Hydratačný set od Clarins

O mojom nadšení z podkladovej bázy bez obsahu silikónov - Beauty Flash Balm od Clarins som vás na blogu už informovala. Problémom je akurát vyššia cena. Takže v každom e-shope, na ktorý kliknem či v parfumerii, do ktorej vstúpim sledujem, či tento minizázrak nie je v akcií. Po dlhšom čakaní a hľadaní sa mi podarilo nájsť v parfumerii Dougles zaujímavú ponuku. Plné 50 ml balenie sa síce predávalo za plnú cenu (v prepočte niečo cez 33 €), ale zároveň mali v ponuke cestovný set, ktorý obsahoval čistiaciu penu, hydratačný gél a najmä Beauty Flash Balm vo veľkosti 30 ml. Toto balenie stálo v prepočte cca 11 €. Kúpila som teda rovno dve a stále nechápem. Za 22 € mám 60 ml Beauty Flash Balmu, čo je viac ako plné balenie a plus k tomu ďalšie výrobky. Už len dodám, že pri pokladni som dostala k nákupu ďalšie testovacie balenie Clarins s tonikom, peelingom a telovým mliekom. Nechápem, nechápem a nechápem. Teraz sa však poďme pozrieť, ako sa trojica výrobkov osvedčila.


Gentle Foaming Cleanser with cottonseed for normal or combination skin Clarins je v skratke povedané čistiaca pena s obsahom bavlníkových semien, ktorá je určená pre normalnú alebo zmiešanú pleť. Plné 125 ml balenie sa predáva za cca 16 €. Výrobok obsahuje glycerin, stearic acid, myristic acid, potassium hydroxide, dimethicone, lauric acid, sodium lauroyl sarcosinate, tipa-laureth sulfate, glycol distearate, glyceryl behenate, ozokerite, parfum, propylene glycol, alpha-glucan oligosaccharide, tetrasodium edta, gossypium herbaceum seed extract, gypsophila paniculata root extract, potassium sorbate, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, bht, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, CI 77891 / titanium dioxide [C110D]. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria methylisothiazolinon, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional
Po otvorení tuby cítiť vôňu typickú pre pánske holiace peny. Z tuby sa vytlačí krémovitá hmota, ktorá po zmiešaní s vodou vytvorí na tvári niečo, čo mi veľmi pripomína pánske holiace peny. Táto hmota rozpustí make-up a naviaže na seba nečistoty. Štípe v očiach a aj v rankách po akné. Čistiaca schopnosť je pomerne veľká. Ťažšie sa však z tváre oplachuje a vždy mi dosť prípravku ostalo na uteráku aj v okolí nosa. Na dočistenie pleti som zvolila micelárnu vodu. Nejako som mala subjektívny pocit, že prírodné tonikum, ktoré som mala aktuálne otvorené by na túto chemickú hmotu asi nestačilo. Pod vplyvom informácií o tenzidoch v micelárnych vodách som si povedala, že tu musí nastúpiť na dočistenie micelárka. Pena trochu vysušovala ale nebolo to nič, čo by následne použitie krému nevyriešilo. Zhoršenie stavu pleti som pri používaní peny nepozorovala. Celkovo to však nie je výrobok, ktorý by som si chcela kúpiť v plnom balení.
plusy:
  • dobre odličuje
mínusy:
  • vôňa
  • konzistencia
  • ťažko sa oplachuje
  • "High Hazard" látky v zložení
  • cena
Celkové hodnotenie: dobrá

čistiaca pena

HydraQuench Cream for normal to dry skin Clarins predstavuje denný hydratačný krém pre normálnu a suchú pleť. Podľa popisu má tento krém dodať pleti vláčnosť a pocit pohodlia. Pleť má byť vyhladená a chránená, pričom krém sa má rýchlo vstrebať. Plné balenie v množstve 50 ml sa predáva za cca 22 € a obsahuje aqua, caprylic/capric triglyceride, glycerin, silica, cetearyl alcohol, pentylene glycol, dipenta-erythrityl tetrahydroxystearate/tetraisostearate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, trehalose, cetearyl glucoside, cetylalcohol, stearylalcohol, dimethicone, parfum, polyacrylamide, C13-14  isoparaffin, ethylhexylglycerin, tocopheryl acetate, disodium edta, sodium hyaluronate, sodium pca, butylene glycol, dimethiconol, glyceryl acrylate / acrylic acid copolymer, tocopherol, phenoxyethanol, laureth-7, alcohol, biosaccharide gum-4, rubus chamaemorus seed oil, methylisothiazolinone, thermus thermophillus ferment, helianthus annus (sunflower) seed oil, cedrelopsis grevei bark extract, lapsana communis flower /leaft/stem extract, pyrus sorbus bud extract, camelia sinensis leaft extract, potassium sorbate, rhodiola rosea root extract , sodium lauryl sulfate.Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patrí methylisothiazolinone. Osobne ma na zložení zaujal výskyt dimethiconu (silikón), ktorý sa v kréme síce nachádza, ale ako vidíte nie je na prvých miestach v zložení, ako to žiaľ veľmi často býva pri iných krémoch. 
Hoci krém nie je primárne určený pre môj typ pleti, povedala by som, že mi sadol a že je to taký univerzálny krém použiteľný pre všetky typy pleti. Krém veľmi rýchlo vsakuje a je dobrým podkladom pod make-up. Vôňa je výraznejšia, ale nerušivá. Čo sa týka účinkov, počas používania krému sa stav mojej pleti nezhoršil. Neupchával póry a ani pleť nebola dehydratovaná. Čiže udržal pleť v rovnakom stave ako pred začiatkom používania krému, čo je fajn. Tento krém na mňa pôsobil skôr tak, že predchádza dehydratácií ako by ju primárne riešil.
plusy:
  • dobrý podklad pod make-up
  • rýchlo vsakuje
  • pekné balenie
  • nezhoršuje stav pleti
mínusy:
  • cena
  • "High Hazard" látka v zložení
Celkové hodnotenie: dobrý


hydratačný krém
No a nakoniec to najlepšie Beauty Flash Balm od Clarins. Ide o balzam, ktorý má zabezpečiť "okamžitú krásu" a eliminovať všetky znaky únavy. Balzam má hydratovať, rozjasňovať, odstraňovať známky únavy a pleť má celkovo vyzerať odpočinuto a rozjasnene. Môžu ho používať majiteľky suchej, normálnej, zmiešanej i mastnej pleti. Je antialergénny a nekomedogénny.V množstve 50 ml sa predáva za cca 33 € a obsahuje aqua/Water/Eau, Propylene Glycol, Octyldodecanol, Oryza Sativa (Rice) Starch, Glycerin, Polysorbate 60, Sorbitan Stearate, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Carbomer, Phenoxyethanol, Bisabolol, Sodium Hydroxide, Parfum/Fragrance, Butylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Algae Extract, Hexyl Cinnamal, Linalool, Coumarin, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal, Citronellol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Limonene, Isoeugenol, Ci 15985/Yellow 6E. Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patrí coumarin, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, hydroxycitronellal, geraniol, eugenol, isoeugenol
Výrobok som si obľúbila predovšetkým preto, že neobsahuje silikóny a napriek tomu sa dá použiť ako podkladová báza pod makeup. Navyše tak skvelú vôňu a konzistenicu som nevidela pri žiadnej podkladovej báze a žiadnom kréme. Beauty Flash Balm veľmi rýchlo vsiakol a následne som hneď nanášala make-up. Make-up sa veľmi dobre nanášal. Dokonca sa dobre nanášali i make-upy, ktoré inak hrudkovali a mala som problém ich rovnomerne rozotrieť. Takýmto spôsobom som mohla používať i kúsky, ktoré som už mala odsunuté na veľajšiu koľaj a vzhľadom na žmolkovanie pri nanášaní už čakali na vyhodenie. No a čo sa týka výdrže? S použítím tejto podkladovej bázy sa dalo v pohode (s menším prepúdrovaním) fungovať od siedmej do siedmej. Čiže ideálny na použitie pred náročným dňom v práci. Čo sa týka rozjasnenia, svetožiaru okolo tváre našťastie nespôsoboval, ale bolo viditeľné, že tvár je jasnejšia, oddýchnutejšia.
plusy:
  • rozjasňuje
  • predlžuje výdrž make-upu
  • skvelá vôňa a konzistencia
  • neupcháva póry
  • neobsahuje silikóny, parabény a ropné produkty
mínusy:
  • cena
  • výskyt "High Hazard" látok v zložení
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
podkladová báza

Cestovné sety od drahších značiek mám veľmi rada. Človek tak za prijateľnú cenu zistí, či sa oplatí kúpiť výrobok aj v plnom balení. Pri tejto kúpe sa však ukázalo, že cestovné balenie je cenovo výhodnejšie ako plné. Máte skúsenosť s niktorým z výrobkov?


Komentáre

  1. Tak to si teda nakúpila za skvelú cenu. Značka Clarins mi vždy bola veľmi sympatická, hlavne ich dekoratívna kozmetika. Beauty Flash Balm znie super, no za 33 eur sa mi tiež až tak nepozdáva. Radšej sa inšpirujem a tiež si počkám na akciu, prípadne balíčky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten hydra krem stoji okolo 33 eur, cenu co uvadzas 22 eur, tak za 30ml,balenie

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky