Obľúbené výrobky | zima

S prechodom ročných období sa na blogu objavuje pravidelná rubrika o obľúbených výrobkoch daného ročného obdobia. V dnešnom článku si môžete prečítať o šiestich kúskoch kozmetiky z kategórie dekoratívna kozmetika, tvár, telo, hygiena a relax, vlasy a spomeniem aj absolútneho víťaza. Tieto výrobky si určite zaslúžia pozornosť.


DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Makeu-up anti-blemish solution Clinique je všeobecne v recenziách chválený a musím to potvrdiť aj ja. Odtieň fresh ivory 02 pekne vyhovuje mojej svetlej pleti s podtónom do ružova. Make-up vydrží počas celého pracovného dňa, neoxiduje, nestráca sa. Krytím sa zaraďuje do kategórie silne krycích make-upoch, no zároveň nevytvára efekt masky. Pri jeho použití už nepoužívam korektor, čo veľmi oceňujem. Trafiť farbu korektoru tak, aby ladil s make-upom je dosť náročné a zapracovanie korektora si tiež žiada nejaký ten čas. Pokiaľ to vie vyriešiť rovno make-up, som len rada.


 TVÁR

Rhassoul aktívny krém od značky Alva do pleti dobre vsiakne za pomerne krátky čas a na pleti počiatočnú hutnosť už vôbec nie je cítiť. Presne takýto krém je vhodný pre mastnú a zmiešanú pleť na zimné obdobie. Pleť je hydratovaná, chránená no nie mastná. Dokonca by som krém označila aj ako zmatňujúci. Pleť sa v priebehu dňa leskla oveľa menej. Excelentný bol aj účinok na akné. Krém vcelku dobre predchádzal vzniku nových nedokonalosti a liečil tie, ktoré už vznikli. Krém sa dá používať večer ako nočný krém a aj ráno ako podklad pod make-up. Proste super. Len jedná vec pred ktorou vás musím varovať. Problémom je vôňa. Pripomína zmes rias (ktoré krém obsahuje) a mokrého sena (ktoré krém našťastie neobsahuje). Nie je to nič strašné, že by sa to nedalo akceptovať, ale spomenúť to musím. 

 
TELO

Telové maslo Cien s voňou kakaa malo skvelú kakaovú vôňu. Konzistenciou bolo niečo medzi krémom a maslom. Dlhšie vsakovalo, no pokožku nebolo potrebné krémovať ďalšie dva dni. Páčia sa mi aj obaly, v ktorých sa predáva. Viem im nájsť aj ďalšie využitie ako napríklad obaly pri výrobe vlastnej kozmetiky, či na odkladanie drobností. Rozhodne sú aj lepšie telové masla, no cena, obal a vôňa zaradili tento kúsok k mojím zimným obľúbencom.
 

 HYGIENA A RELAX

Sada peelingov od značky Collistar jednoznačne zaujala nádhernou vôňou, akú cítime v profesionálnych wellness centrách. Účinok nebol o nič horší. Soľný peeling pozostával zo zrniečok soli strednej hrúbky. Soľ v kombinácií s olejmi si dôsledne poradila so suchou pokožkou. Oleje pleť ošetrili a zjemnili pôsobenie ostrých zrniečok soli. Vo vôni dominoval mäta v kombinácií s citrusom. Po osprchovaní olej zostal na pokožke a nebola potrebná ďalšia hydratácia. Verzia peelingu  s kombináciou cukru a soli bola na prvý pohľad suchá. Pri aplikácií však cukor a soľ uvoľnili absorbované oleje. Peelingový účinok bol výraznejší ako pri soľnej verzií. Vo vôni dominovali korenisté podtóny v kombinácií so škoricou. Po osprchovaní sa olej obsiahnuté v peelingu postarili o dostatočnú hydratáciu.


VLASY
  
1-minútová intenzívna kúra z profesionálnej rady Balea je u mňa objavom roka. Nie je to síce žiadna novinka, no ja som ju objavila až teraz. A to vďaka adventnému kalendáru Balea. Vlasy sú po jej použití tak jemné a úžasné, že som si ich musela celé dva dni stále chytať a tešiť sa z nich. Fakt, že na vlasoch ju stačí mať iba jednu minútu tiež nie je na zahodenie. Balenie mi stačilo na dve použitia a určite si kúpim niekoľko kusov do zásoby.


 ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Šípkový olej Biopurus je zázrakom na pleť. O šípkovom oleji sa píše, že je vhodný na všetky typy pleti. Ja potvrdzujem vhodnosť na zmiešanú pleť. Olej rýchlo vsakuje a nezanecháva pleť mastnú. Miesta, kde sú nedokonalosti pleti ako je akné, dokáže cez noc vysušiť, no zvyšok pleti je pekne hydratovaný. S jeho používaním sa mi výrazne zlepšil stav pleti. Sama neviem povedať, či je lepší šípkový alebo argánový olej. Myslím, že tieto oleje sa o prvé miesto môžu rozdeliť. Za zmienku tiež stojí to, že olej je v potravinárskej kvalite. Môj je síce bez pumpičky, lebo v čase objednávky iný nebol na sklade, no existuje aj verzia s pumpičkou.


Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?
Obľúbené výrobky 2016: jar, leto, jeseň, zima

Komentáre

  1. Zaujal ma make-up Clinique, raz som skúšala už netuším aký a nevyhovoval mi odtieň, mal totiž žltý podtón. U mňa to vyhrala vôňa od Armaniho a z takých klasických produktov asi krém od Weledy Skin Food.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja pre Skin Food neviem nejako najst vyuzitie. Na tvar je pre mna prilis hutny a v podstate extra hydrataciu az tak nepotrebujem.

      Odstrániť
  2. U mna uplynulu zimu zvitazil krem Comfort on Call od Clinique. Uplne famozna vec pre plet namahanu zimnymi poveternostnymi podmienkami.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som neskusala. Pri Clinique vyberam skor z dekorativky. Minimalne vo vzorke by som sa vsak po nom mohla pozriet.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky