Spotrebovalo sa v marci

Dnešný článok o spotrebovanej kozmetike bude patriť k tým dlhším. Minula som viacero obľúbených i menej obľúbených produktov, čo ale otvorilo cestu novinkám na moje kozmetické poličky. S tým budú časom súvisieť i nové recenzie na blogu. Dnešok však ešte patrí množstvu spotrebovanej kozmetiky. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.
V marci som spotrebovala 25 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 14 kusov.


Express Haar-kur 2in1 zintrone-papaya Alverde ma vôbec nezaujala. Nevynikla vôňou, balením a ani účinkom. Balenie je dosť veľké a vydržalo na štyri použitia. Skúšala som túto kúru aplikovať pred i po umytí vlasov. V oboch prípadoch som nepozorovala žiaden efekt. Na druhej strane však vlasy ani nezaťažila a nebol problém s ich úpravou. Masku som našla v adventnom kalendári, no presne v rovnakom balení sa dá kúpiť i bežne. Ja ju však znovu nepotrebujem.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerná

Sprchový gél Pure Aroma jasmine-pistachio Cien zaujal obalom, ktorý nápadne pripomína obaly od Dermacolu. Neviem, kto prišiel s obalmi skôr, no podoba je zjavná. Pozitíva prípravku však pekným obalom končia. Vôňa bola priemerná, samotný sprchový gél veľmi riedky a vodový. Dokonca mierne vysušoval. Sprchové gély Cien som mala vždy rada, no verzia Pure Aroma sa im podľa mňa nevydarila. Ďalšie balenie si logicky nekúpim.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Krémový peeling na chodidlá Collistar jemne voňal citrónmi. Peelingovacie vlastnosti boli fajn. Peeling bol bielej farby, krémovej konzistencie s obsahom peelingujúcich čiastočiek. Čiastočky boli pomerne ostré a dobre si poradili so zhrubnutou pokožkou nôh. Najväčším benefitom prípravku bola pemza ako súčasť obalu, ktorá sa používaním vôbec neničila a nechávam si ju aj po spotrebovaní peelingu.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborný


Prírodný osviežovač vzduch - citrón Saloos sme používali v kuchyni na pohltenie pachov po varení, ktoré zostávali aj po vyvetraní. Svoju funkciu si spoľahlivo plnil, i keď samotná citrónová vôňa ma veľmi nezaujala. Bola pomerne výrazná, horká a nejako sa vôbec nepodobala na vôňu citróna po rozkrojení. Je to však výborná alternatíva syntetickým produktom, ktoré obsahujú množstvo škodlivých látok. Vydržal vari i dva roky a to i pri častom používaní.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborný
Prírodný osviežovač vzduch - antitabak Saloos našiel svoje využitie na toalete. Spoľahlivo prekrýval pachy pomarančovou vôňou. Táto vôňa sa mi na rozdiel od prechádzajúcej verzie páčila a po tomto produkte siahne znovu. Vydržal veľmi dlho, neobsahuje syntetické látky a tak nemám dôvod siahať po konkurenčných produktoch. Akurát názov antitabak mi príde trochu divný, lebo osviežovač možno použiť i na iné účely.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Eau naturelle parfumée - grenade Weleda som objednávala bez ovoňania. Poviem vám, nerobte to. Prvé ovoňanie bol šok. Vôňu by som prirovnala k sladkým lízankám pre malé deti. Skrátka ideálna vôňa pre učiteľky v materskej škôlke. Postupne som si však na netradičnú vôňu zvykla a používala som ju rada. Výdrž bola slabučká a aplikáciu bolo treba často opakovať. V nemeckom Mullerovi majú testery týchto Weleda vôni, tak prípadne ovoňajte najskôr tam. Ja sa pamätám, že keď som dodatočne voňala prírodné vône Weleda, verzia grenade bola pre mňa najlepšia, pričom verzia rose mi dokonca smrdela. Preto radím, bez vyskúšania nekupovať.
Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie: netradičná, no výborná

Eau de toilette natural spray Jil Sander Sun sa už niekoľkokrát na blogu medzi spotrebovanými produktami objavila. Je to príjemná sladká letná vôňa. Hlavu tvorí citrón, pomarančový kvet, bergamon. Srdce kosatec, ylang-ylang, karafiát, ruže, konvalinka a základ vanilka, tonka, céder, benzoin. Určite sa zaradil k mojím obľubeným vôňam. Cena je tiež viac ako prijateľná, takže určite sa v budúcnosti stretneme znovu.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Čierne mydlo - uhlie od značky Mydlo z Farmy bolo ručným výrobkom a na mydielku bolo vidieť, že je ručne krájané, čo je milé. V štruktúre sa dali rozoznať hrubšie výčnelky, ktoré sú zrejme čiernym uhlím. To mi po celý čas používania dosť vadilo a drelo ruky. Okrem tejto vlastnosti však už k mydlu nemám výhrady. Mydlo som používala na tvár ako posledný krok čistenia pleti. Vytváralo bohatú sivastú penu, nefarbilo umývadlo, nevysušovalo tvár, dôkladne čistilo pleť a voňalo jemne čajovníkovým olejom. 
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: dobré
Mydlo s ružou a červeným ílom Joik vyzeralo naozaj krásne. Bolo symetricky orezané, čo nebýva vždy pravidlom. O červenú farbu výrobku sa postaral červený íl a pracne ručne farbenie. To znamená, že výrobca oddelil časť mydlovej hmoty, zafarbil ju červeným ílom a postupne ju pridával do zvyšku mydlovej hmoty. Možno nejako podobne ako keď pridávame do koláča kakao. Mydlo bolo bez vône. Mydlo som používala na ruky, pričom veľmi dobre penilo a následne i čistilo. Nevysušovalo pokožku, v kúpeľni dobre vyzeralo a hlavne nebolo mazľavé. Recept na výrobu mydla je teda dobre zostavený a mydlo by som zaradila k tomu kvalitnejšiemu, čo sa dá medzi prírodnými mydlami nájsť.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné


Tvarujúcí gél na obočie - brown Ardel obočie veľmi nefarbil a nezahustil ako som bola navyknutá pri podobnom produkte od Alverde. Slúžil skôr na fixáciu chĺpkov, čo ja zase nejak extra nepotrebujem. Navyše, ako vidíte na fotografií, pokazil sa skôr ako som stihla spotrebovať čo i len štvrtinu balenia. Zrejme k tomu pomohlo to, že som s ním cestovala počas mrazov, no žiadna iná kozmetika s tým nemala problém. Ďalšie balenie nechcem ani len náhodou.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Riasenka Extra 3D Lash Rimmel je lacná, farbí riasy do čierna, zvýrazní ich, nedráždi oči a nerozmazáva sa. Viac sa mi síce páči verzia Extra Super Lash, no i toto nie je zlé. Po riasenkách Rimmel siaham vtedy, keď neviem čo si mám kúpiť. Ak máte prirodzene pekné riasy, tak vám bude úplne stačiť.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: dobrá

Long last glosswear CLINIQUE v odtieni 27 happy je mojím tretím najobľúbenejším odtieňom zo sady piatich leskoch, ktorý som si kúpila na letisku. Ak vás zaujali, ešte stále sa toto balenie v duty free shopoch predáva. Pery boli po nanesení lesku výrazne pigmentované, lesk neprechádzal do okolia pier, vydržal približne 3 - 4 hodiny v dobrom stave a potom sa postupne nenápadne vytráca. Na perách síce zanecháva pocit, ktorý by niekto označil sa jemne lepivý. Pre mňa je to však indikátorom toho, že na perách je všetko ok, prípadne viem, či treba lesk obnoviť aj bez toho aby som sa kontrolovala v zrkadle.
Cena: cca 6 € (po prepočte na počet kusov v balení)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Sprchová pena šťavnaté jablko Joik jemne jabĺčkovo vonia. Pripomína jablkový mušt, no je slabšia ako v prípade peny na ruky. Tým, že má slabšiu intenzitu, nezostáva na pokožke. Samotná pena je stredne hutná avšak stála. Pleť nie je po sprchovaní vysušená, napnutá a ani podráždená. Vďaka týmto vlastnostiam by som sa ho neobávala použiť ani na citlivú či detskú pokožku. Zvykla som ju používať i na odlíčenie tváre počas sprchovania a osvedčila sa i na tento účel.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná

Pena na umývanie rúk s vôňou jablka Joik je pre mňa netradičným kúskom. S tým súviselo i to, že som si na použitie musela najskôr zvyknúť. To, že už priamo z obalu dostanem penu a nemusím nič v rukách mydliť, bolo pre mňa divné. Dá sa však na to zvyknúť. Určite tomu pomohlo i to, že pena bola poriadne bohatá a okrem umývania rúk bola priam ideálna na čistenie kozmetických štetcov. Za zmienku stojí aj pomerne výrazná vôňa jabĺk, ktoré akoby začali kvasiť. Takto voňajú jablčné mušty. Tým, že vôňa zostávala i na rukách, som penu presunula do kuchyne a používala som ju na umývanie rúk po príprave aromatických jedál. S týmto býva často problém a ja priam neznášam, keď už dávno po skonzumovaní obeda mám na rukách stále vôňu nejakého korenia. Pena si s týmto poradila a presne touto svojou vlastnosťou si ma získala.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná


Intenzívna čistiaca pena - slamienka L´occitane bola veľmi hutná, trvácna. Odličovala výborne. Stiahla z tváre i silný make-up a dá sa použiť i na odličovanie očí. Z tváre sa dobre oplachuje. Produkt je pomerne silno parfumovaný. Vo vôni necítiť žiaden z prírodných extraktov, skôr ide o nejaké umelé zložky s púdrovým podtónom. Po čase mi táto vôňa začala dosť prekážať a penu som používala na striedačku s inými produktmi. A aký je konečný verdikt? Šla by som do plného balenia. Pravdu povediac nie. Pena síce pekne odličuje, no výrazná vôňa je u mňa prekážkou.
Cena: cca 7 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: výborná

Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala.  Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane. Naposledy to bolo v októbri.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších



Telové maslo citrus-bergamon Joik malo jemnú vôňu s dominanciou bergamonu. Citrusové podtóny sa strácali. Na pokožku vôňa neprechádza. Telové maslo bolo našľahané,  jemné, perfektne sa rozotieralo a okamžite vsakovalo. Na pokožke nezostával žiaden pocit mastnoty, tak ako to býva pri produktoch obsahujúcich bambucké maslo. Ak by som si neprečítala zloženie, vôbec by som nepredpokladala, že sa v telovom masle bude takáto zložka nachádzať. To je pre mňa signálom, že výrobca má naozaj prepracovaný recept a otestované všetky pomery surovín, ktoré do telového masla pridáva. Napriek tomu, že telové maslo rýchlo vsiakne, pokožka je pekne hydratovaná. Okrem použitia na telo, som ho používala i na ruky a nohy. Dokonca si viem predstaviť v prípade suchej pokožky i použitie na tvár v podobe hydratačnej masky. Cena je teda vyššia, ako pri telových maslách, ktoré si zvyknem bežne kupovať, no rozdiel medzi nimi je viditeľný. Cena zodpovedá kvalite.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších


Telové mlieko s bambuckým maslom L´occitane bolo poriadne husté. Niečo medzi telovým mliekom a telovým maslom. Rozotieralo sa dobre a okamžite vsakovalo. Vôňa bola stredne silná a označilo by som ju za sladkú púdrovú. Zostávala na pokožke. Telové mlieko hydratovalo nadpriemerne a určite nie je na každodenné použitie. Pri normálnej pokožke ho stačí použiť dvakrát týždenne. Nepáči sa mi však, že pri ďalšom sprchovaní je ešte stále v pokožke a sprchovaním sa vymýva. To sa mi nestalo asi pri žiadnom výrobku. Navyše ak človek ide cvičiť uvoľňuje sa spolu s potom. Po plnom balení z tohto dôvodu nesiahnem. Hodiť by sa mohlo na poriadne presušenú pokožku, ktorá však nesmie byť citlivá. Vonných látok obsahuje totiž poriadne veľa. Vo všetkých ostatných prípadoch bude podľa mňa na hydratáciu tela vyhovovať niečo iné.
Cena: cca 7 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: dobré

Jemný krémový deodorant grep a bergamon Mylo mal príjemnú vôňu s grepovým podtónom na pozadí. Konzistencia bola presne akurát. Tak, aby sa prípravok dobre naberal a zároveň aby sa neroztápal ešte pred nanesením. Vďaka konzistencií pekne absorbovala pot. Vytvára tak pocit suchého podpazušia. Aplikáciu však bolo počas dňa treba opakovať. Aktivitu vo fitku však vôbec nezvládal a vtedy jeho deodoračný účinok nepostačoval. Pekný obal si nechávam na výrobu domácej kozmetiky.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Sébium Sérum Bioderma malo gélovitú mazľavú konzistenciu. Po pleti dosť kĺzalo a trebalo si dávať veľký pozor, aby sa nedostalo do očí alebo na pery. Vsiaklo približne za päť minút, no pleť zostávala na dotyk lepkavá a celkovo som mala z aplikácie i použitia séra nepríjemný pocit. Sérum absolútne vôbec nefungovalo na farebné nedokonalosti ako sú pigmentové škvrny alebo fľaky po akné. Pleť tiež nebola vyhladená a ani nevyzerala omladená. Fungovalo však na upchaté póry. Jednak ich upchávaniu predchádzalo a jednak tie upchaté vedelo uvoľniť. Počas používania séra som výrazne obmedzila návštevu kozmetičky a profesionálne čistenie pleti. Jednoducho nebolo treba. Efekt bol teda dobrý, no celkovo spôsob aplikácie, lepkavosť a nutnosť používať krém s ochranným faktorom ma od ďalšej kúpy odrádzajú. Odrádza má i príliš veľké balenie s objemom 40 ml, ktoré treba spotrebovať deväť mesiacov od otvorenia. Po ďalšom balení teda zrejme nesiahnem. Na jar a v lete dám chemickým peelingom pokoj no a s príchodom jesene možno vyskúšam nejakú inú značku.
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: dobré

Organic spa mask - black clay Frais Monde je čierna ako uhoľ. Kým som nepreskúmala zloženie, bola som presvedčená, že to uhlie naozaj aj obsahuje. Čiernu farbu však spôsobuje čierny kaolínový íl. Vôňa masky ma veľmi nezaujala. Príde mi taká nepodarená chemická. Kamarátkam však väčšinou vonia, takže to bude vecou osobných preferencií. Maska sa nanáša dobre. Na pleti sa nechá pôsobiť 15 - 20 minút a potom sa dá vcelku dobre opláchnúť vodou. Áno, umývadlo bude síce čierne, no taký marocký íl dokázal spraviť v kúpeľni väčší neporiadok. Pleť nie je podráždená. Čierne bodky sú na osemdesiat percent vyčistené. Pleť je viditeľne rozjasnená. Dokonca vždy na ďalší deň po použití masky dostávam pochvaly, ako dobre vyzerám. To sa mi veru po použití masiek nestávalo. Maska teda vytvára ten vysnívaný wau efekt. Moje potešenie je o to väčšie, že podobných masiek má Frais Monde viacero. 
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Spevňujúci očný krém JOIK mal slabučkú jemnú sladkastú vôňu, stredne hutnú konzistenciu, biele sfarbenie a dobre sa na očné okolie nanáša. Ja som ho používala ráno, pričom úplne vsiakol do piatich minút a po následnom nanesení make-upu nerobil žiadnu neplechu. Hlavným a pozorovateľným účinkom krému bola výživa a hydratácia očného okolia. Používala som ho v zime a musím povedať, že som nemala žiadne problémy s vysušeným očným okolím. Spomínané spevnenie očného okolia som ale nepozorovala. Možno ak i nejaké bolo, tak to nebol wau efekt, ktorý by možno spozorovať na prvý pohľad. Napriek tomu však ide o príjemný očný krém, ktorý by som odporučila používať mladším vekovým kategóriám počas chladnejšieho počasia.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Český krém od Havlíkovej apotéky mal silnú bylinkovú vôňu, ktorá sa zrejme nebude každému páčiť. Krém bol stredne hutný, dobre sa rozotieral a približne do piatich minút úplne vsiakol. Pleť potom pôsobí na dotyk sucho, ako by krém ani nebol použitý. Po troch - štyroch hodinách sa však moja zmiešaná pleť začala dosť lesknúť. Použitie počas dňa teda neprichádzalo do úvahy. Z nočného použitia som nebola nadšená. Večer preferujem rôzne olejčeky a nočný krém som už nepoužívala ani nepamätám. Krém však bolo treba spotrebovať, tak som sa do toho pustila. Je pravda, že krém pleť vyživil, poskytol bežnú hydratáciu, neupchával póry, no zároveň neposkytoval nič špeciálne, čo by ma zaujalo. Žiadna regenerácia, vyhladenie, omladenie, rozžiarenie. Nič. Proste bežný krém, po ktorom som sa viac leskla. Obal i všetky popisy má však nádherné. Na tom zrejme stojí i marketing značky. To môžem len pochváliť.
Cena: cca 7,50 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Špongia na nanášanie make-upu z E-bay vydržala vyše dvoch rokov a bola výborná. Make-up i rozjasňovač s jej použitím vyzerali prirodzenejšie a ani s čistením nebol problém. Problémom je však to, že hoci som objednávala od rovnakého výrobcu rovnaký typ špongie, kvalita už bola úplne niekde inde. Nová hubka je príliš mäkká, viac zväčšuje svoj objem a aj sa viac ničí. Nuž o tom je asi E-bay.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: dobrá

Morská kozmetická hubka na pleť sa označuje ako náhrada kozmetických tampónov. Ja som ju vyskúšala na odličovanie s použitím čistiaceho gélu, prípadne ešte na odstraňovanie kozmetickej masky. Na tvári bola príjemná a aj sa pomocou nej lepšie odličovalo či odstraňovala maska. Na to, že som ju používala len občasne sa však dosť rýchlo ničila. Po každom použití ju bolo potrebné umyť v horúcej vode, čo nebolo príjemné na ruky a ani spotreba vody nebola práve ekologická. To, že je vlastne zo živého organizmu tiež nie je práve priateľské voči prírode. Ja som ju dostala k nákupu, no po ďalšej neplánujem siahnuť.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: neekologická


Vzorky - Slamienkový nočný krém L´occitane má podľa popisu znižovať výskyt hlbokých vrások a hĺbkovo hydratovať pokožku. Páčil sa mi viac ako jeho denná verzia. Neobsahoval bambucké maslo a toľko ďalších látok nevhodných pre zmiešanú pleť. Nemal takú tuhú konzistenciu, pekne hydratoval a aj make-up na ňom držal dobre. Používala som ho totiž ráno. Večer podľa mňa silikóny na pleť nepatria a to je zároveň i vysvetlením, prečo po plnom balení nesiahnem.

Vzorky - Slamienkový očný balzam L´occitane má pleť v okolí očí napínať a redukovať tak očné vrásky. Očný krém je stredne silno parfumovaný a citlivým očiam by to asi vadilo. Má krémovo-gélovitú štruktúru, ktorá pomerne rýchlo vsiakne a pleť je na dotyk hladká. Na dotyk je však zároveň i suchá. Ak sa pleti nedržím, pocity suchosti nepociťujem. To iba naozaj pri dotyku, no každopádne je to zvláštne. Extra dávku hydratácie teda nečakajte. Čo mi však vadí, je to, že ak sa dostane do očí (napríklad ak si počas dňa oči trochu pošúcham), tak v očiach páli. A to teda nechcem. 


Vzorky - Slamienkové sérum L´occitane má byť koncentrátom účinných látok, ktoré bojujú proti starnutiu pleti. Vzhľadom na obsah silikónu som sa rozhodla používať sérum ráno. Ako som už písala, večer sa silikónovým prípravkom vyhýbam. V noci pleť nemusí byť vyhladená. Ráno však nie sú až takým veľkým problémom. Sérum do pleti pekne vsiaklo a prakticky hneď som mohla aplikovať krém. Takto to podľa mňa má so sérami vyzerať. Žiaľ väčšina sér pripomína skôr krém ako sérum. Z dvoch vzoriek som získala k séru neutrálny postoj. Veľký účinok sa z 2 ml veľmi pozorovať nedá a okrem silikónového vyhladenia som ani nič iné nepozorovala. Do obchodu po plné balenie teda nepobežím, no časom kúpu nevylučujem. Uvidíme.



Vzorka - Organic snail gel cream Dr.Organic má pleť hydratovať, tónovať a upokojovať, pričom výrobca stavil na extrakt zo slimáka. Z tohto dôvodu som čakala gélovitú konzistenciu, no ide o klasický biely krém. Vonia sladko ako gumové medvedíky, dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Na pleti však po nanesení pociťujem divný pocit suchosti. Z tohto dôvodu a aj kvôli obsahu bambuckého masla sa o plné balenie nebudem zaujímať.

Vzorka - Organic cranberry BIO:VÉGANE krásne sladko voňal, dobre sa rozotieral a príjemne hydratoval. Vzorka sa mi páčila, no je určený pre normálnu a suchú pleť, čomu zodpovedajú zložky ako slnečnicový olej a bambucké maslo. To by sa asi mojej zmiešanej pleti z dlhodobého hľadiska nepáčilo. Ak však máte normálnu pleť a zároveň máte radi sladké vône, vyskúšajte. Myslím, že práve vôňa je najväčším plusom tohoto krému. 

Vzorka - Hydra aloe vera SO´BIO étic bol podľa vzorky bežným krémom určeným na citlivú a veľmi suchú pleť. Takmer nevoňal a bol stredne hutný. Použitie na tvári ma nezaujalo, tak som vzorku spotrebovala na ruky. Nič výnimočné to nebolo.



Celkovo som vo februári spotrebovala kozmetiku v hodnote 165 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 108 €.

Komentáre

  1. Některé značky neznám, ale spotřebovala jsi toho teda hafo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suhlasim. Je toho dost. Dalsi mesiac toho bude podstatne menej.

      Odstrániť
  2. Ja som ani nevedela, že tá L´Occitane pena je na odličovanie :) ja si ňou umývam pleť v sprche :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky