Margarétka ako výborný marketingový ťah

Púdrové tvárenky od značky Clinique sú vďačným motívom na fotografovanie a na instagrame vždy zozbierajú množstvo srdiečok. Niet sa čomu čudovať. Dobre vyzerajúce a zároveň kvalitné balenie z tvrdého plastu, cez ktoré presvitá tvárenka s motívom margarétky, priam láka k nákupu. Presne z tohto dôvodu som po ňom siahla aj ja. Tvárenka zozbierala na instagrame niekoľko srdiečok, ozdobila môj stolík s kozmetikou a každý pohľad na ňu mi zlepší náladu. Po pár mesiacoch používania však nastal čas na zhodnotenie obsahu a kvality samotnej lícenky. A to bez ohľadu na nádherný obal.



Púdrové tvárenky CHEEK POP od CLINIQUE sa predávajú v množstve 3,5 g za približne 25 €. Nie je to malá suma, no z času na čas ich môžeme objaviť v akcií. Mne sa podarilo lícenku kúpiť v 30 % zľave za približne 17 €. Zvolila som odtieň 08 melon pop. Zloženie je pomerne krátke. Podľa databázy EWG výrobok neobsahuje žiadne "High Hazard" látky.

CLINIQUE: cheek pop 08 melon pop
INCI:
Popis:
hdi/trumethylol hexyllactone crosspolymer

protihrudkujúca látka
cetearyl ethylhexanoate

zmäkčuje
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
dicalcium phosphate
fosforečnan vápenatý
používa sa v prípravkov na ústnu hygienu
squalane
skvalén
olej, starostlivosť o pokožku
ptfe

základ púdrov
dimethicone
silikón
vyhladzuje
lauroyl lysine

stabilizátor, základ púdrov
ethylhexylglycerin

deodorant
chondrus crispus (carrageenan)
karagenan
zahusťovadlo z rias
polysorbate 80

emulgátor
caprylyl glycol

starostlivosť o pokožku
1,2-hexanediol

rozpúšťadlo
zinc stearate
stearán zinočnatý
protihrudkujúca látka
silica
kyselina kremičitá
želirujúci prostriedok
pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate

antioxidant
+/- CI 15850, CI 77891, CI 77742, 12085, CI 77499, CI 77007, CI 15850, CI 15985, CI 42090, CI 45370, CI 77163, CI 75470, CI 73360, CI 19140, CI 77491, CI 77492

farbivá



Odtieň 08 melon pop patrí do kategórie svetloružových odtieňov. Na štetec sa naberá dobre. Kvetový vzor je v obale jasne rozoznateľný aj po niekoľkomesačnom používaní. Samotný odtieň neobsahuje trblietky a je pomerne slabo pigmentovaný. Netreba sa báť, že to s ním preženieme. Skôr ako lícenku by som ho označila ako rozjasňovač. Na tvári ho ako lícenku veľmi nevidieť, no rozjasňuje samotné líčenie. Rozhodne to nie je univerzálny kúsok pre niekoho, komu stačí len jedna lícenka. Za všetko hovorí to, že hoci som lícenku pri líčení použila, kamarátka mi odporučila líčenie doplniť tvárenkou. Proste ju v tom líčení nebolo vidieť. Výhradu mám voči tomu, že sa nedá odstrániť zo štetca. Pri použití mydla, či šampónu proste štetec zostáva stále ružový. To sa mi nestalo pri žiadnom produkte.



plusy
  • kvalitný obal
  • nádherný margarétkový vzor
  • neobsahuje "High Hazard" látky

mínusy:
  • výsledný efekt na tvári veľmi nevidieť
  • skôr slúži ako rozjasňovač
  • nedá sa vyčistiť z kozmetického štetca
  • cena

Aký je teda konečný verdikt? Ak by sa lícenka predávala v bežnom obale bez kvietkovaného vzoru, rozhodne by kvalitou a efektom nepútala svojim obsahom. V konečnom výsledku však kúpu neľutujem. Pohľad na ten obal vo mne vyvoláva radosť. Je to skrátka dobrý marketingový ťah. Ďalší odtieň však už rozhodne nepotrebujem.

Aká je vaša skúsenosť s lícenkou?

Komentáre

  1. Z týchto líceniek žiadnu nemám, ale tie obaly sú fakt nádherné a lákajú k nákupu. Pokojne by som si jednu zaobstarala, určite však v akcii a nie za plnú cenu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám odtieň Nude Pop a som maximálne spoko. Zo štetca ide v pohode vyprať a dá sa dobre vrstviť, takže odtieň môže byť úplne slabý, alebo naozaj výrazný.
    Vyzerá to tak, že toto je presne ten produkt kde sa kvalita mení od odtieňa k odtieňu keďže máme úplne iné skúsenosti. Škoda :(

    www.simonazacko.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zvlastne. Prave od znacky ako Clinique by som necakala, ze do predaja pustia tak rozdielne tvarenky.

      Odstrániť
  3. Lícenka vyzerá prekrásne, ale asi by som si nekúpila, pretože akosi sa značke Clinique vyhýbam, pretože ma párkrát dosť sklamala.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pletova starostlivost mi nevyhovuje, ale dekorativku mam rada.

      Odstrániť
  4. Vyzerá krásne :) keby bola lacnejšia ,určite by som ju skusila :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Žádnou tvářenku jsem od této značky neměla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tuším som zatiaľ od Clinique nemala žiaden produkt. Lícenka ma nejako extra neláka, zdá sa mi fakt dosť drahá na ten efekt. Ešte sú vraj dosť dobré tie od Bourjous, no momentálne som spokojná s guličkami od Avonu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky