Terra Naturi | prírodný kompaktný púder

Približne 80 % percent kozmetiky, ktorú používam nesie prívlastok prírodná. To, že je prírodná, však neznamená, že všetky kúsky používateľovi sadnú a aj v tejto kategórií treba hľadať to, čo nám vyhovuje. Všeobecne však dobrú skúsenosť mám s prírodnými púdrami. Zatiaľ všetky, ktoré som vyskúšala mi vyhovovali dokonca viac ako tie konvenčné. Do pozornosti dávam najmä púder od značky Cosm´etika, ktorý bol síce trochu drahší, no neobsahoval mastenec, či cenovo veľmi prijateľný a dostupný púder od Alverde. Práve k Alverde by som prirovnala aj púder od privátnej značky prírodnej kozmetiky Terra Naturi, ktorú možno kúpiť v sieti drogérií Müller v Nemecku, Rakúsku, či v Maďarsku. A keďže možno niektorí budeme cestovať na vianočné trhy do okolitých krajín, mohla by sa dnešná recenzia hodiť.


Podľa popisu má komapktný púder Terra Naturi zmatňovať, zanechávať hladky povrch a kryť drobné nedokonalosti pleti. To všetko bez syntetických konzervačných látok a v súlade s certifikátom prírodnej kozmetiky Natrue. V množsve 9 g sa predáva v štyroch odtieňoch (ivory, natural beige, soft noisette, sun kissed) za cca 3,80 €.



terra naturi: kompaktpuder 01 ivory
INCI:
Popis:
talc
mastenec
základ púdrov, vyhladzuje pokožku
mica
sľuda
účinná a farbiaca látka
magnesium stearate
stearát horečnatý
stabilizátor emulzií, premasťuje
caprylic / capric triglyceride
kaprylové / kaprinové trigliceridy
starostlivosť o pokožku, premasťuje
parfum (esencial oils)

vonné látky
prunus armenicaca kernel oil
olej z jadier marhule
starostlivosť o pokožku
euterpe oleracea fruit oil
olej z plodov acai
antioxidačné účinky
canola oil
olej z repky olejnej
starostlivosť o pokožku
lava powder
lávový prášok
zmatňuje
aloe barbadensis leaf extract
extrakt z aloe
upokojuje, regeneruje
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
helianthus annuus seed oil
slnečnicový olej
starostlivosť o pokožku
bisabolol

účinná zložka na citlivú pleť
ascorbyl palmitate
forma vitamínu C
predlžuje trvanlivosť
+/- CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77007

farbivá

Podľa databázy EWG žiadan zo zložiek nepatrí k "High Hazard" látkam.


Mňa osobne veľmi očarilo balenie. Pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku, ale ak budem cestovať do okolitých krajín, určite si kúpim ďalšie balenie, ktoré budem striedať s púdrom od Alverde.

plusy:
  • balenie
  • vôňa
  • cena
  • účinok
mínusy:
  • dostupnosť na Slovensku
  • obsahuje mastenec

Celkové hodnotenie: výborný

Aký je váš obľúbený prírodný púder?

Komentáre

  1. Škoda, že na Slovensku je výber kozmetiky tak strašne obmedzený, niekedy už ani nemám chuť vstúpiť do obchodov, stále to isté. Ja používam púder Manhattan, ktorý si tiež kupujem len u susedov v Rakúsku, tu ho proste nezoženiem. Od Alverde mi viac vyhovuje kompaktný púder, ten sypký na mojej pleti začal akosi oxidovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sypký púder od Alverde som už zopárkrát mala a bol fajn, ten kompaktný som ešte neskúšala. Pri mojej spotrebe sa k nemu však čoskoro isto dostanem :) ďakujem za tip, ak niekam vycestujem, určite kúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pomaly sa dostávam na dno už druhému baleniu tohto púdra. V lete som mala ten najtmavší odtieň (som trocha snedšia), teraz mám druhý Natural Beige. Mne sa na ňom páči jeho konzistencia - je taká krémovejšia. Dokonca som ho už dvakrát použila aj na líčenie neviest. Doma mám aj sypký púder Alverde, ale s ním sa mi nechce "patlať", preto asi dlhšie zostanem verná Terra Naturi. (Inak, mám rada aj ich kontúrky na pery i oči, mám jeden skvelý (síce lepivý, ale krásny) lesk na pery a myslím, že ešte nejakú dekoratívku vyskúšam.)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky