Marcové | prázdne obaly

V posledný marcový deň píšem článok o výrobkoch, ktoré som spotrebovala. Je medzi nimi niekoľko kúskov, na ktoré som nestihla napísať komplexnú vyčerpávajúcu recenziu. Jednak nechcem tráviť toľko času pri počítači a tiež nechcem chrliť článok za článkom, aby som nevyskakovala ako sa hovorí s každého rohu. No nič, nezostáva mi nič iné iba si kúpiť tieto výrobky znovu a niekedy v budúcnosti im venovať priestor na blogu.


V marci pôjde do smetného koša celkovo 15 obalov. Z celkového počtu spotrebovaných výrobkov 5 kusov spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.
Deo sprej malina a citrónová tráva BALEA neobsahuje hliník a vonia prenikavou vôňou malín a citrónovej trávy. Vôňa je na môj vkus až príliš výrazná. Účinok je pomerne slabý. Pach potu bolo žiaľ cítiť, čo je u takýchto výrobkov neakceptovateľné. Pri opakovanej aplikácií navyše vôňa malín a citrónovej trávy bola čoraz nepríjemnejšia. Prípravok som používala na cvičenie, resp. po cvičení na prerazenie prípadného pachu, keďže sa sprchujem zásadne vždy až doma. Na ten krátky úsek medzi budovou a autom bol fajn.
Cena: cca 1,40 €
Celkové hodnotenie: priemerný
Telové mlieko s výťažkom z pistácií DOVE veľmi prenikavo voňalo a vôňa zostávala na tele aj dlho po aplikácií. Konzistenciou pripomínalo skôr telové maslo. Z nádoby sa len veľmi ťažko vytláča. V podstate teraz v nádobe zostala ešte pätina telového mlieka, ktoré sa ale nedá vybrať ani keď postavím nádobu "dole hlavou" . Telové mlieko sa dobre rozotieralo a dostatočne hydratovalo.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerné

Vyživujúci sprchový gél s vôňou pistácie a magnólie DOVE mal silnú presladenú vôňu pripomínajúcu umelý kokos zmiešaný s marcipánom. Samotný sprchový gél mal dosť tuhú krémovitú konzistenciu a z obalu sa pomerne ťažko vytláčal. Čo ma prekvapilo je, že sa z tela ťažko oplachoval. S týmto javom som sa pri inom sprchovom gély nestretla. Svoju funkciu umývať telo si plnil dostatočne a pokožka po ňom nebola vysušená. Viac ako sprchový gél ho však skôr odporúčam používať ako tekuté mydlo na ruky v prípadoch ak človek pracuje so silne aromatickými  látkami, ktoré sa na rukách držia aj po veľmi dôkladnom umytí. S týmto problémom si výrobok poradí skvele
Cena: cca 2,60 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Lícenka 101 pink sugar RIMMEL je unikátna v tom, že mi odtieňom, konzistenciou, výdržou vyhovuje tak, že si ju kupujem opakovane odkedy som vlastne takéto výrobky začala používať. Míňam do posledného zrnka a vlastne koľkokrát do roka človek minie lícenku? Ale aby som teda nebola taká konzervatívna, teraz som už po rokoch dala šancu inej lícenke.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Make-up beige porcelain MAKEUP FAKTORY som nanášala rukami i pomocou štetca. Rozotieral sa bez akýchkoľvek problémov. Krytie bolo nižšie stredné, ale vrstvením sa dá dosiahnuť krytie stredné. Nezaliezal do vrások a pórov, neoxidoval. Trvácnosť hodnotím ako výbornú. Vydrží počas celého pracovného dňa.  Mojej zmiešanej pleti určite make-up vyhovoval. Odtieň je svetlý, ladený neutrálne. Výhradu mám voči viečku z tvrdého plastu, ktoré popraskalo.
Cena: cca 33 €
Celkové hodnotenie: výborný

Krycí a zmatňujúci korektor odtieň 1 DERMACOL si kupujem pravidelne. Zakryje, neoxiduje, drží. Má praktické balenie, ktoré možno dať do kabelky a hygienicky použiť prakticky kdekoľvek. Odtieň 2 mi však sedí viac ako aktuálna 1. Už používam ďalšie balenie.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 

Pleťové tonikum na problematickú pleť CLINIQUE vonia podobne ako čistý lieh. Vysoký obsah alkoholu sa na pleti prejaví štípaním v miestach hojaceho sa akné a vysušovaním pleti. Každodenné použitie teda u mňa neprichádzalo do úvahy. Tonikum som používala 2-3krát do týždňa a v kombinácií s dobrým hydratačným krémom to bolo v poriadku. Pred použitím treba prípravok dobre pretrepať, lebo naspodku balenia sú usadené jednotlivé zložky. Dá sa povedať, že prípravok je dvojfázovy. Pri nanášaní tonika na vatový tampón treba byť opatrný, lebo obal má široký otvor a často sa vyleje viac prípravku ako je potrebné. Napriek týmto negatívam však tonikum naozaj malo vplyv na redukciu viditeľných pórov. Napriek tomu však plné balenie  neplánujem kupovať. Predsa len vysušovať takto radikálne pleť nepovažujem z dlhodobého hľadiska za vhodné.
Cena: v prepočte cca 8,50 €
Celkové hodnotenie: dobrá
Dezinfekčný gél na ruky CIEN nesmie chýbať. V podstate ho kupujem do zásoby, keďže nepatrí do stáleho sortimentu. Má praktické balenie, dá sa povedať, že na pomery dezinfekčných gélov aj vonia. Verím, že naozaj aj dezinfikuje, ale to už pomocou mikroskopu neoverujem.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný
Odličovacia pena na citlivú a normálnu pleť TERRA NATURI je v praktickom obale. Dobre sa s ňou pracuje. Je takmer bez vône, iba pri otvorení trochu cítiť ocot, čo sa ale hneď rozplynie. Odličujem ňou oči aj tvár a odličovacie schopnosti by som označila ako klasické. Problémom je iba dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborná
Očný krém Sensibio Eye BIODERMA je niečo medzi krémom a gélom. Krém po aplikácií rýchlo vsakuje. Pri očných krémoch je dôležitý účinok. Ak mám vychádzať z popisu výrobcu, tak budem hodnotiť veci, ktoré môžem posúdiť. Nevšimla som si vplyv krému na výskyt opuchov a tiež mám veľké výhrady voči hydratácií. Tú by som označila asi za minimálnu. Krém mám otvorený už dlhšie a vždy ho po pár týždňoch používania musím odložiť, lebo mi hydratácia nepostačuje. Akoby som žiaden krém ani nepoužívala. A to ani nemám suchú pokožku. Obnovu kožnej bariéry a prevenciu tvorby vrások ako bežný používateľ posúdiť neviem, ale nemám dôvod tomu vzhľadom na zloženie neveriť.
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: priemerný
Sensibio Tolerance + BIODERMA má ľahkú krémovitú textúru, dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Je vhodný aj pod make-up. Podobne ako očný krém je neparfumovaný a bez vône. Hydratáciu by som označila ako priemernú. Nebolo to nič extra, ale pleť som nemala vysušenú. Používala som ho však iba ráno a večer som sa natierala klasickým hydratačným krémom, aby som to vyvážila. Plusom je tiež to, že neupcháva póry. Dôvod, prečo som tento krém používala bola prevencia pálenia a začervenania pokožky, s čím som mala problém minulú zimu. Túto zimu sa to zaobišlo bez problémov. Krém podľa popisu posilnil kožnú bariéru a znížil precitlivelosť nervových vlákien. Je fajn vedieť, že ak by sa znovu objavili problémy, tak existuje krém, ktorý to rieši bez upchania pórov.
Cena: cca 17 €
Celkové hodnotenie: výborný

Bambucké maslo SALOOS bolo bielej farby a takmer bez vône. Z nádoby sa ťažšie naberalo. Pri kontakte s pokožkou sa však rýchlo rozpúšťalo a umožňovalo masírovanie pokožky. Pokožka zostávala po použití bambuckého masla mastná s ochranným filmom na povrchu. To ho predurčilo na použitie pred spánkom. Hydratovalo výborne. Polovicu som použila samostatne a z druhej polovice som zmiešaním s kokosovým a avokádovým olejom vyrobila krém na ruky a nohy.
Cena: cca 6,70 €
Celkové hodnotenie: výborné
Citrusový osviežujúci olej WELEDA som mala iba vo forme vzorky. Používala som ho v množstve päť až desať kvapiek na jednu vaňu vody. Kúpeľu dodával príjemnú osviežujúcu citrusovú vôňu.
Cena: -
Celkové hodnotenie: výborný

Uvoľňujúca aróma roll-on Antistres SALOOS sa nanáša na zápästia a pulzné body. Jej úlohou bolo eliminovať stres. Poviem pravdu, že na mňa anstresový účinok nemala. Vôňa bola citrusová a po cca 20 minútach vyprchala. Oveľa radšej mám levanduľový roll-on, ktorý používam pri zaspávaní.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerný
Regeneračný tvárový olej Lemon - Tea Tree SALOOS považujem za najlepší výrobok, ktorý som od tejto značky  mala. Vonia kombináciou citrónovej trávy a čajovníka, excelentne rýchlo vsakuje. Pleť je ráno hydratovaná a regenerovaná. Akoby bol vyrobený presne pre moju pleť. Problémom je klasicky aplikátor, ktorý nedosiahne na dno nádoby.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Celkovo som v marci minula kozmetiku v hodnote približne 109,70 €, z čoho po odrátaní darčekov, výhier a zliav zostáva reálna suma 64,40 €. Máte s niektorým z výrobkov skúsenosť?

Komentáre

  1. Mne sa zas tento sprchový gel pistacia veľmi páčil nezdalo sa mi že by sa tažšie zmýval ked je dobre napenený, a mam nejaky deo sprej balea tiež malinový ale moc ho nepoužívam lebo dlho nevydržal voňať a pach ho potom prekryje:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vone su dost individualne, kazdopadne pred kupou by som ho odporucala v drogerii ovonat.

      Odstrániť
  2. Ja to bambucké maslo nejak neviem využiť :(, lebo je také príliš tuhé a nechce sa mi s tým piplať.
    A olejček od Saloos, znova rozmýšľam, že si po minutí zásob zaobstarám niektorý, ktorý bude vhodný na moju pleť. Viem že Levanduľa mi nesadla, Ylang Ylang áno, tak možno ešte vyskúšať tento Tea Tree.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mozes ho rozpustit vo vodnom kupeli v pomere 80 % bambucke maslo 20% kokosovy olej. Pripadne pockat na letne horucavy:-)

      Odstrániť
  3. Antistres jsem měla a mám stejný názor. Sprej Balea mám v koupelně a zatím mi prijde super. Uvidíme, až se otepli:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som mala asi 3 dezodoranty od Balei a žiadny mi nefungoval. :/

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiež mám rovnaký názor na sprcháče Dove, v budúcnosti sa im už asi vyhnem, ich zloženie tiež nie je výhra a celkovo nemám rada ich konzistenciu a vôňu. Nedávno som si kúpila jeden sprcháč od Soaphoria, tak som na neho zvedavá.
    Z ostatných výrobkov mám skúsenosť len s deodorantom od Balea a viem, že strašne smrdel :D Tiež som hľadala niečo bez hliníka a v DMke som siahla po nejakom krémovom od Alverde, tak som tiež zvedavá keď ho skúsim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podla mojich skusenosti su kremove deodotanty ucinnejsie ako tie v spreji, takze by mohol fungovat. Soaphoriu som neskusala.

      Odstrániť
  6. Tak ako som už písala, moje skúsenosti s Biodermou sú úplne opačné :D Očný krém síce nebol žiadny zázrak, ale hydratácia mi postačovala natoľko, že som si ho kúpila aj opakovane /ale nie za plnú sumu :)/ - a to tá moja pleť je skôr suchá! :D - a krém bol síce fajn, ale ako podklad pod mejkap úplne strašný, keďže mi na ksichte cuckovatel aj sám od seba, nielen pri aplikácii mejkapu :).
    Sprcháče Dove mám rada práve kvôli konzistencii a vôňam - ako sa zmývajú, to som si nejak nevšímala doteraz, musím to ocheckovať :)))
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mame rozdielne dojmy. Tak sa budeme teda riadit len recenziami dekorativky:-)

      Odstrániť
  7. Odpovede
    1. To je fajn, ze niekomu vyhovuje. Ja by som ho vsak znovu urcite nechcela.

      Odstrániť
  8. Páči sa mi odtieň lícenky. Ja som takto dookola používala od Rimmelu bronzer, páni, ale toho som minula cca 5 balení! Asi celý čas na výške som ho používala :D
    Trocha si ma práve odradila od kúpy čistiacej peny Terra Naturi, hm, octová vôňa. Asi zostanem verná tej alverďáckej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten ''ocot'' citit len jemne po otvoreni, potom pri pouzivani vyprcha. Kazdopadne Alverde je podla mna kustik lepsia aj vonou aj odlicocanim.

      Odstrániť
  9. Raz som vyhrala súťaž s Make Up Factory, takže mám viacero produktov tejto značky, no make up som ešte neskúšala. Veľmi ma však zaujal, tak si ho zrejme objednám.

    pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked byvas v Nemecku, urcite nebude problem zohnat ho aj lacnejsie. Som potom zvedava na recenziu :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky