Argánový olej na všetky typy pleti

Argánový olej je v súčasnosti už všeobecne známy a chválený. Môžeme ho nájsť v mnohých prípravkoch proti striam, či v zmesiach proti vráskam. Výrobcovia sa odvolávajú najmä na vysoký obsah vitamínu E, antioxidantov a mastných kyselín. Čistý argánový olej bez akýchkoľvek prísad by mal byť podľa popisu vhodný pre všetky typy pleti. O vhodnosti na suchú, normálnu či citlivú pleť som rozhodne nepochybovala. Pre tieto druhy pleti sú oleje všeobecne veľmi prospešné. Mala som však trochu obavy, ako zareaguje moja zmiešaná pleť so sklonom k akné. Nebudem dlho napínať majiteľky tohto druhu pleti, pretože som našla skvelý, priam až zázračný výrobok.



Argánový olej už ponúka viacero značiek. Oleje sa však líšia nielen cenou ale aj kvalitou. Už pri výbere by sme si preto mali dať záležať aby spĺňal niektoré kritéria. Kvalitný argánový olej má v zložení (INCI) uvedenú len jednu zložku Argania spinosa kernel oil. Krajinou pôvodu je Maroko, lebo iba tam rastú stromy Argania spinosa. Vzhľadom na náročnosť spracovania patrí do skupiny drahých olejov. Cena teda tiež môže byť nápoveďou pri výbere oleja. Najlacnejší olej na trhu zrejme teda nebude až takou výhodnou kúpou, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Vôňa kvalitného argánového oleja by mala byť len slabá, pripomínajúca vôňu orieškov. Ak nájdete zapáchajúci argánový olej, je celkom možné, že do výrobného procesu zasiahli stáda kôz, spásajúce koruny argánových stromov. Farba kvalitných olejov sa pohybuje vo farebnej škále od žltej po svetlooranžovú. Konzistencia by mala byť ľahká a pri dodržaní správneho množstva by pokožka nemala zostávať mastná. No a v neposlednom rade je ukazovateľom kvalitného argánového oleja aj certifikát prírodnej kozmetiky, ktorý dokazuje, že olej je z ekologicky kontrolovaného poľnohospodárstva a neobsahuje nežiaduce prímesi. Určite existuje viacero značiek, ktoré tieto kritéria spĺňajú, no nájde sa aj veľa výrobkov, ktoré sa ako kvalitný argánový olej iba tvária. Z argánových olejov, ktoré som vyskúšala všetky tieto kritéria spĺňa argánový olej od českej značky Sagrada Natura o ktorom môžem jednoznačne napísať, že zo všetkých olejov, ktoré som vyskúšala je tento jednoznačne najlepší. Pre moju pleť je to priam zázrak.




Moja pleť je s argánovým olejom maximálne spokojná. Nanášam ho na navlhčenú pleť. Vsiakne do nejakých desať - pätnásť minút. Potom už pleť vôbec nie je mastná. Je hladká, hydratovaná. Napriek tomu, že jeseň a zima prinášajú striedanie teplôt, nemám problém so začervenanou pokožkou či so šupinkami. K môjmu prekvapeniu pôsobí aj na akné. Má totiž antiseptické účinky, takže ak ho nanesiem na akné v čase jeho vzniku, do rána sa zmenší prípadne až úplne zmizne. Tento od Sagrada Natura sa osvedčil tak, že sa prebojoval medzi moje obľúbené výrobky. Balenie oleja je tiež praktické. Ide o sklenenú flaštičku z tmavého skla s praktickou pipetou. Papierová etiketa na fľaštičke nie je ani po dlhšom používaní mastná, neodlepuje sa. Cena za balenie vo veľkosti 50 ml je 16,50 €, pričom v ČR ho možno kúpiť vo viacerých kamenných predajniach. Na Slovenku sa musíme spoliehať teda iba na e-shop, no hádam časom nejaké predajné miesta pribudnú tiež. Tá cena v konečnom dôsledku ani vysoká nie je. Olej používam od októbra každý deň pred spánkom a minula som iba tretinu balenia. Poviem rovno, nešetrím s ním a doprajem si. Krém v rovnakom objeme by som za tri mesiace už mala dávno minutý. Opakujem sa, ale pre moju pleť to je zázrak. Ja osobne nemám potrebu hľadať iný argánový olej a po spotrebovaní tohto balenia sa k nemu určite vrátim.

plusy:
  • praktické balenie
  • kvalitný olej s certifikátom CPK bio
  • pleť nie je po použití mastná
  • pleť je hydratovaná, vyhladená
  • pôsobí antiseptický na akné a nedokonalosti pleti
  • predchádza začervenaniu pleti
  • nezapácha ako niektoré argánové oleje

mínusy:
  • absolútne žiadne

Celkové hodnotenie: zázračný


Aké sú vaše skúsenosti s argánovým olejom?

Ďakujem Sagrada-Natura za poskytnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Argánový olej používam veľmi rada, aj na vlasy, aj na pleť :) Od tejto značky som však olej ešte neskúšala, no vzhľadom na tvoju skúsenosť si ho pridávam do wish-listu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite odporucam. Sama som prekvapena, aky rozdiel moze byt medzi jednotlivymi znackami, aj ked ide vlastne o rovnaky pripravok. Kvalita spracovania ma velky vplyv.

      Odstrániť
  2. ja som si teraz kúpila nejaký nový L´oréal pleťový suchý olej, tak som zvedavá ako mi sadne na pleť...myslím, že obsahuje aj argánový olej :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja ho mám tiež a som spokojná :) veľmi dlho som ho chcela vyskúšať, ale cena ma trošku odrádzala, teraz som rada ,že ho mám doma :D

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked clovek vie, ze je naozaj kvalitny a pri pouzivani to na pokozke aj vidiet, tak aj ta cena je v poriadku. Myslim, ze ponukaju aj mensie balenia na vyskusanie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky