minúť je tiež viac ako skvelá. Pri novinke od Vichy svieža gélová textúra na pleti príjemné chladí, po piatich minútach sa bez problémov oplachuje a na pleť možno naniesť ďalšiu starostlivosť v podobe sér a či krémov. Maska pekne odstránila šupinky na dehydratovanej pleti, s ktorou som počas zimy mala menší problém a pekne vyčistila i upchaté póry. Efekt čistenia zanesených však pórov bol však viditeľný skôr pri pravidelnom používaní. Pod pravidelným používaním u mňa myslím raz za týždeň. Výhradu mám akurát voči baleniu. Hoci som maskou nešetrila, naozaj na jedno použitie nespotrebujem 6 ml masky. Zvyšok som teda musela uzatvoriť gumičkou a použiť pri ďalšej aplikácií. Jeden sáčok 2 x 6 ml mi tak pri použití raz za týždeň vydržal na celý mesiac. A to za cenu cca 3 € vôbec nie je zlé. 
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Krasna kazdy den

Hĺbkovo hydratačný balzam s emu olejom Joik sa bežne predáva vo veľkosti 50 g. V minuloročnom adventnom kalendári sa nachádzalo o niečo balenie o niečo menšie, avšak vhodné do kabelky či na cestovanie. Balzam podľa popisu možno použiť prakticky na čokoľvek. Od presušených miest na tele a tvári, po výživu popraskaných pier až cez urýchlenie hojenia. Nepripomína vám popis tie univerzálne balzamy, ktoré sme pred rokmi vo veľkom objednávali s katalógov? Ak áno, tak tento produkt bude niečo podobné, akurát s oveľa lepším prírodným zložením. Po dotyku sa hneď roztápa, čo podmieňuje dobrú aplikáciu. Mne sa najviac osvedčil na urýchlenie hojenia rôznych škrabancov prípadne na ošetrenie červeného nosa pri nádche a prechladnutí. Bonusom je tiež navyše ešte príjemná stredne silná citrusovo-čajovníková vôňa.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Exfoliačný toner s ovocnými AHA kyselinami Joik je podľa oficiálneho popisu určený na ranné a večerné čistenie pleti, pričom jeho úlohou je pleť najmä rozjasniť. V adventnom kalendári sa nachádzalo 30 ml balenie. Pri pátraní po cene a veľkosti plného balenia som veru úspešná nebola. Vyzerá to, že zrejme ide len o experiment a výrobca chce zistiť, aká bude odozva spotrebiteľov. Uvidíme, či sa teda toto tonikum v ponuke objaví neskôr a aké bude jeho zloženie. Samotné tonikum je potrebné pred použitím premiešať, nakoľko sa na spodu balenia usádzajú biele zrniečka. Po premiešaní sa však rozpustustia a je možné pomocou vatového tampóna tonikum aplikovať na tvár. V aróme cítiť zmes brusníc a alkoholu. Pri nanášaní na tvár pomerne lepí a ak máte niekde podráždené miesto alebo hojace sa akné, tak i páli. Čistiaci efekt na prvý pohľad vyzerá dosť slabý, nakoľko na tampóne nezostávajú nečistoty, no pri pravidelnom používaní aspoň raz denne je pleť paradoxne dosť čistá. Ovocné kyseliny zrejme teda naozaj čistia pleť a odstraňujú nečistoty z pórov. Rozžiarujúci efekt som však na pleti nepozorovala. Hoci tonikum pleť vyčistí, kvôli lepivému pocitu ma veru nezaujalo a plné balenie by som si nekúpila. Stačilo vyskúšanie v podobe tejto väčšej vzorky.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobré

Luxusné pleťové mydlo na suchú a normálnu pokožku Joik je podľa oficiálneho popisu určené na čistenie, prípadne i odličovanie pleti. Obsahuje výživné oleje z olív, avokáda, mandlí, pšeničných klíčkov, babuckého a kakakové masla, no i extrakty z bylín. Adventný kalendár obsahoval malé 20 g balenie. Plnú 90 g veľkosť som našla zatiaľ len na estónskej stránke značky Joik, kde sa predáva za cca 6 €. Mydlo má krémovú farbu a vytvára bohatú penu. Ruky ani pleť nevysušuje. Pri umývaní cítiť, že po pleti prechádzate i výživnými olejmi, ktoré neboli pri výrobe mydla zmydelnené. I to je zrejme dôvod, prečo ho výrobca odporúča používať na suchú pleť. Samotné oleje však na pleti po opláchnutí nezostávajú. Pokožka je po použití mydla vyčistená a nie je vysušená. Hydratáciu však tiež nečakajte. Predsa len ide stále o mydlo. Benefitom mydla je pomalá spotreba a trvácnosť. V mydelníčke sa vám určite rozpadávať nebude.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné


BB krém Mon lait d Anesse SO´BIO ETIC - odtieň 01 beige lumiere má pekný svetlý odtieň s podtónom do ružova. Presne takéto odtiene mojej pleti vyhovujú. Krytie je však dosť slabé. Poslúži len na farebné zjednotenie malých farebných nerovnosti. Ja osobne som ho samostatne nepoužívala. Pre mňa také krytie nestačí. Rukami sa nanášal dosť ťažko. Lepšie to šlo so štetcom a ešte lepšie s hubkou. Neposkytuje vyhladenie pleti a výdrž je dosť krátka. Viac ako štyri hodiny nedá. Ja som ho používala na zosvetlovanie odtieňov iných make-upov.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: priemerný

BB krém Perfecteur de tein SO´BIO ETIC - odtieň 01 beige nude má o niečo tmavší neutrálny až žltý podtón. Poskytuje silné krytie. Zakryje i väčšie nedokonalosti a korektore je potrebný len zriedka. I tu chýba vyhladenie a produkt sa ťažšie nanáša. Ide o prírodné produkty bez silikónov, takže vyhladenie pleti som ani nečakala.Výdrž je slabšia. Viac ako štyri - päť hodín nemožno očakávať. Medzi prírodnými produktami ide o jeden z tých lepších make-upoch. Konvečným silikónovým produktom však stále nemôže konkurovať. Po ďalšom balení by som siahla len vtedy, ak by výrobca prišiel so svetlejším odtieňom s podtónom do ružova.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Everyday minerals base

Kompaktný púder Terra Naturi má pekné, vkusné, praktické balenie. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Minerálny púder Everyday Minerals má jednoduché prírodné zloženie. V podstate ho tvorí len mica (sľuda) a prírodné farbivá. Žiadnu neplechu na pleti nespôsobuje. Poskytuje stredné krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Okolo obeda sa síce moja zmiešaná pleť začína lesknúť, ale to stačí odsať iba klasicky papierovou vreckovkou. Potom vyzerá líčenie stále dobre. Ak potrebujem niekedy krytie silné tak tento minerálny púder použijem na tekutý make-up. S čím som však spočiatku mala problém, bol spôsob ako dostať prášok z balenia. Púder je totiž dosť hrubo namletý a otvory v balení sú dosť malé. Nakoniec som však správnu techniku objavila. Obal treba prekryť viečkom, otočiť dole hlavou a triasť. Triasť však treba iba v horizontálnej rovine. Tak dostanete von potrebné množstvo púdru.
Cena: cca 17,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Očný krém Hildegard Braukmann z rady emosie je určený na citlivú oblasť očného okolia, ktorú má chrániť pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Rada emosie ho predurčuje na použitie pre pleť mladšej vekovej kategórie. Očný krém je bez vône, sfarbený do biela. Je však poriadne hutný a tuhý. Hoci ho použijem máličko, veľmi ťažko sa rozotiera. Nepomôže ani klasické poklepávania, ktoré sa na aplikáciu očných krémov všeobecne odporúča. Ani po aplikácií celkom nevsiakne a samá aplikácia podľa mňa jemnému očnému okoliu dosť škodí. Minimálne ja si pokožku pri aplikácií tohto krému dosť ťahám, čo z dlhodobého hľadiska nebude určite prospešné. Ani po nanesení necítim pocit nejakej extra hydratácie či výživy. Od použitia na očné okolie som teda upustila a keďže i pre oblasť dekoltu je dosť mastný,  tuhý a obsahuje látky, ktoré by mohli upchávať póry, zrejme ho spotrebujem na chodidlá. Keď zoberieme fakt, že rada emosie je určená pre mladšiu pleť, čakala by som tomu zodpovedajú ľahšiu konzistenciu. Za seba teda očný krém určite odporučiť nemôžem.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Sudocrem s obsahom zinku používam na akné v štádiu vytvárania (vtedy dokáže tvorbu akné zastaviť), prípadne na akné vo fáze hojenie (kedy dokáže urýchliť hojenie). Okrem toho je vhodný na liečbu zaparenín, popálenín, omrzlín ... V našej lekárničke sa objavuje opakovane a nemám voči nemu žiadne výhrady. Skrátka je to taká klasika.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

V marci som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 101 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 63,50 €.
Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Paráda jsi šikulka :-)

    Velmi mě zaujal Exfoliačný toner s ovocnými AHA kyselinami, takže ten si píšu na wishlist :-)

    Jak nosit výrazné rtěnky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kym sa objavi v predaji, mozes skusit napriklad aj verziu 1 od Clinique. Ta ma tiez celkom dobre exfoliacne ucinky.

      Odstrániť
  2. Aaaaa sakra, ja som vedela, že som v piatok pri nakupovaní niečo zabudla - Sudocrem !!! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzkoušela jsem akorát přípravek na vlasy od YR a oční stíny, ty mi přišly dobré - ty světlé používám ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sudocrem používam rovnako a tiež ho mám vždy doma. Jedine na také čerstvé vyrážky mi pomôcť nevie. Nuž a ten rúž od Yves Rocher ma teda sklamal, dokonca som si ho raz chcela kúpiť ale podľa tvojej recenzie radšej asi nie. Dať 13 eur za niečo čo pery vysušuje sa mi teda nijako nepáči.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dekorativka od Yves Rocher sa podla mna neoplati. Od decembra som rozmyslala, co s tym ruzom. Bolo mi ho luto len tak vyhodit, no zial nic mudre som nevymyslela. Ale aspon viem, ze tento obchodik mam obchadzat.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky