Januárové | prázdne obaly

Vo svete kozmetických blogoch sa s koncom mesiaca viaže počítanie prázdnych obalov a hodnotenie spotrebovanej kozmetiky. V histórií blogu pôjde teraz o historický najmenší počet spotrebovaných výrobkoch. Takže bez zbytočných úvodov, poďme sa pozrieť na kozmetiku, ktorá pôjde do recyklovaného zberu.


V januári poputuje k smetnému kožu celkovo 8 obalov.


Pšeničný šampón proti lupinám Weleda príjemne voňal bylinkami. Umýval i penil vzhľadom na to, že ide o prírodnú kozmetiku tiež vcelku fajn. Absolútne si však nedokázal poradiť s akútnym výskytom lupín a svrbením pokožky. Keď som pokožku hlavy zachránila s iným šampónom, tak tento od Weledy už pokožku dokázal udržať v dobrom stave. Na to, že ide o udržiavací šampón neriešiaci akútny problém je však podľa mňa drahý.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Avokádová regeneračná maska na vlasy Alverde bola v nevýhodnej pozícií, lebo som ju začala používať po mojej obľúbenej maske od Keune. Keďže ide o moju prvú prírodnú masku a nemala som ju s čím porovnať, nepísala som ani samostatnú recenziu. V podstate ani nebolo o čom. Maska pekne voňala, ťažko sa vytláčala z tuby a na vlasoch som nepozorovala žiaden efekt. Na druhej strane vlasy boli pred používaním masky zdravé a po minutí masky také i zostali. Na to, že maska má na blogoch celkom dobré hodnotenia som však čakala viac. Nebola však drahá, vlasy zostali zdravé a ide o prírodnú kozmetiku, takže nevylučujem ďalšiu kúpu.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: dobrá
 

Deodorant s vôňou citrusu a šalvie od Terra Naturi príjemne citrusovo voňal, ale čo sa týka účinku zlyhal na celej čiare. Nevydržal ani kancelársku prácu v klimatizovanej miestnosti. Používala som ho iba na osvieženie po návrate z práce. Obal bol priesvitný a bolo vidieť ako sa v ňom hromadia drobné čiastočky. To je pravdepodobne vysvetlenie toho, prečo je väčšina obalov nepriehľadných. Celkovo si myslím, že tekuté prírodné deodoranty veľmi účinné asi nebudú.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Krémový dezodorant pre mužov od značky Dulcia som mala iba v podobe vzorky, ale určite budem chcieť aj plné balenie. Vonia citrónovou trávou, mätou, levandulou, cédrovým drevom, pačuli, grepfruitom a pomarančom. Dezodorant je bielej farby a jemnej krémovej konzistencie, v ktorej pri nanášaní cítiť zrniečka sódy. Nanáša sa podobne ako krém na suché podpazušie, kde veľmi rýchlo vsiakne a netreba čakať ani sekundu s obliekaním. Na rukách zostane pár zrniečok sódy, ktoré ale ľahko možno oprášiť, bez nutnosti umývať ruky. Úlohou sódy v tomto prípravku je neutralizovať pot a to tak, že nie lenže neutralizuje zápach, ale zároveň i vlhkosť. Počas používania som nemala žiaden problém s tým, že by bolo pot cítiť a podpazušie bolo suché. Vôňa sa nebije s parfumom a neprechádza na oblečenie. Kľudne by som účinok tohto dezodorantu porovnala s konvenčnými antiperspirantami.
Cena vzorky: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Rozmarínové Mydlo z Farmy je skvelým designovým kúskom do kúpelne. Na povrchu sa nachádza štýlová vzorka, ktorá je trvácna a vydrží do spotrebovania zhruba polovice mydla. V mydle sa nachádzajú kúsky sušených byliniek, ktoré slúžia ako jemný peeling. Čo sa týka vlastností mydla, tak ide o krémové mydlo s vyživujúcimi vlastnosťami, ktoré je však trvácne a nerozpadáva sa. Silne mydlí a skvelé čistí. Ja ho používam ako univerzálny čistiaci prostriedok na ruky a aj namiesto sprchového gélu na celé telo. Nevšimla som si žiadne vysušovanie pokožky. Je vhodné aj na čistenie tváre, ale v tomto prípade by som si na tento účel vyhradila ešte jeden kus, ktorý by som používala vyslovene iba na tvár. Vôňa je príjemná  rozmarínová. Po čase vyprchá, ale to je pri takýchto výrobkoch bežné.
Cena vzorky: cca 3,90 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších
 

Krém na ruky od Clinique som mala v cestovnom balení, ale o plnom nerozmýšľam ani náhodou. Krém voňal divnou chemickou vôňou, čo súvisí s filozofiou značky nepoužívať vo svojich výrobkoch parfumáciu. Rýchlo vsakoval, ale hydratácia bola veľmi slabá. Dokonca som mala pocit, že pokožku rúk až vysušuje.
Cena cestovného balenia: cca 6,40 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Čistiaca pena anti-blemish od Clinique tiež voňala divnou chemickou vôňou. Pleť však výborne odličovala. Používala som ju najskôr spolu s pleťovou vodou a hydratačným krému z rovnakej rady. V tejto trojkombinácií však moja pleť bola vysušená a šupinkovatela, čo kladiem za vinu najmä pleťovej vode s vysokým obsahom alkoholu a krému, ktorý nedostatočne hydratoval. Pena sama o sebe pleť nevysušovala, čo sa ukázalo pri použití s micelárnou vodou a s krémom od iných značiek. Nedala sa však použiť na odlíčenie očí.
Cena cestovného balenia: cca 7,60 €
Celkové hodnotenie: výborná

Balzam na pery od Labello jemne tónoval pery v odtieni veľmi podobnom tomu, ako je na obale výrobku. Tónovanie však prechádzalo aj mimo pier, čiže nespĺňalo moje požiadavky na tónovací balzam použiteľný bez zrkadielka. Hydratácia bola minimálna a vôňa veľmi príjemná. Napriek označeniu shine na obale, lesk našťastie nebol na perách viditeľný. Trvalo asi tri roky, kým som ho minula.
Cena cestovného balenia: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrý


V januári som teda minula kozmetiku za cca 40 €. Máte s niektorým z výrobkov skúsenosť?

Komentáre

  1. Ja som mala tiež tú masku od Alverde a na mojich vlasoch bez efektu. Možno sa ľahšie česali ,ale inak kondične boli na tom rovnako.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podobna skusenost. Ale aspon neskoncili poskodene :-)

      Odstrániť
  2. Úplne rovnako som dopadla aj ja pri testovaní tej zázračnej avokádovej masky na vlasy, jediný efekt, ktorý som zaznamenala boli ľahké vlasy, čo je podľa mňa práca zloženia. No a balzamy Labello ja nepoužívam už roky, sú strašne vysušujúce, moje pery si s nimi nerozumejú ani v zime ani v žiadnom ročnom období a v lete sa mi navyše jedno parádne roztopilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam rada ruzove Labello bez lesku, ktore sa vsak k nam uz ani nedovaza. Inak pouzivam Eos a Laveru.

      Odstrániť
  3. Ten deodorant bych ráda vyzkoušela a šampon na lupy bych zrovna potřebovala, ale jestli tenhle nefunguje, tak budu muset sáhnout po nějakém jiném. Nějaký tip? také mě svědí pokožka hlavy. :( BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na svrbenie a lupiny je dobry sampon od Annemarie Borlind a sampuch od Ponio.

      Odstrániť
  4. Vyskúšaný mám len šampón proti lupinám a Labello. Ja som so šampónom spočiatku trocha bojovala, celkovo mi najskôr nevyhovoval, potom sa to zmenilo. Ale s lupinami si veľmi poradiť nevedel.
    Labello mi nikdy neškodilo, vystriedala som viacero balzamov, ale tieto tónované ma zvykli baviť vždy len pár prvých použití. No čo, ak farba na pery, tak jedine rúž, ak starostlivosť, tak bezfarebný balzam...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi ano. Mozno keby tie tonovacie balzamy vyrabali v mensom baleni, tak by to bolo zaujimavejsie.

      Odstrániť
  5. ano dulcia deodorant pre mužov mám tiež doma a je to tutovka.potím sa dosť ale nič necítiť.po celý deň.wau

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak z těchto produktů jsem nezkoušela nic :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Přeji krásné a voňavé dny. S láskou Věrka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky