Marcové prázdne obaly

Blogerom začalo príjemné obdobie. Máme viac slnečných dní a to prináša aj lepšie podmienky na fotenie. Ako dobre, že už nemusíme čakať na aspoň trochu slnečný víkendový deň, aby sme mohli urobiť niekoľko fotiek. S príchodom jari môžeme fotiť a písať články podľa nálady. Vďaka jar, že si konečne prišla.
 
Na prechode jari a zimy som spotrebovala 11 kúskov kozmetiky, pričom do kategórie prírodná kozmetika môžeme zaradiť 8 kusov.


Borievkový šampón proti lupinám Logona krásne voňal. Vôňa bola jeho jediné pozitívum. Penil iba minimálne a vlasy sa s ním umývali len ťažko. Aj po umytí pôsobili polomastno a spľasnuto. Na vlasy som ho použila iba dva alebo tri razy. Viac sa to jednoducho nedalo. Spotrebovala som ho ako sprchový gél. Na ten účel sa hodil výborne.
Cena: cca 7,50 €
Hodnotenie: podpriemerný

Arnikový sprchový gél Weleda má výraznú bylinkovú vôňu. Najskôr som si na ňu musela zvykať, no teraz patrí k mojim obľúbeným. Po použití tohto gélu vždy vonia celá kúpeľňa. Samotný gél je jemný, príjemný, ľahko pení, dobre umýva. Nikdy som nechápala, prečo si niekto kupuje tak drahé prípravky na umývanie, no teraz som sa do tejto skupiny zaradila aj ja. Treba skrátka vyskúšať.
Cena: 8,50
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Pleťový krém medovka - hamamel na citlivú od značky Cien patrí do kategórie prírodnej kozmetiky, čo potvrdzuje certifikát Natrue. Dá sa kúpiť v predajniach Lidl, no žial nepatrí do stáleho sortimentu. Ja som ho objavila vo výpredaji za približne jedno euro a to som ho tam rozhodne nemohla nechať. Používala som ho na dekolt, keďže na tvár potrebujem prepracovanejšie krémy. Krém príjemne voňal a hydratoval. Zložením sa podobá krémom od značky Alverde, akurát je ešte lacnejší. Komu vyhovujú Alverde pleťové krémy, určite môže siahnuť aj po tomto kúsku. 
Cena: v zľave cca 1 €
Hodnotenie: priemerný


Rhassoul aktívny krém od značky Alva do pleti dobre vsiakne za pomerne krátky čas a na pleti počiatočnú hutnosť už vôbec nie je cítiť. Presne takýto krém je vhodný pre mastnú a zmiešanú pleť na zimné obdobie. Pleť je hydratovaná, chránená no nie mastná. Dokonca by som krém označila aj ako zmatňujúci. Pleť sa v priebehu dňa leskla oveľa menej. Excelentný bol aj účinok na akné. Krém vcelku dobre predchádzal vzniku nových nedokonalosti a liečil tie, ktoré už vznikli. Krém sa dá používať večer ako nočný krém a aj ráno ako podklad pod make-up. Proste super. Len jedná vec pred ktorou vás musím varovať. Problémom je vôňa. Pripomína zmes rias (ktoré krém obsahuje) a mokrého sena (ktoré krém našťastie neobsahuje). Nie je to nič strašné, že by sa to nedalo akceptovať, ale spomenúť to musím.
Cena: cca 11 €
Hodnotenie: jeden z najlepších


Esenciálny olej vo verzii citrónová tráva od Salus som používala na prevoňanie bytu a pri výrobe mydla. Vôňa bola pomerne výrazná. Hoci sa mi spočiatku páčila, rýchlo sa mi zunovala a ďalšiu kúpu tejto vône neplánujem. Viac mi sedí verzia mandarínka
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Dezinfekčný gél na ruky Cien nesmie chýbať. V podstate ho kupujem do zásoby, keďže nepatrí do stáleho sortimentu. Má praktické balenie, dá sa povedať, že na pomery dezinfekčných gélov aj vonia. Verím, že naozaj aj dezinfikuje, ale to už pomocou mikroskopu neoverujem.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Marocký íl z e-shopu Ekokoza som používala ako masku na čistenie pleti. Po zmiešaní s vodou pôsobil na pleti doslova ako bahno. Čistiacu schopnosť by som prirovnala k zelenému ílu. To znamená, že čierne bodky dokázal vyčistiť zhruba na 70 %, čo je dobrý výsledok. Pleť bola po opláchnutí trochu červená, no začervenanie do hodiny zmizlo. V e-shope Ekokoza, ktorý predáva suroviny na výrobu kozmetiky mal navyše oveľa lepšiu cenu, ako marocké íly iných značiek. Nevýhodou bolo len to, že prišiel vo vrecúšku a bolo potrebné si ho presypať do nejakej nádoby. Osobne si myslím, že íl je stále rovnaký a akurát si priplácame za značku.
Cena: 5 €
Hodnotenie: výborný

Balzam s vôňou granátového jablká Figs & Rouge je balený v milej retro plechovke, ktorú však pri pokuse o otvorenie už za milú považovať rozhodne nebudete. Otvára sa šialene ťažko. Balzam mám v kúpeľni a používam ho po odlíčení. Dôvodom je samotné balenie. Nie je vhodné na prenášanie a manipuláciu s nečistými rukami. Sama by som si ho z tohto dôvodu nekúpila, ale keď mi ho pribalili k objednávke, vyskúšala som ho. Balzam je dosť mastný, prechádza do okolia pier, no pery vcelku pekne hydratuje. Vôňa je slabučká, nevýrazna. Cítim ju, len keď privoniam k plechovke.
Cena: 7 €
Hodnotenie: dobrý


Make-up X-Ceptional od Gosh. Má svetlý odtieň s podtónom do ružova. Poskytuje stredné krytie. Neoxiduje. Dobre sa rozotiera a je v cenovo prijateľnej kategórií. Po dlhšom čase make-up, voči ktorému nemám žiadne výhrady. Čo nemám výhrady. Je to vlastne ideálny make-up. Aktuálne vidíte druhé spotrebované balenie.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: výborný


Catchy Eyes od značky Gosh má gumovú kefku, ktorá je prehnutá. Kefka je kvalitná a maskara sa ňou dobre nanáša. Gosh podľa mňa kefky skrátka vyrábať vie. Maskaru pri nanášaní na očí nie je cítiť. Ak však privoniame k baleniu, ucítime chemický zápach. Skrátka rovnako ako pri väčšine maskár. Mne sa maskara na očiach neotláča a nerozmazáva. Kamarátka jej však vyčíta otláčanie. Neviem čím to bude, no aj tu vidieť, že kozmetika je veľmi individuálna záležitosť.Pri maskarách je dôležitý efekt na riasach. Catchy Eyes pôsobí na riasach veľmi prirodzene. Nevytvára výrazne predĺženie ani zahustenie. Môžu byť zákazníci, ktorí takýto efekt vítajú, no ja mám radšej výraznejšie riasy. Zrejme to súvisí aj s tým, že maskary sa na riasy nedostane veľa, hoci som ju používala v dvoch vrstvách. Súdim to podľa toho, že pri odličovaní na kozmetickom tampóne veľa maskary nezostalo. Ja osobne po ďalšom balení nesiahnem.
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: priemerná

Kompaktný púder Terra Naturi má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku, ale ak budem cestovať do okolitých krajín, určite si kúpim ďalšie balenie, ktoré budem striedať s púdrom od Alverde.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

V marci som minula kozmetiku v celkovej hodnote 69,50 €. Po odrátaní zliav, výhier a darčekov k nákupom sú reálne náklady cca 51 €.

Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Krásne vonia. Určite siahnem aj po ďalšom balení.

      Odstrániť
  2. S tím balzámem na rty mám podobný problém, byl šíleně opatlaný a ještě mi přišlo, že se mi nějak rychle zkazil, tak letěl do koše :(

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od TN mám ten sypký minerální a za mě též spokojenost :) o víkendu si ho musím koupit, jelikož už mi došel. Jen škoda, že se nedá použít i na cestách. Nějak krom Alterry nemohu najít přírodní pudr se zrcátkem a labutěnkou :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zrkadielko a labutienku na pudroch nepouzivam, takze mam jednoduchsi vyber :-)

      Odstrániť
  4. Neskúšala som žiadny, ale značku Cien poznám z Lidlu len mi veľmi nesedí

    Jarná GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som mala ten Gosh mejkap velmi rada, len potom sa mi nejak zdalo, ze nekryje az tak dobre ako ma a ze sa mi prilis straca a aj mam z neho taku mastnejsiu pokozku, takze som ho nakoniec nejak prestala pouzivat....ale mozno mu este dam opat sancu :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som mu aj ja dala pauzu. Aktualne pouzivam Cliniq, no casom sa k nemu znovu vratim. Vyrobky je dobre striedat.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky