Voňavý telový olej

Zima je ako stvorená pre používanie telových olejov. Pomocou ich aromaterapeutického účinku môžno znížiť stresovú záťaž, príjemne relaxovať a samozrejme aj hydratovať pokožku, ktorá vplyvom striedania teplôt trpí. Telové oleje sú vhodné pre všetky typy pleti, ale optimálny účinok dosiahneme iba ak budeme pri aplikácií oleja postupovať podľa určitých pravidiel. Telové oleje sa nanášajú po sprche alebo kúpeli na vlhkú pokožku. Výborným spôsobom ako odhadnúť vhodnú vlhkosť pokožky, aby nebola príliš mokrá, je prikladanie uteráka bez masírovania, alebo trenia. Olej je vhodné do pokožky vmasírovať a po nanesení pár minút počkať s obliekaním, aby sa stačil dostatočne absorbovať. Telové oleje ponúka asi takmer každá značka prírodnej kozmetiky. V internetových obchodoch je ponuka naozaj pestrá. Horšie sú na tom klasické kamenné predajne, ale i v nich sa dajú nájsť zaujímavé kúsky za prijateľné ceny. Jedným z nich je i olej od nemeckej značky Kneipp, ktorý patrí k stálemu sortimentu drogérií DM.


Kneipp - olej na jazvy, strie a suchú pokožku
Kneipp - olej na jazvy, strie a suchú pokožku


Podľa popisu výrobcu ide o olej, ktorý sa rýchlo vstrebáva do pokožky. Účinok sa dostaví pravidelným každodenným používaním. Zlepšuje pružnosť pokožky a vyhladzuje pokožku. Vhodný na strie, ale aj ako prevencia proti ich vzniku. Obsahuje carthamus tinctorius (safflower) seed oil, olea europaea fruit oil, limonene, citrus grandis (graperfruit) peel oil, citral, linalool, helianthus annus (sunflower) seed oil, tocopherol. Zloženie napovedá, že ide o zmes olejov z rastlinky požlt farbiarsky, olivového oleja, graperfruitového oleja, slnečnicového oleja a vonných látok. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí citral. Olej je bežne dostupný v DM za cca 6 €.


Kneipp - olej na jazvy, strie a suchú pokožku
Olej má príjemnú citrusovo-graperfruitovú vôňu, ktorú cítiť dlho po aplikácií a pôsobí uvoľňujúco a relaxačne. Zo všetkých olejov, ktoré som vyskúšala ide o najpríjemnejšiu, najvýraznejšiu a najsilnejšiu vôňu. Samotný olej, resp. zmes olejov je priehľadnej farby, nefarbí telo a ani oblečenie. Na natretie pokožky si treba vyhradiť viac času, lebo vsakuje pomalšie. Hydratáciu by som označila ako bežnú. Mojej normálnej pokožke stačila, ale pri použití na suchú pokožku by mohol byť problém. Účinok na jazvy, strie a suchú pokožku som nezaznamenala. Jazvy nezmizli, suché miesta v okolí uši zostali a strie nevznikli. Ak by mi však hrozil vznik strii, určite by som siahla po niečom výživnejšom. V podstate mi to ale nevadí. Olej som kupovala za účelom hydratácie. 

plusy:
  • dostupnosť
  • cena
  • vôňa
  • hydratácia

mínusy:
  • neúčinkuje na jazvy a strie ako sa hovorí v popise
Celkové hodnotenie: výborný

Výskúšali ste tento voňavý olej?

Komentáre

  1. Ja som mala len olej do kúpeľa od Kneipp ,nejaký mandľový a bol úžasný ,len ho v Dmke už nemajú :/
    Bio súťaž

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som od tejto znacky vyskusala len tento olej, ale celkovo ma znacka zaujala, takze sa pozriem aj po dalsich vyrobkoch.

      Odstrániť
  2. No na jazvy a strie neúčinkuje asi nič, to výrobcovia aj zbytočne píšu, ale kým to neskúsime, tak tomu neveríme. Oleje rada používam aj ja, telové milujem, teraz v zime je ich používanie ideálne, v lete to nemám až tak rada. Momentálne používam arganový olej, ktorý som si doniesla z Poľska. Značku nepoznám, ale olej sa javí ako dobrý na tento účel, na vlasy je mastný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suhlasim. Na jazvy a strie by mozno ucinkoval nejaky lekarsky zakrok, ale samotny kozmeticky pripravok asi nie.

      Odstrániť
  3. Tento mám zatiaľ v zásobách, kupovala som ho s 50% zlavovym kuponom, tak sa nan celkom tesim. Mam teraz aj olej od Johnson and Johnson levandulovy a vyhadzali sa mi po nom cervene flaky, takze na to ze je pre babatka dost sklamanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho tiez kupila v 50 % zlave. Za 3 € skvela kupa.

      Odstrániť
  4. Olej neznám a používám spíše tělová mléka a pokud možno taková, která se rychle vstřebají, hrozně mi totiž vadí pocit mastnoty :D

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Od značky Kneipp som ešte nič neskúšala, ale o tomto oleji už niekto písal a dala som si ho na wishlist. Som na ňho zvedavá potom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrejme viac ludi si ho kupilo v akcii, takze sa asi este bude objavovat v recenziach. Ak vyslovene nehladas olej urceny na nejaky specificky problem, ale staci pripravok na normalnu pokozku, tak myslim, ze budes spokojna.

      Odstrániť
  6. To fakt bol niekedy za 3 éčka??? Sakra... Mne mooooc vyhovoval, hydratoval super. No a tá mňamózna vôňa... :)
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky