Gaštanová torta s čokoládovou polevou
gaštanová torta s čokoládovou polevou |
SUROVINY
Cesto:
- 6 vajec
- 500 g jedlých gaštanov
- 200 g čokolády na pečenie
- 120 g kokosového oleja
- 70 g agavového sirupu
- 3 polievkové lyžice rumu
- 2 polievkové lyžice kokosového mlieka v prášku
- 1 prášok do pečiva
- 1 čokoládová poleva
- džem
- rastlinný tuk na pečenie
- múka
POSTUP
- jedlé gaštany na oblej strane narežeme do tvaru X a 20 minút varíme
- gaštany precedíme a necháme vychladnúť
- po vychladnutí gaštany ošúpeme
- ošúpané gaštany mixérom - sekáčom nasekáme na drobné kúsky
- čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli
- vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka
- z bielkov vyšľaháme sneh
- zmiešame nasekané gaštany, kokosové mlieko v prášku, prášok do pečiva, žĺtka, kokosový olej, agavový sirup, rozpustenú čokoládu, rum
- k zmiešanej hmote pridáme sneh a premiešame
- rúru predhrejeme na 180 °C
- tortovú formu vymastíme rastlinným tukom a vysypeme múkou
- hmotu vlejeme do tortovej formy
- pečieme 50 minút na teplote 180 °C
- po vychladnutí vyberieme z tortovej formy, natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou
Dobrú chuť!
Gaštany som ešte nikdy nejedla chcela by som to veľmi vyskúšať:) v mojom novom domčeku mám dva stromy ale tento rok gaštany asi zamrzli ako aj všetko ostatné ako orechy a slivky..Vyzera vyborne♥
OdpovedaťOdstrániťJa kupujem v Lidli.
Odstrániťmňam, milujem gaštany a takýto koláčik by dobre padol :)
OdpovedaťOdstrániťMakeUpByVeo
Tak a těším se na vyzkoušení na vlastní kůži! :3 :)
OdpovedaťOdstrániťMagicBeautyLife
Daj vediet, ci sa podaril :-)
Odstrániť