Aprílové prázdne obaly

Ahoj milí návštevníci blogu. Na dnešný sviatočný podvečer som pre vás pripravila článok o spotrebovanej kozmetike. Myslím že k podvečernému oddychu po majálesoch a výletoch padne vcelku vhod.



V apríli som minula celkovo 14 kúskov, z čoho do kategorie prírodnej kozmetiky patrí 9 výrobkov.

Čistiacu penu 3 v 1 Alverde chválim na blogu často. Pena dokonale odlíči, pričom nevysušuje a nedráždi pleť. Je vhodná i na odlíčenie očného make-upu. Čo viac si môžem želať? Pena prešla i mojím odličovacím testom s bielym uterákom a na bielom uteráku nezostávajú po odlíčení žiadne stopy make-upu. Výrobok kupujem opakovane.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších



Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala.  Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane.
Cena: cca 2,25 €

Celkové hodnotenie: jedna z najlepších



Pleťový peeling s morskými riasami Alverde mám už v druhom balení. Vonia podobne ako celá "morská rada" rada riasami, ale vôňa je menej výrazná ako pri čistiacom géle, či pleťovej vode z rovnakej rady. Peelingovacia hmota je priehľadná s modrými zrniečkami. Z hľadiska konzistencie by som peeling zaradila k jemnejším. Na tvári nelepí, dobre sa oplachuje. Už upchaté póry síce neodstráni, ale pôsobí preventívne voči ich upchávaniu. Používanie tohto peelingu ma baví.
Cena: cca 2 €

Celkové hodnotenie: výborný




Makeu-up anti-blemish solution Clinique je všeobecne v recenziách chválený a musím to potvrdiť aj ja. Odtieň fresh ivory 02 pekne vyhovuje mojej svetlej pleti s podtónom do ružova. Make-up vydrží počas celého pracovného dňa, neoxiduje, nestráca sa. Krytím sa zaraďuje do kategórie silne krycích make-upoch, no zároveň nevytvára efekt masky. Pri jeho použití už nepoužívam korektor, čo veľmi oceňujem. Trafiť farbu korektoru tak, aby ladil s make-upom je dosť náročné a zapracovanie korektora si tiež žiada nejaký ten čas. Pokiaľ to vie vyriešiť rovno make-up, som len rada.Už mám druhé balenie.
Cena: cca 25 €

Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Kompaktný púder Terra Naturi má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Jedno balenie vydrží približne mesiac.
Cena: cca 3,80 €
Celkové hodnotenie: výborný
Suchý šampón Batiste - verzia cherry som si kúpila po dobrej skúsenosti s verziou original, ktorú kupujem pravidelne. Pozitívne hodnotím aplikáciu a vôňu. Efekt je však trochu zvláštny. Pri suchých šampónoch, ktoré som doteraz používala, bol efekt okamžitý no krátkodobý. Pri Batiste pozorujem, že vlasy vyzerajú lepšie až o tri - štyri hodiny, avšak efekt mi vydrží aj dva - tri dni. Míňa sa však veľmi rýchlo. Rozdiel medzi original a cherry je akurát vôňa. Nezaujala ma tak, aby som kúpila cielene túto verziu.
Cena: 3,80 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Deodorant s vôňou vanilky a pomaranča Alva je v sklenenom obale s plastovou guľôčkou a vrchnákom. Aplikácia je rovnaká ako pri asi všetkých guľôčkových deodorantoch. Závisí od používateľa, aký typ prípravkov uprednostňuje. Vôňa je krásna. Kombinácia vanilky a pomaranča sa naozaj podarila. Samotný účinok je však vcelku priemerný. Napriek obsahu kamenca som žiaden antiperspiračný účinok nepozorovala. Človek sa skrátka pri tomto deodorante klasický potí. Výdrž nie je celodenná. Pot necítiť zhruba 4 - 5 hodín. Potom treba prípravok znovu aplikovať. Osvedčil sa však pri športe. Aj napriek veľkej záťaži tú hodinku športovania zvládol. Ďalšie balenie neplánujem z dôvodu pomer cena účinok. 
Cena: 8 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Deodorant Benátska noc Soaphoria funguje na princípe sódy a bentonitu, ktoré pohlcujú pot. Človek sa síce potí, no cíti sa relatívne sucho. Konzistencia je príjemná. Deodorant sa do podpazušia dobre nanáša, nelepí, nedráždi pokožku, neničí oblečenie. Vôňa je príjemná, sladká, púdrová. Skrátka ide o veľmi dobrý kúsok, ktorý by som zaradila k najlepším prírodným deodorantom, ktoré som vyskúšala. Myslím, že letné horúčavy asi nezvládne, no s príchodom jesene a zimy zrejme siahnem po ďalšom balení. Cena tiež nie je zlá.
Cena: 6 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Hydratačné pleťové sérum - kolagén od značky Dulcia má jemnú textúru, ktorá okamžite vsakuje do pleti. Vôňa je slabučká, príjemná. Pleť po nanesení séra zostáva zamatovo jemná. Keďže pri večernej starostlivosti uprednostňujem oleje, séru som vyhradila priestor v raňajšej rutine. Mojej zmiešanej pleti vyhovovalo použitie samotného séra bez krému i kombinácia s pleťovým krémom. Pri nanesení make-upu tiež nespôsobovalo žiadne problémy. Pleť bola po použití séra dostatočne hydratovaná, vyhladená, zamatovo jemná. Efekt by som prirovnala ku konvenčným krémom s obsahom silikónov. Tu však na rozdiel od prípravkov s obsahom silikónov nedochádzalo k upchávaniu pórov a zhoršovaniu stavu pleti. Na pleti sa nevyskytovali žiadne suché miesta a šupinky, ako sa to zvykne na prechode ročných období stávať. Z mojej strany môžem hovoriť o absolútnej spokojnosti a určite po tomto sére siahnem aj v budúcnosti.
Cena: 12 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Beauty Flash Balm od Clarins som si obľúbila predovšetkým preto, že neobsahuje silikóny a napriek tomu sa dá použiť ako podkladová báza pod makeup. Navyše tak skvelú vôňu a konzistenicu som nevidela pri žiadnej podkladovej báze a žiadnom kréme. Beauty Flash Balm veľmi rýchlo vsiakol a následne som hneď nanášala make-up. Make-up sa veľmi dobre nanášal. No a čo sa týka výdrže? S použitím tejto podkladovej bázy sa dalo v pohode (s menším prepudrovaním) fungovať od siedmej do siedmej. Čiže ideálny na použitie pred náročným dňom v práci. Čo sa týka rozjasnenia, svetožiaru okolo tváre našťastie nespôsoboval, ale bolo viditeľné, že tvár je jasnejšia, oddýchnutejšia. 
Cena: 11 € za cestovné balenie (30 ml)
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších
 
Krém na ruky Cien mal slabú príjemnú vôňu. Dobre sa rozotieral. Vsakoval o niečo dlhšie. Hydratácia bola priemerná. Ide o edíciu kozmetiky, ktorá sa v Lidli objavuje niekoľkokrát do roka, takže na ďalšie balenie by bolo treba počkať. Nezaujal ma však tak, aby som si kúpila ďalšie balenie.
Cena: 2 €
Celkové hodnotenie: priemerný






Prírodné mydlo Škrupinka od značky MUSK. Ide o vzorku, ktorú som dostala k nákupu na Krásna každý deň. Podľa popisu ide o peelingové mydlo, no priznám sa, že na telo som ho nepoužila ani raz. Nejako sa mi nežiada drhnúť sa mletými orechovými škrupinkami. Mydlo som používala na ruky. Vytvára veľa peny, je pevné, nerozpúšťa sa a nemäkne ani pri častom používaní. Nefarbí. Škrupinky samozrejme cítiť, no na rukách mi to nevadí. Ak hľadáte mydlo na čistenie rúk, Škrupinka je dobrá voľba.
Cena: 4,50 € (za plné balenie)
Celkové hodnotenie:dobré


Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

La nuit trésor LANCOME edp v podobe vzorky k nákupu predstavuje sladkú, výraznú, púdrovú vôňu. Podľa mňa by sa hodila skôr vyšším vekovým kategóriám. Vzorku som používala s radosťou, no ku kúpe plného balenia ma nepresvedčila.
Cena: -
Celkové hodnotenie: dobrá
V apríli som minula kozmetiku v celkovej hodnote cca 84 €. Po odrátaní zliav, výhier a darčekov k nákupom sú reálne náklady cca 68 €.


Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Ten make-up od Clinique ma vcelku zaujal. Dávnejšie som skúšala nejaký make-up od Clnique na aknóznu pleť, no odtiene boli príšerne oranžové aspoň tie čo mi skúšala pani v parfumérii dať. Možno tomu však nerozumela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mozno sa to odvtedy pomenilo. Ja som sa tomuto make-upu vyhybala, lebo obsahoval urcite konzervacne latky, ktore nechcem pouzivat. Nahodou som vsak zistila, ze uz maju zmenene zlozenie, takze som mu dala sancu. Preto predpokladam, ze sa mohli zmenit aj odtiene.

      Odstrániť
  2. Dala si mi celkom tipy na tú odličovaciu penu a peeling od Alverde :). A tiež som si spomenula, že už by sa patrilo aj spotrebovať ten môj Beauty Flash Balm :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Registrujem, ze Teba Beuaty Flash Balm az tak nezaujal. Citala som, ze sa da pouzit aj ako maska na tvar, pripadne krem na ruky. Tak vyskusaj mozno aj taky sposob. Ja mam uz dalsie balenie :-)

      Odstrániť
  3. sa mi páči ako si minula mejkap do dna.ja to tiež robím takto.skusim ten ponio,pracvidelne som kupovala žihlavový s čajovníkom,ale časom som potrebovala zmenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Make-up som po rozrezani obalu pouzivala este priblizne mesiac. Skoda vyhadzovat drahsi a dobry make-up :-)

      Odstrániť
  4. Péči o pleť od Alverde úplně zbožňuju. Ale nejraději mám ten jejich meruňkový peeling. Je s olejem a leť je po něm nejenom jemňoučká, ale i vyživená ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som este neskusala, ale myslim ze olej by mojej pleti asi nevyhovoval. Tento s riasami je bez oleja.

      Odstrániť
  5. Super spotřeba! :) Batste jsou skvělé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Byvalo aj viac, ale myslim, ze toto je taky optimalny pocet :-)

      Odstrániť
  6. Tiez pouzivam par tebou zmienenych produktov, ale mam aj ine skusenosti :D dulcia serum je celkom prijemne, vona mne osobne pride zvlastna, akurat odkedy ho pouzivam som sa trocha vysypala, tak neviem ci to suvisi priamo s jeho pouzitim, musim to este sledovat. Soaphoria deo mam vo verzii In white a vsetko super, keby mi po cca tretom pouziti nezacala cervenat koza, takze evidentne patrim k tym par stastlivcom, co je citlivych na sodu bikarbonu :/ ponio sampuch som zatial pouzila len raz ci dva krat, pokozka zatial nesvbi, tak dufam, ze to tak aj ostane a lupiny dufam tiez zmiznu. Peni menej ako sampuch od Navie, ale da sa na to zvyknut.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Deodoranty od Soaphorie su odlisne. Najskor som si myslela ze rozdiel bude len vo voni, no i cele zlozenie je rozdielne. V Benatskej noci soda nie je az taka dominantna, takze by mohla byt ok. In white mozes pouzit na nohy :-) Sampuch od Navie som este nemala.

      Odstrániť
    2. No uz som ju posunula sestre a objednala som si deo od Navie, ktory je bez sody, tak uvidime, ci to bude lepsie. Ale lutujem teraz, ze som si nevzala tu Benatsku, presne medzi tymi dvoma som sa rozhodovala, ale tak doplatila som na klasicku chybu, ze som si nepozrela detailnejsie zlozenie, ale rozhodla som sa podla vone. Vobec mi ale nenapadlo, ze sa mozu v zlozeni az tak lisit,ak neberiem do uvahy nejake esencialne oleje a pod.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky