Maska pre lenivé

Masky sú nepochybne prínosom pre každý typ pleti. Tie na pleť mastnú a aknóznu sú zväčša zamerané na hĺbkové čistenie pomocou ílov. Keby ste vedeli, koľko receptov na ílové masky som si už odložila, s tým, že možno raz namiešam niečo účinné, úžasné, voňavé a príjemné. Keď však k tomu príde, vždy siahnem po niečom hotovom z obchodu. Zatiaľ neviem premôcť moju lenivosť. Keďže však momentálne používam masku, ktorá je zostavená z úžasných ingrediencií, neviem či by som svojpomocne namiešala niečo lepšie. Takže zatiaľ sa tvorba vlastnej masky odkladá na neurčito a dnes vám predstavím Dulciu a jej pleťovú masku.



Pleťová maska od značky Dulcia na problematickú pleť s výskytom akné má podľa popisu intenzívnu čistiacu schopnosť. Hĺbkovo čistí póry, dopĺňa potrebnú vlhkosť a znižuje tvorbu jemných línií a vrások. Zloženie masky je kratšie ale dômyselne premyslené a vyskladané zo zložiek, ktoré problematickej pleti prospievajú. Podľa databázy EWG žiadna zo zložiek nepatrí k "High Hazard" látkam. Množstvo 50 g sa predáva za približne 10 €.


Dulcia: Pleťová maska na problematickú pleť s výskytom akné
INCI:
Popis:
kaolin
kaolín
absorpčný prostriedok, odstraňuje toxíny z pleti
fragaria vesca
jahodový prášok
povzbudzuje, regeneruje pokožku, lieči akné, sťahuje póry
maltodextrin
sladový cukor
nosič účinných látok
moroccan lava clay
marocký íl
protizápalové, antibakteriálne, antiseptické účinky
zinc oxide
oxid zinočnatý
vstrebáva vlhko, pôsobí antibakteriálne, pôsobí proti zápachu, pôsobí proti zapareninám
goat milk powder
kozie mlieko v prášku
zjemňuje pleť
yogurt powder
jogurtový prášok
pôsobí na elasticitu kože
lactic acid
kyselina mliečna
konzervant
sodium bicarbonate
sóda bikarbóna
vstrebáva pot, neutralizuje pachové molekuly




Samotná maska sa nachádza netradične v tube v podobe bieleho prášku. Vôňa je jemná, príjemna a mieša sa v nej aróma jahôd s mliekom. Masku je potrebné aktivovať vodou. Najviac sa mi osvedčil pomer 1 : 1 . S miešaním som sa musela trochu pohrať a skúšať. Pri zelenom íle a pri Tarike som bola zvyknutá používať menej vody na vymiešanie masky. Dulcia potrebuje vody viac. Ak však maska nemala dobrú konzistenciu vždy som pridala buď trochu vody alebo trochu prášku a bolo to vyriešené. Výrobca odporúča masku nechať na tvári približne 20 minút. Počas tejto doby maska na tvári neuschne na prach, tak ako to bolo pri zelenom íle a Tarike, ale udržiava si vlhkosť. Pokožka tak nie je napnutá a vysušená. Oplachuje sa ľahko pomocou čistej vody a ani umývadlo nie je potrebné po jej použití pracne čistiť. Pleť je po použití rozjasnená a póry sú vyčistené. Samozrejme s pórmi, ktoré vidieť už z diaľky si neporadí. Na tie treba kozmetičku, ale tie menšie bez problémov uvoľní. Osvedčilo sa mi aj lokálne použitie na vytlačenú vyrážku, ktorú pekne stiahla a neupchala. Podľa mňa teda skvelá maska, ktorá sa mi osvedčila lepšie ako spomínaný zelený íl, či Tarika, ktoré som doteraz používala.

plusy:
  • prírodná kozmetika od lokálneho výrobcu
  • čistí póry
  • nevysušuje pleť
  • sťahuje akné
  • dobre sa oplachuje
  • príjemne vonia
  • obsahuje skvelé ingrediencie


mínusy:
  • žiadne
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Okrem masky určenej na problematickú pleť má Dulcia ešte v ponuke masku na suchú a citlivú pleť a masku na zrelú pleť, ktoré majú tiež veľmi pekné zloženie prispôsobené potrebám danej pleti. Tu musím pochváliť e-shop Krásna každý deň, ktorý nič netají a zloženie jednotlivých výrobkov ako jeden z mála uvádza na svojich stránkach. Zákazník tak vie, čo naozaj objednáva.

Ďakujem e-shopu Krásna každý deň za poskytnutnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Hmm musím uznat, že si mě celkem nalákala, maska vypadá jako něco co by mi doma nemělo chybět :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neviem ako je možné, že som ešte od Dulcie nič nevyskúšala. Myslím, že to touto maskou napravím. Obsahuje všetko, čo mám v maskách rada a veľmi ma zaujíma jej vôňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dulcia mi je velmi sympaticka. Okrem masiek mam rada aj jej deodoranty. Paradoxne mi vsak nesadol kofeinovy ocny krem, ktory vsetci tak chvalia.

      Odstrániť
  3. Už dlouho mám v plánu vyzkoušet nějakou masku od Dulcia! Mají skvělé produkty.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám delší dobu spadeno na růžovou verzi... tak asi přestanu váhat a konečně si jí pořídím. Aktuálně míchám zelený jíl s růžovou vodou, ale po pár minutách právě začne na pleti hodně pnout a pro už tak suchou pleť to není moc příjemné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si po skusenostiach s ilom a tarikou myslela, ze vsetky suche masky musia vysusovat, ze na tom je zalozene ich fungovanie. A Dulcia to dokazala spravit aj bez vysusovania. Myslim, ze za to moze podiel suseneho mlieka a jogurtu.

      Odstrániť
  5. Ja som zatiaľ íle neskúšala, som tiež lenivá to miešať :D Dúfam ,že sa k tomu dokopem, mojej pleti by sa hĺbkové čistenie zišlo :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já jsem lenoch největší a maskování mě nikdy moc nebavilo :) Myslela jsem, že se to zlepší s nákupem 3-minutové čistící masky od Havlíka, ale omyl :D Ani ty tři minutky si na to nenajdu, ach jo :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak tuto 3minutovu masku dobre registrujem, tak sa pouziva rano. Rano by som 3 minuty nazvys urcite nemala :-)

      Odstrániť
  7. Tiež som lenivá na miešanie, hoci na tie jednoduchšie ílové masky všetko potrebné doma mám. Ja najčastejšie siaham po malých jednorazových baleniach, lebo tak môžem vyskúšať rôzne typy masiek s rôznymi účinkami. No a musím sa priznať aj k tomu, že niekedy som bola v "maskovaní" dôkladnejšia, teraz, keď by som to práve potrebovala najviac, sa mi akosi nechce :( :(
    A táto maska vyzerá viac ako lákavo...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky