Spotrebovalo sa v máji

Síce s menším oneskorením, no predsa sa stretáme pri článku o spotrebovanej kozmetike za mesiac máj. V poslednom čase dosť nestíham, no už bolo viac ako potrebné odniesť prázdne obaly do kontajnerov s recyklovaným odpadom. Ak ste zvedaví ako sa osvedčili spotrebované kúsky na fotografii, čítajte ďalej.
V máji som spotrebovala 16 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 9 kusov.

Chloé Love - edp, ma dlhý čas vystihovala. Išlo o púdrovo kvetinovú vôňu, ktorá sa hodí na všetky ročné obdobia a všetky príležitosti. Praktický obal, značka, reklama. Som cieľová kategória týchto vôní a tejto značky. Spotrebovala som už druhé balenie a hoci si teraz dám od nej na istý čas prestávku, zrejme sa k nej ešte niekedy opäť vrátim.
Cena: cca 40 €
Celkové hodnotenie: jedná z najlepších

100 % prírodný deodorant ružová záhrada BIORYTME mal nekvalitný plastový obal, kde viečko absolútne nezapadalo do západok a teda nonstop vypadávalo. Všetky ostatné vlastnosti však už boli  príjemné. Vôňa bola spočiatku sladká, cukríková. Postupne však sladkosť vyprchala a teraz v nej dominuje skôr horký podtón levandule a pelargónie. Stále však ide o príjemnú vôňu. Po nanesení ju však necítiť a neprechádza ani na oblečenie. To hodnotím pozitívne. Ja osobne nemusím deodoranty, ktoré vôňou súperia s parfumom a oblečenie treba po každom použití prať. Hoc ste ho mali na sebe iba krátko. Produkt bol tuhy a dobre sa nanášal. Nebránil poteni a ani pot neabsorboval, no pach potu potláča dokonale. Počas celého dňa pot necítiť a to ani vtedy, keď ho použijem pred cvičení. V tomto je vskutku výkonný.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný

Tuhý deodorant chladivý vánok Navia ma univerzálnu vôňu vhodnú pre mužov i pre ženy. Obsahuje kamenec, takže okrem deodoračného účinku pôsobí aj ako mierny antiperspirant. Ja som bola z jeho účinkami spokojná. Pot nebolo cítiť vôbec počas celého dňa a potila som sa menej ako pri použití iných deodorantov. Nanášal sa dobre a na oblečení nenechával fľaky. Výhradu mám iba voči obalu. Závit treba otáčať do opačnej strany ako sme zvyknutý a po spotrebovaní vyčnievajúcej časti deorantu zostane v závite ešte pomerne dosť hmoty. Tu treba potom naberať prstami, pričom z prstov sa ťažšie umýva.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný


Pleťový toner s kadidlom Balm Balm obsahuje jednú jedinú zložku boswellia carterii, čo je samotné kadidlo. S kadidlom som sa doposiaľ stretla iba v kostole. Ako zložku kozmetiky som ho ešte nepoznala a bola som veľmi zvedavá na jeho vôňu. Moja prvá reakcia bola - no fuj. Vôňa je drevitá s kyslým podtónom. Viem, že koľko ľudí, toľko chutí, ale mne kadidlo v kozmetike nevonia. Pleťový toner som aplikovala na vatový tampón a používala ho na klasické tonizovanie pleti po odlíčení. Malé balenie vydržalo približne mesiac a zhruba v polovici používania bolo vidieť i prvé účinky. Na pleť pôsobilo tak, že póry sa stiahli a pôsobili menšie. S tým súvisí i menšie mastenie pleti počas dňa. Tonikum by som preto odporučila ľudom s rozšírenými pórmi.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: dobré

Malý zázrak Balm Balm ma zaujal najmä názvom. Myslím, že nie som jediná, ktorá chcela ten malý zázrak na sebe pozorovať. Ide vlastne o zmes prírodných olejov, kde základ tvorí olej šípkový. Oleje sú balené v sklenenej fľaštičke s plastovou pipetou, ktorá nedosiahne až na dno. Posledné kvapky séra, teda musíte už klasicky vylievať z fľaštičky do dlane. Sérum je pomerne ľahké, no napriek tomu do pleti úplne nevsiakne. Pri večernom použití mi to však vôbec nevadilo. Vôňa je slabá, zemitá, dominuje v nej borievka a mandarínka. Pleť bola počas používania séra pekne hydratovaná, vyhladená. Chýbal mi však regeneračný efekt a hojenie nedokonalosti pleti, ktoré som pozorovala pri používaní čistého šípkového oleja. Olej by som odporučila teda skôr niekomu so suchou a normálnou pleťou, kto nepotrebuje urýchliť hojenie drobných nedokonalosti.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: výborné


Maslo na pery Astor v odtieni 011 feeling feline neprechádzalo do okolia pier, nevysušovalo pery, pri opakovanom nanášaní nevytváralo žmolky. Z užívateľského hľadiska ide o praktický kúsok. Akurát nápisy na obale sa postupne ošúchavajú, až obal zostane úplne bez akéhokoľvek označenia. Odtieň bol pomerne výrazný s ružovkastým korálovým podtónom. Masla Astor sú podľa mňa fajn, no keďže sa mi doma nahromadilo veľa produktov na pery, ktoré ani nestíham používať, po ďalšom kúsku teraz nesiahnem.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborné

Long last glosswear CLINIQUE v odtieňoch 25 a 33 sú posledné kúsky z balenia piatich leskov, ktoré sa predáva v duty free shopoch. Lesk vydržal približne 3 - 4 hodiny v dobrom stave a potom sa postupne nenápadne vytráca. Na perách síce zanecháva pocit, ktorý by niekto označil sa jemne lepivý. Pre mňa je to však indikátorom toho, že na perách je všetko ok, prípadne viem, či treba lesk obnoviť aj bez toho aby som sa kontrolovala v zrkadle. Uvedené odtiene som používala súčasne. Keďže jeden z nich bol príliš výrazný a druhý naopak nenápadný, spolu vytvárali použiteľnú kombináciu.
Cena: cca 6 + 6 € (po prepočte na počet kusov v balení)
Celkové hodnotenie: výborné


Ceruzka cream sharper for eyes 01 black diamond Clinique, je totiž strašne tvrdá a veľmi zle sa mi s ňou líči. Očné viečko doslova škriabe. Zle sa strúha a po zastrúhaní sa láme. Ak by sa vám s ňou podarilo nalíčiť, tak môžete čakať čiernu farbu s trblietkami, ktorá je pomerne trváca. Tvrdosť ceruzky ma však od ďalšieho používania odrádza.
Cena: cca 3,80 € (po prepočte na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: podpriemerná

Lash power mascara v odtieni 01 black onyx Clinique sa pomocou klasickej tenkej štetinkovej kefky sa vcelku dobre nanášala, no efekt bol dosť priemerný. Nijaké extra zvýraznenie rias som si veru nevšimla. A to ja osobne s mojimi prirodzene peknými riasami ani nie som na maskary príliš náročná. Pekný efekt na riasach mi totiž urobí väčšina z nich. Pri Clinique sa to však nekonalo. Je pravda, že oči nedráždila a ani sa neotláčala. No to mi nestačilo. Problém nastal pri odličovaní. Tento kúsok sa odličuje iba čistou vodou. Maskara na riasach vytvorila akési trubičky, ktoré sa pomocou teplej vody dali stiahnuť dole. Dosť som si však pri tom oči šúchala a nemyslím si, že pre citlivú pokožku v okolí oči to je práve najvhodnejšie. Navyše mám vo zvyku po príchode z práce micelárnou vodou odlíčiť oči, pričom make-up si ešte nechávam. V tomto prípade to nebolo možné, lebo vodou sa samozrejme zdevastoval zvyšok líčenia. Po tejto maskare teda v budúcnosti určite nesiahnem.
Cena: cca 3,80 € (po prepočte na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerná

Fixačný kompaktný púder all about matt Essence je balený v pevnom plastovom obale, ktorý sa počas celej doby používania nepoškodil a dokonca ani nápis na obale sa neošúchaval. Púder je jemne namletý. Na štetec sa naberá primerané množstvo, avšak pri nanášaní na tvár práši. Prášivosť by som označila za strednú. Vzhľadom na obsah mastenca hneď na prvom mieste v zložení to nie je najlepšia vlastnosť. Vdychovanie talcu - mastenca, nie je najzdravšie. Na tvári necháva jemný biely prášok. Celková farba make-upu sa púdrom jemne zosvetlí. So zmatňujúcimi vlastnosťami som bola spokojná. Moja zmiešaná pleť sa začala lesknúť približne po štyroch hodinách. Po jeho spotrebovaní sa dosť výrazne zlepšil stav mojej pleti, čiže zrejme obsahuje látku, ktorá upcháva póry. Po ďalšom balení teda nesiahnem.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Bronzer Cosme´etika je v papierovom obale, ktorý sa používaním špiní. Ako vidíte na fotografií, nie je to až také hrozné a to som ho používala až do skončenia doby spotreby. Na štetec sa naberá v primeranom množstve a pigmentácia je o niečo slabšia ako je v obale, takže tým pádom mi vyhovuje. Pri nanesení väčšieho množstva sa však dá docieliť aj tmavšia farba ako vidíte v balení, to však nevyužívam. Oceňujem tiež, že ide o jeden odtieň, lebo pri bronzeroch, ktoré boli tvorené mozaikou rôznych odtieňoch aj tak používam iba niektoré odtiene. Výdrž by som označila ako strednú. Vydrží približne polovicu pracovného času, potom sa začne postupne vytrácať, ale nevytvára pri tom nejaké fľaky. Z moje strany teda spokojnosť.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: výborný


Telové maslo malina bon bon Joik výrazne sladko cukríkovo vonia. Vôňa zostáva i na pokožke.  Maslo sa dobre rozotiera, rýchlo vsakuje a necháva po sebe jemné trblietky. Kvalitatívne by som ho určite zaradila na najvyššie priečky. Klasické drogériové telové masla s nim ani nemôžu súťažiť.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné

Kondicióner s mandľovým a argánovým olejom  nadväzuje na šampón. Nuž ja kondiciónery nepoužívam. Myslím, že s dobrým šampónom ich netreba. Keď ho už však mám, tak som ho vyskúšala. Bola som príjemne prekvapená. Príjemná vôňa, o niečo slabšia ako v prípade šampónu. Stačí ho máličko, vo veľkosti hrášku. Vlasy nie sú zaťažené a lepšie sa upravujú. Po tejto skúsenosti používanie kondicionerov prehodnotím.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý


Hĺbkovo čistiaca maska PurDerm DADO SENS podľa popisu pracuje na báze enzýmov, ktoré odstraňujú zrohovatenú pokožku a zjednucuje nerovnosti. Jemne odstraňuje a otvára blokované póry, dezinfikuje, redukuje zápal a podporuje hojenie. Maska má gélovitú priehľadnú štruktúru. Na pleti ju vidieť len minimálne. Pleť nesťahuje. Nepatrí k maskám, po ktorých vidieť hneď po opláchnutí nejaký efekt. Efekt tu však je. Na druhý až tretí deň vidieť zlepšenie pleti, nedokonalosti pleti ustupujú. Nie je však natoľko účinná, aby dala do poriadku nedokonalosti, ktoré mi spôsobil krém do rovnakej značky
Cena: 4,60 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom sete)
Celkové hodnotenie: dobrá

Ricínový olej Saloos patrí medzi lacnejšie oleje. Oveľa drahší nebude ani u iných značiek. Olej má zlatú farbu, takmer nevonia a hlavne je veľmi hustý. Používala som ho na zahustenie obočia a rias, no veľký efekt som nepozorovala. Spotrebovala som ho ako masku na vlasy, no ani tam nejaký zázrak nespôsobil. Po ďalšom balení nesiahnem.
Cena: 4 €
Celkové hodnotenie: priemerný
V máji som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 130 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 92 €.
Zaujal vás niektorý produkt?

Komentáre

  1. Ricinový olej mi už taky dochází, musím si doobjednat a ty přírodní deoše jsou super měla jsem Biorythme a byl dokonalý!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to som rada, že počujem chválu na deodoranty od Navie a BioRythme, hlavne tú Naviu chcem už dlhší čas vyskúšať. Používa ju aj moja švagriná a brat, takže pevne verím, že budem tiež spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky