Hydratačný make-up od Annemarie Börlind

Make-up od mojej obľúbenej Annemarie Börlind som chcela veľmi veľmi dlho. Hovorí sa síce, že prírodná dekoratívka tej konvenčnej zatiaľ nemôže veľmi konkurovať, ale predsa len v tomto prípade som očakávala fungujúci make-up. Annemarie má vo svojej ponuke bb krém, kompaktný, hydratačný a anti-aging make-up. Z výberu som vylúčila bb krém a kompaktný make-up, ktoré všeobecne veľmi neobľubujem. Pri výbere medzi hydratačným a anti-aging make-up zavážilo to, že pri hydratačných je väčší výber odtieňov vrátane odtieňa s názvom ivory, ktorý volím pri kúpe väčšiny make-upov. Takže som sa zamerala na make-up hydratačný. Pri každej návšteve Müllera som sliedila po testoroch, googlila recenzie, pozerala videa. No čo vám poviem. Recenzií na tento make-up je veľmi málo. Napriek tomu som však zariskovala a make-up objednala.



Moisturizing (hydratačný) make-up je podľa popisu určený pre všetky typy pleti. Má ponúkať optimálne krytie, intenzívne hydratovať, zakrývať nedokonalosti pleti a dokonale vyhladzovať kontúry tváre. V množstve 30 ml sa predáva za cca 21 €.


Annemarie Börlind: hydratačný make-up
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
limnanthes alba seed oil
olej z rastliny lúčnica biela
starostlivosť o pokožku
caprylic / capric triglyceride
kaprylové / kaprinové trigliceridy
starostlivosť o pokožku, premasťuje
coco-caprylate
kokosový kaprylát
rozpúšťadlo olejových zložiek
mica
sľuda
účinná a farbiaca látka
polyglyceryl-3 methylglucose distearate

emulgátor
sorbitol
cukor
účinná zložka
persea gratissima oil
avokádový olej
starostlivosť o pokožku
sodium potassium aluminum silicate

plnidlo
sorbitan stearate

emulgátor
glyceryl stearate

emulgátor
polyglyceryl-6 dioleate

emulgátor
phenoxyethanol
fenoxyetanol
konzervant
panthenol
pantenol              (provitamím B5)                                    
podporuje obnovu buniek a regeneráciu
potassium cetyl phosphate

tenzid
distarch phosphate
škrobový fosfát
základ púdrov
benzyl alcohol

konzervant, rozpúšťadlo, vonná látka
glyceryl laurate

koemulgátor, zahusťovadlo
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
tocopheryl acetate

antioxidant
silica
kyselina kremičitá
želirujúci prostriedok
sucrose cocoate

emulgátor
fucus serratus extract
extrakt z morských rias
chráni pokožku, zlepšuje elasticitu, stimuluje bunkovú obnovu
tremella fuciformis sporocarp extract
extrakt z plodnice rôsolovky
zdroj kyseliny hyalurónovej, hydratuje
aroma

vonné zložky
glycine soja oil
sójový olej
starostlivosť o pokožku
ascorbyl palmitate
forma vitamínu C
predlžuje trvanlivosť
lecithin
lecitin
starostlivosť o pokožku, emulgátor
bisabool

účinná zložka, upokojuje a vyhladzuje
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
benzyl benzoate

predlžuje trvanlivosť
hydrogenated palm glycerides citrat

stabilizátor
benzyl salicylate

vonná látka
linalool

vonná látka
hexyl cinnamal

vonná látka
coumarin
kumarín
vonná látka
sodium benzoate

konzervant
limonene

vonná látka
potasium sorbate
sorbát draselný
konzervant
Môže obsahovať: CI 77891, CI 77492, CI 77489, CI 77491, CI 77499

farbivá

Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria benzyl salicylate a coumarin. Výrobok je držiteľom certifikátu prírodnej kozmetiky  EcoControl.

Moisturizing makeup Annemarie Börlind



Make-up príde zabalený v tmavej papierovej krabičke, v ktorej sa ukrýva plastové balenie s pumpičkou. Balenie je vkusné, ľahké, vhodné na cesty. Make-up je krásne jemne voňavučký. Vôňa mi naozaj sadla. Zároveň je naozaj iba jemná, takže ak by sa aj niekomu nepáčila (aj keď neviem, či by sa niekto taký našiel), nebude ho rušiť. Odtieň ivory je krásne svetlý s podtónom do ružova. Už dávno mi žiaden odtieň nesadol tak, ako pri tomto make-upe. S objednávkou mi prišla ešte vzorka hydratačného make-upu v odtieni natural. Tento odtieň je tiež vhodný pre svetlú pleť avšak má jemný odtieň do žlta. 

Moisturizing makeup Annemarie Börlind

Krytie by som označila ako slabé. Neporadí si s akné a ani s jazvami po akné. Ja ho môžem použiť iba keď mám pleť v dobrom stave. Odporúčala by som ho teda iba vtedy ak potrebujete pleť iba farebne zjednotiť. So zjednotením pleti si poradí výborne. Ďalej však nastáva problém. Veľmi ale veľmi ťažko sa na pleť nanáša a rozotiera. Aj po značnej námahe a čase, ktoré som vynaložila na čo najlepšie rozotrietie tohto make-upu bolo vidieť nejaké tie šmuhy. Tiež mi pomerne dosť zvýrazňoval póry a celkovo zaliezal do pórov. Myslím, že je potrebné nájsť dobrý poklad. Z krémov, ktoré mám aktuálne doma a mohla som ich teda ako podklad vyskúšať sa mi v kombinácií s týmto výrobkom neosvedčili krém na problematickú pleť Purofying Care od Annemarie Börlind, krém Aknette od Karla Hádka a ani pleťový krém Cannabis od Bione. Všetko ide o prírodné krémy bez obsahu silikónov. Lepšie make-up fungoval ak som ako podklad použila Hydrabio Perfecteur od Biodermy. Tento výrobok už teda silikón obsahuje, takže make-up sa rozotieral o niečo lepšie. Ideálne to však tiež nebolo. Tu mi však príde nelogické kupovať si prírodný make-up bez silikónov, keď ako podklad musím aj tak použiť niečo so silikónmi.  Celková výdrž je pomerne krátka. U mňa vydržal maximálne štyri hodiny. Potom sa začal zhlukovať a z pleti miznúť.

plusy:
  • v ponuke sedem odtieňov
  • skvelá vôňa
  • prírodná kozmetika
  • pekný a praktický obal

mínusy:
  • slabé krytie (vhodný viacmenej skôr iba na farebné zjednotenie pleti)
  • zalieza do pórov
  • ťažšie sa rozotiera
  • krátka výdrž
Celkové hodnotenie: priemerný

Mne na moju zmiešanú až mastnú pleť teda make-up nesadol, čo ma vzhľadom na cenu a na to, že ide o moju obľúbenú značku dosť mrzí. Stále však mám nádej, že na blog zablúdi niekto, kto je s nim spokojný a napíše mi, že ho napríklad neviem používať a poradí nejaký dobrý podklad. Takže čakám na rady.

Skúšali ste dekoratívku od Annemarie?


Komentáre

  1. Jsem ráda za tuto recenzi, protože jsem makeup zvažovala. Podle tvého popisu mi připomíná makeup od Santé, který dělal totéž - šmouhy a zvýraznění všeho, co zvýraznit nechceme.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento nemozem odporucat, ale podla toho co som citala, tak verzia anti-aging by mohla byt lepsia. Tam je vsak menej odtienov a mne by asi nesedeli.

      Odstrániť
  2. Děkuji za recenzi. Složení vypadá fajn. Škoda, že se v přírodní kosmetice tak špatně hledá kvalitní makeup. Stále nechápu proč tomu tak je, když už to zvládli Alverde, SoBio nebo Kjaer Weis :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od tohto make-upu som cakala vela. Skoda. SoBio som konecne zohnala uz aj ja. Vyzera dobre, len odtienovo by nemusel byt az tak do zlta. Sedi mi odtien ako ma Annemarie - ivory. Mozno ich skusim miesat.

      Odstrániť
  3. Prima recenze! No je fakt, že najít dobrý přírodní make up je pořád docela fuška, já měla třeba od Alverde a vůbec nebyl za ty peníze špatný i Lavera dělá velmi příjemný, ale stejně mi nejvíce funguje od Rimmel a tak zatím pořád vyhlížím....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mineralny make-up od Alverde bol fajn, len by som uvitala viac odtienov. Z konvencnej kozmetiky je momentalne pre mna ideal Gosh X-Ceptional v odtieni Ivory.

      Odstrániť
  4. Tiež som vďačná za túto recenziu, pretože kúpu tohto makeupu som mala v pláne. Ja mám momentálne doma ten Anti-ageing, ktorý bol nejakp dobu (v jarných mesiacoch) mojím najobľúbenejším, teraz mi nesedí odtieň (Natural je už na mňa prilíš svetlý). S roztieraním je to podobné, zdalo sa mi, že naň potrebujem o niečo viac času, ale dalo sa s ním pracovať a s výsledkom som bývala spokojná. Krytie má skôr stredné, no má tendenciu zaliezať do pórov a u mňasa po pár hodinách (cca 4) objavovala mastná T-zóna. Je zábavné, aká som z MU bola nadšená a zrazu som si uvedomila aj jeho nedostatky, no dá sa s ním pracovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anti-aging ma zaujima. Pozerala som Tvoj blog, ale recenziu som nenasla. Odtien natural je do zlta alebo do ruzova? Mozno na jesen Ti bude znovu vyhovovat. Ja mam podobnu skusenot s mineralnym make-upom od Alverde. Cez leto je pre mna nepouzitelny, ale ine rocne obdobia sa to s nim da.

      Odstrániť
  5. Děkuji za pěknou recenzi , ušetřila mi penízky, jelikož jsem o koupi dost uvažovala. Díky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je za co :-) Skoda, ze som najskor nevyskusala tester. Mohla som si peniaze usetrit aj ja.

      Odstrániť
  6. Také jsem uvažovala o koupi.. děkuju za recenzi! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky