Februárové | prázdne obaly

Zimné obdobie sa podpísalo aj na množstve a druhu spotrebovaných výrobkoch. Jednoznačne medzi nimi vedú hydratačné prípravky na všetky možné časti tela. Je medzi nimi tiež niekoľko kúskov, s ktorými sa lúčim len nerada.



Vo februári pôjde do smetného koša celkovo 13 obalov. Z celkového počtu spotrebovaných výrobkov až 10 kusov spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.

Penou na popraskanú a zhrubnutú pokožku od značky Cien som sa zásobila približne pred rokom v Lidli a v mojich zásobách sa ešte minimálne jedno balenie nájde. Pena obsahuje ureu a bambuckého maslo. Dobre sa aplikuje, výborne vsakuje a čo je najdôležitejšie, pokožka nôh je naozaj vo výbornom stave. Ide o najlepší prípravok na chodidlá, aký som doteraz mala. Sama som zvedavá, čo tento prípravok prekoná.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Nechtíková Indulona patrí k mojím obľúbeným krémom na ruky. Používam ju večer pred spaním. Síce dlhšie vsakuje, ale príjemne vonia a ruky hydratuje a regeneruje. Videla som, že výrobca zmenil obal, ktorý nie je veľmi podľa môjho vkusu. V zásobe mám však ešte niekoľko balení v tomto pôvodnom obale, takže zatiaľ sa ma zmena netýka. Pri Indulone vždy hovorím, že treba podporovať aj slovenských výrobcov.
Cena: cca 1,20 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
Olej na jazvy, strie a suchú pokožku od Kneipp mal príjemnú citrusovo-graperfruitovú vôňu, ktorú bolo cítiť dlho po aplikácií. Zo všetkých olejov, ktoré som vyskúšala ide o najpríjemnejšiu, najvýraznejšiu a najsilnejšiu vôňu. Samotný olej, resp. zmes olejov bola priehľadnej farby, nefarbila telo a ani oblečenie. Vsakoval pomalšie a hydratáciu by som označila ako bežnú. Mojej normálnej pokožke stačila, ale pri použití na suchú pokožku by mohol byť problém. Účinok na jazvy, strie a suchú pokožku som nezaznamenala. 
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný
Telové mlieko s aloe vera Urtekram má veľmi pekný obal. Napriek obsahu aloe vera vonia skôr kombináciou citrusov a citrónovej trávy. Vôňa je však príjemná, nevtieravá. Na tele vydrží aj po aplikácií. Telové mlieko má skôr ľahšiu konzistenciu, neupcháva póry a má strednú dobu vsiaknutia do pokožky. V porovnaní s konvečnými telovými mliekami je potrebný dlhší čas na rozotretie prípravku, ale aspoň pokožka dostane jemnú masáž. Hydratáciu hodnotím ako nadpriemernú. 
Cena: cca 8,50 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších


Sprchový krém s vôňou limetky od Terra Naturi mal príjemnú krémovú konzistenciu, ktorá vôbec nevysušovala. Limetková vôňa pôsobila počas tmavých zimných večerov aromaterapeuticky. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku, ale v mojich zásobách sa ešte jedno balenie našťastie nájde.
Cena: cca 1,75 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Šumivá bomba do kúpeľa - anglické raňajky od Soaphoria v porovnaní s citrusovou bombou, ktorú som mala predtým, horšie voňala a do vody uvoľňovala nejaké čierne smietky, ktoré podľa zloženia neviem identifikovať. Vaňa po čiernych smietkach zostala špinavá a bolo ju potrebné poriadne očistiť. Relaxačný a uvoľňujúci účinok bol ale naopak lepší pri anglických raňajkách ako pri citrusovej bombe.Nie je zlá, ale príjemný kúpeľ sa dá spraviť aj z byliniek, soli a pár kvapiek voňavého oleja.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrá

Čistiaci gél na zmiešanú a normálnu pleť Terra Naturi  je priehľadný, s jemno vôňou aloe vera. Aj konzistencia tohto gélu silne pripomína konzistenciu šťavy, ktorá sa nachádza v listoch tejto rastliny. Gél odličuje dôkladne no šetrne. Nie je žiaden problém s oplachovaním gélu, či s vysušenou pokožkou. Problémom je iba dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Hydratačný krém na problematickú pleť od značky Clinique sa vplyvom obsahu silikónu veľmi ľahko rozotiera a ľahko vsakuje. Pleť je po ňom vyhladená a tvorí tak ideálny základ na nanesenie make-upu. Používala som ho príležitostne ako podkladovú bázu pod make- up, keďže si myslím, že silikónové krémy nie sú ideálne na každodenné použitie. Keď sme pri hydratácií, tak tá nebola takmer žiadna. Zlepšenie stavu pleti som nepozorovala.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Krém Aknette od značky Karel Hadek som vyskúšala iba ako vzorku, ale presvedčil ma k nákupu plného balenia. Krém je určený na pleť so zápalmi a akné. Vyznačuje sa korenisto-bylinkovou vôňou. Ide o hutnejší krém, ktorý však veľmi dobre vsakuje a pleť po ňom nezostáva mastná. Pleť sa pri použití tohto krému rýchlo regeneruje.
Cena vzorky: cca 1,40 €
Celkové hodnotenie: výborný


Po čase sa znovu objavuje aj moja stálica minerálny púder Alverde - 01 porcelain. Používam ho ako púder na make-up, prípadne samostatne na podkladový krém. Nanášam ho širokým štetcom a pri samostatnom použití bez make-upu štetec navlhčím dermálnou vodou. Poskytuje stredné krytie, avšak pri nanášaní veľmi práši a balenie nie je vhodné sa nosenie v kabelke. Všimla som si, že už má tiež nový obal, ale v mojich zásobách sa ešte nachádza jeden kus v pôvodnom obale. Po kauze s mastencom (talc), by vás mohlo zaujímať, že minerálny púder ho ako jeden z mála neobsahuje.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: výborný


Alverde Colorful Lip Laquer: odtieň 10 Exotic Coral pochádza z limitky z pred roka a pol, takže čiastočne sa minul a čiastočne mu už skončila doba spotreby. Voňal ako žuvačky, nelepil pery, nevytváral povlak, mal krásny korálový odtieň, ktorý pristane asi každej. Problémom bola veľmi krátka výdrž.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Organický balzám na pery lipový kvet od Soaphoria sa pri dotyku okamžite roztápal a oleje prechádzali aj do okolia pier. Používala som ho pred spaním na hydratáciu pier a tiež podľa potreby aj na suché miesta na tele. Ak by niekto očakával vôňu lipy, tak ho sklamem. Balzam takmer vôbec nevonia.
Cena: cca 2.90 €
Celkové hodnotenie: dobrý pri použití pred spánkom (inak radšej bez hodnotenia)

Balzám na pery Basis Sensitiv od Lavery je pre mňa príjemným prekvapením, pretože je to prvý výrobok od tejto značky, ktorý ma zaujal tak, že si ho určite kúpim znovu. Je ako stvorený na zimné obdobie, lebo pery nielen hydratuje, ale poskytuje im aj ochrannú vrstvu. Balzam bol pomerne tuhý, avšak aplikoval sa ľahko. Zostával iba na perách a neprechádza do ich okolia.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Celkovo som vo februári minula kozmetiku v hodnote približne 49 €, z čoho po odrátaní výhier a zliav zostáva reálna suma 35 €. Máte s niektorým z výrobkov skúsenosť?

Komentáre

  1. Ten púder ma vytáča do nepríčetna :-/ ale čo už, nejak ho dominam...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite sposob aplikacie :-) . Jedine co pomaha, je siroky stetec. Sirsi ako je obal a nasledne preklopit obal na stetec. Aplikacia je nic moc, ale zase s efektom a so zlozenim som velmi spokojna. Rozmyslala som, ze by som si objednala nejaky drahsi mineralny puder a po minuti do obalu presypavala tento Alverde.

      Odstrániť
  2. Taky se přidávám s balzámem Basis Sensitiv, byl dobrý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujal ma gél od Terra Naturi. Kde si ho kupovala? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. drogerie Muller v Rakusku alebo v Nemecku

      Odstrániť
    2. Presne tohto som sa obávala. Nuž nič, je na čase konečne navštíviť Videň :)
      Ďakujem za odpoveď

      Odstrániť
  4. Vždy, keď som v Mülleri, prechádzam okolo tých limitkových sprcháčov Terra Naturi a tvárim sa, že tam nie sú :) Lákajú ma, sú lacné a musia príjemne voňať, ale nechcem sysliť. Sranda je, že v kútiku duše dúfam, že raz sa neovládnem a predsa ich kúpim, lebo keď nebudú, budem ľutovať. (Mám to ja problémy, čo?)
    Trocha si ma však sklamala s lipovým balzamom. Chcem ho už dlho, lenže nikdy, keď som robila objednávku, ho v eshope nemali. No ale ja chcem vôňu lipy, ktorá mi má pripomenúť detstvo a zbieranie lipových kvetov na čaj...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono s lipovou vonou to bude asi tazke, lebo ani suseny lipovy caj nevonia tak ako cerstva lipa. Neviem ci nieco dokaze simulovat vonu lipy. Ja som davala susenu lipu do mydla, ale tiez vobec nevonalo. Co sa tyka zasob, tak vzdy mozes neprirodne sprchace pouzit na rucne pranie pradla a cistenie stetcov a vyskusat prirodnu Terra Naturi ked maz moznost ju kupit :-)

      Odstrániť
  5. Po vyskúšaní kompaktného púdru Alverde mi už ten minerálny pripadá horší, kompaktný tak ako si písala zmatní pleť naozaj lepšie a na dlhší čas, takže teraz používam striedavo oba púdre, ale do budúcna asi už len kompaktný. Vďaka za skvelý tip.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo. Ja ich pouzivam na striedacku. Mineralny ked potrebujem vacsie krytie a kompaktny ked je plet v dobrom stave.

      Odstrániť
  6. Sprcháč od TN musím tedy vyzkoušet, když říkáš, že je jeden z nejlepších. To jsem tedy zvědavá :) Jináč si ještě musím vygooglit Káju Hádka. Lesk od Alverde je pro mě propadák. Naprosto mi nesedl. Nejvíce mě zaujal jelenní lůj od Lavery. Laveru mám hodně ráda, hlavně jejich dekorativku. Vlasová péče ani sprchové krémy mi nesedly.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Laverou to mam podobne. Tento balzam v podstate zachranil renome znacky v mojich ociach. Od Karla Hadka som pred nedavnom objednala viacero vyrobkov, takze postupne budu pribudat aj recenzie. Sprchac od Terra Naturi urcite vyskusaj :-)

      Odstrániť
  7. Kks, zas tá pena, ZAS TÁ PENA!!! :D Dúfam, že sa jej niekedy dožijem v našom Lidli... Inak, všimla si si, že trošku Lidl rozšíril sortiment kozmetiky? Je tam aj moje obľúbené telové mlieko s ureou, čo som si dotrepala ešte léta páně z Mníchova...
    Inak fakt nepochopím, ako Ti ten balzam od Soaphorie môže NEvoňať/NEsmrdieť. Šak on smrdel jak hovado, že to tak už musím povedať! :D Ale na tú Laveru si ma nalákala teda, uvidíme, kedy najbližšie jej neodolám ;)
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa tá pena bude čoskoro znovu v ponuke. Lidl robí s týmito limitkami kolečko. Už boli krémy na zimu, telové masla, takže už je na rade aj pena. Možno si mala pokazený kus balzamu. Odhliadnuc však od vône, veľmi použiteľný nebol. Naozaj iba pred spaním ako nočný balzam. A Laveru určite vyskúšaj.

      Odstrániť
    2. Vieš že som nad tým rozmýšľala, či som nemala pokazený kus? Ale tuším moju skúsenosť už tiež niekto mal, no tak neviem, no...
      Dúfam, že budeš mať pravdu s tou penou ;)
      A Ty vyskúšaj Everon od Weledy, ak si ešte neskúšala... na oplátku ;D

      Odstrániť
    3. Vdaka za typ, este som neskusala.

      Odstrániť
  8. ahoj, ta pena na nohy v Lidli bude teraz v utorok 29.03.16 a budu tam aj ine vyrobky na nohy a telo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka, teraz som si pozrela letak a je tam viacero zaujimavych kuskov.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky