Odlíčiť, vyčistiť a ošetriť so značkou Clinique

Trojkroková starostlivosť o pleť pozostávajúca z dôkladného odlíčenia, vyčistenia a následného ošetrenia pleti by mala byť samozrejmosťou. Sama vám môžem dosvedčiť, že moja pleť sa s dodržiavaním tejto jednoduchej zásady výrazne zlepšila. Na tieto kroky však používam výrobky rôznych značiek. Ani nepamätám, kedy som naposledy používala komplexnú starostlivosť od jednej značky. Keď som si pod vianočným stromčekom našla trojkrokovú starostlivosť od značky Clinique určenú na problematickú pleť, bola to výzva ako otestovať, či naozaj platí že výrobky od jednej značky sa navzájom v starostlivosti o pleť dopĺňajú.



Sada výrobkov je určená na problematickú pleť a obsahuje cestovné balenia troch výrobkov:
  • čistiacu penu v 50 ml balení, ktorá má pleť dôkladne vyčistiť
  • čistiace tonikum v 100 ml balení, ktoré má uvoľniť upchaté póry  
  • hydratačný krém v 30 ml balení. ktorý má pleť ošetriť a rozjasniť
Sada sa stále dá objednať aj v niektorých slovenských e-shopoch za približne 38 €. Výrobky som najskôr začala používať na večerné odlíčenie, vyčistenie a ošetrenie pleti v rozsahu všetkých troch výrobkov a ráno som používala iba čistiacu penu. Po prvom týždni začala byť pleť vysušená a po dvoch týždňoch začala šupinkovatieť. Vinu dávam najmä čistiacemu tonikum s obsahom množstva alkoholu a hydratačnému krému, ktorý však hydratoval iba minimálne. Celkovo je teda sada veľmi zle zostavená, lebo komplexným používaním týchto výrobkov si človek privodí skôr zhoršenie stavu ako si pomôže. Výrobky som teda začala používať samostatne a tu sa ukázali aj ich pozitívne vlastnosti. Takže poďme sa pozrieť na tri nezávislé minirecenzie, lebo ako som už písala, spolu sú nepoužiteľné.
 
čistiaca pena Clinique
O pleťovej pene výrobca hovorí, že pokožku vyčistí do hĺbky bez toho, aby narušovala pleťové lipidy a vysušovala pleť. Efektívne čistí od zvyškov make-upu, nadbytočného kožného mazu a ďalších nečistôt. Uvoľňuje póry a pôsobí proti vzniku čiernych bodiek. Lieči akné a predchádza jeho ďalšiemu vzniku. Pena tiež sťahuje póry a zmatňuje pleť. Obsahuje aqua, glycerin, butylene glycol, sodium methyl cocoyl taurate, sucrose, salicylic acid, disodium phosphate, arginine cocoate, laminaria saccharina extract, cola nitida seed extract, caffeine, algae extract, mentha piperita, sea whip extract, peg/ppg-18/ 18 dimethicone, sodium hyaluronate, ppg-6 decyltetradeceth-30, lactobacillus ferment, stearamidopropyl dimethylamine, longifolene, acetyl glucosamine, capryloyl glycine, perilla aldehyde, 10-hydroxydecanoic acid, polyquaternium-7, beta-capryophyllene, phospholipids, sodium salicylate, sodium stearate, disodium edta, phenoxethanol, chloroxylenol [ILN32338]. Podľa databázy EWG výrobok neobsahuje žiadne "High Hazard" látky. Plné 125 ml balenie stojí približne 19 €.
Pena má jemný chemický pach, ktorý je však akceptovateľný. Dôkladne odličuje pleť. Dobre sa oplachuje a pri použití micelárnej vody a krému od inej značky nebola pleť vôbec vysušená. Nedá sa však použiť na odlíčenie očí a očného okolia. Podľa môjho hodnotenia ide o najlepší výrobok z celej sady, avšak plné balenie si nekúpim vzhľadom na cenu a na nemožnosť odličovať očný make-up. Zostávam pri pene od značky Alverde.

pleťové tonikum Clinique
O čistiace vode, resp. toniku výrobca uvádza, že šetrne odstraňuje nadbytočný maz a odumreté kožné bunky, ktoré zvyčajne spôsobujú upchávanie pórov. Dokonale čistí a uvoľňuje póry. Výsledkom je perfektné matná pleť bez nečistôt a viditeľných pórov. Pred každým použitím je potrebné vodu poriadne pretrepať. Výrobok obsahuje aqua, alcohol denat, nylon-12, salicyl acid, butylene glycol, hamamelis virginiana, laminaria saccharina extract, caffeine, sucrose, glycerin, acetyl glucosamine, sorbitol, sea whip extract, barium sulfate, 10-hydroxydecanoic acid, silica, disodium edta, benzalkonium chloride [ILN32341]. Podľa databázy EWG žiadna látka nepatrí k "High Hazard" látkam. Plné 200 ml balenie sa predáva za cca 17 €.
Hneď po otvorení tonika vás ovanie silná alkoholová aróma, ktorú kľudne možno prirovnať k vôni čistého liehu. Vysoký obsah alkoholu sa na pleti prejaví štípaním v miestach hojaceho sa akné a vysušovaním pleti. Každodenné použitie teda u mňa neprichádzalo do úvahy. Tonikum som používala 2-3krát do týždňa a v kombinácií s dobrým hydratačným krémom to bolo v poriadku. Pred použitím treba prípravok dobre pretrepať, lebo naspodku balenia sú usadené jednotlivé zložky. Dá sa povedať, že prípravok je dvojfázovy. Toto by som na mieste výrobcu výrazne uviedla na obal, lebo najskôr som si myslela, že ide o pokazený výrobok. Pri nanášaní tonika na vatový tampón treba byť opatrný, lebo obal má široký otvor a často sa vyleje viac prípravku ako je potrebné. Napriek týmto negatívam však tonikum naozaj malo vplyv na redukciu viditeľných pórov. Napriek tomu však plné balenie  neplánujem kupovať. Predsa len vysušovať takto radikálne pleť nepovažujem z dlhodobého hľadiska za vhodné.


hydratačný krém proti nedokonalostiam Clinique
O kréme výrobca hovorí, že pomáha redukovať existujúce rozšírené a upchaté póry a tiež efektívne predchádzať vzniku ďalších. Ľahká hydratačná textúra vytvára neviditeľnú bariéru, ktorá blokuje všetky činitele, ktoré znečisťujú pleť a upchávajú póry. Po celý deň prípravok zamedzuje lesku. Krém obsahuje aqua, cyclopentasiloxane, ppg-14 butyl ether, hamamelis virginiana water, sucrose, steareth-21, acrylamide / sodium acryloyldimethyltaurate copolymer, acetyl glucosamine, camelia sinensis leaf extract, algae extract, laminaria saccharina extract, avena sativa kernel extract, glycine, anthemis nobilis, chamomilla reticutita, hinokitiol, menthol, salicyl acid, isohexadecane, caffeine, steareth-2, glycerin, quaternium-22, butylene glycol, polysorbate 80, phytosphingosine, pentylene glycol, disodium edta, phenoxyethanol, benzalkonium chloride [ILN32174]. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí acrylamide.  Plné 50 ml balenie stojí cca 18,50 €.
Krém sa vplyvom obsahu silikónu veľmi ľahko rozotiera a ľahko vsakuje. Pleť je po ňom vyhladená a tvorí tak ideálny základ na nanesenie make-upu. Ja som ho teda používala príležitostne ako podkladovú bázu pod make- up, keďže si myslím, že silikónové krémy nie sú ideálne na každodenné použitie. A už vôbec nie ako nočné krémy, aj keď výrobca tento krém odporúča aj na nočné použitie. V noci predsa pleť nemusí byť vyhladená. Dôležitejšia je regenerácia a hydratácia. Keď sme pri hydratácií, tak tá nebola takmer žiadna. To bol okrem obsahu silikónu aj ďalší dôvod, prečo som sa vyhýbala každodennému použitiu. Zlepšenie stavu pleti som nepozorovala a výhrady mám aj voči baleniu. Neviem či je to vada iba tohto balenia, ale každopádne viečko zle priliehalo a umožňovalo prístup vzduchu ku krému. Pri dlhšom pôsobení by vzduch mohol spôsobiť zmenu vlastnosti krému. Z celej tejto trojkrokovej sady ma krém zaujal najmenej. Použiteľný by mohol byť ako náhrada silikónovej podkladovej bázy pod make-up. Predsa len v kréme bude toho silikónu menej ako v podkladovej báze a slúži rovnako ako báza.



Ak by som to mala v závere zhrnúť, tak celá táto sada nie je dobré zostavená. Pleť sa pri použití všetkých troch prípravkov totálne vysušuje. Samostatne by však jednotlivé výrobky fungovať mohli. Máte skúsenosť z niektorým z výrobkov z rady Anti-blemish solutions?

Komentáre

  1. Od Clinique mám doma čistiacu masku na upchaté póry, no zatiaľ neviem čo si mám o nej myslieť, použila som ju len raz. Nenandchne, ani neurazí, o mnoho viac som asi spokojná s čistiacou maskou Magnaminty od Lush :) inak, nevieš mi prosím poradiť nejaký dobrý prírodný hydratačný nočný krém? Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyslovene krem urceny na nocne pouzitie od prirodnych znaciek som zatial nemala ziaden. Ja na noc striedam oleje od Saloos s kremom od Annemarie Borlind - purifying care. Neviem aky mas typ pleti, ale podla mna s Annemarie nic nepokazis. Na Slovensku sa da kupit na assay.sk

      Odstrániť
    2. Ďakujem, nemyslela som, že by mal byť vyslovene nočný, ale hlavne hydratačný. Mám normálnu pleť s mastnejšou T-zónou, no oleje mi vyhovujú, takže na Saloos sa určite pozriem.

      Odstrániť
  2. Ja som si z tejto rady chcela zaobstarať ten lokálny gél proti nedokonalostiam. Ostatné výrobky ma nezaujali ani predtým, mala som také nejaké tušenie že to bude taký pleťový dryák, ako to býva pri prípravkoch na problematickú pleť. Ale lákajú ma ich očné krémy a taktiež Dramatically different moisturizing lotion.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna od tejto znacky zaujal Superbalm lip treatment - lesk na vazelinovom zaklade. Inak mi je viac sympatickejsia znacka Clarins. Este ze existuju pri jednej i druhej znacke taketo sety baleni. Aspon si clovek vytvori na zaklade viacerych cestovnych baleni vyrobkov lepsi nazor.

      Odstrániť
  3. To je teda opravdu škoda, že ti takhle nevyhovují - zvlášť když tato značka není nejlevnější.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kks... pre moju pleť táto sada teda určená nie je, ale aj tak ma zaráža, že niekto ešte dáva do toník alkohol, keď sa všade zdôrazňuje, ako je nevhodný aj pre mastnú pleť...
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Je problem najst tonikum bez obsahu alkoholu.

      Odstrániť
  5. Mě se po krémech strašně mastí pleť :-/ Vyzkoušela jsem jich už spousty, i na navlhčený obličej, ale do druhého dne se mi pak vždy póry ucpou vzniklým mazem a zanítí :( Takže zatím žádné další nezkouším. Jinak máš moc zajímavé fotky, použít oříšky jako pozadí je hodně dobrý nápad :)

    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokial Ti vyhovuje plet bez kremov, nie je dovod na tom nieco menit :-)

      Odstrániť
  6. Dlhú dobu som veľmi chcela niečo od Clinique vyskúšať, ale v poslednej dobe si za takú cenu kúpim radšej niečo prírodné alebo slovenské, nejak ma táto značka prestala lákať. A mne alkohol v tonikách až tak veľmi nevadí, aj tak hneď vždy poriadne pleť premastím nejakým olejom :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za tu cenu, si urcite toho kupis aj viac :-) Testovacie balenia su vsak fajn. Aspon si clovek urobi lepsi nazor na znacku.

      Odstrániť
  7. Máš veľmi pekny blog, nechcela by si sledovať sa navzájom? Ak áno daj mi vedieť. http://andreanalens.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky